Cele mai rele femei din istorie, a căror cruzime a depăşit orice imaginaţie

Cele mai rele femei din istorie, a căror cruzime a depăşit orice imaginaţie

Cele mai rele femei din istorie au lăsat urme adânci în amintirea celor care le-au cunoscut

Cele mai rele femei din istorie. De-a lungul timpului, omenirea a fost îngrozită de faptele unor femei a căror cruzime depăşeşte orice imaginaţie.

Regina Maria I a Angliei (1516 - 1558)

Este cunoscută pentru restauraţia catolicismului în Anglia. În 1555, Maria I a poruncit arderea pe rug a aproximativ trei sute de opozanţi religioşi. Din aceste considerente a primit supranumele de „Bloody Mary“.


Myra Hindley (1942 - 2002)

Este considerată cea mai diabolică femeie din istoria recentă a Angliei. Între 1963 şi 1965, împreună cu partenerul său Ian Brady, a răpit, a torturat şi apoi a ucis cinci copii cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani. Pasionaţi de filme sângeroase, motivaţia celor doi a fost aceea de a reuşi să comită „crima perfectă“. Au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Beverly Allitt (n. 1968)

A fost supranumită de presa britanică „Îngerul morţii“. Angajată ca asistentă la spitalul Grantham and Kesteven din Lincolnshire (Anglia), Beverly Allitt a ucis în 1991 patru copii pe care îi supraveghea. Asistenta utiliza mari cantităţi de insulină pe care le administra copiilor prin injecţii. Alţi trei copii au fost salvaţi de la moarte după ce Beverly Allitt încercase să-i ucidă. În afară de injecţii, femeia a încercat să omoare şase copii prin alte mijloace violente. Nu a reuşit dar le-a provocat vătămări corporale grave. A fost condamnată la închisoare pe viaţă şi se află şi azi în detenţie.

Belle Gunness (1859 - 1908)

Este una dintre cele mai periculoase femei din istoria Statelor Unite ale Americii. Deşi nu se cunoaşte exact numărul victimelor sale, se estimează pe tot parcursul vieţii ar fi omorât între 20 şi 40 de persoane, între care cei doi soţi şi cei trei copii. Crimele sale aveau ca scop primordial încasarea asigurărilor de viaţă şi a moştenirilor. Pentru a-şi ascunde crimele, Belle Gunness ucidea şi posibilii martori. Astfel, nu a fost niciodată adusă în faţa judecătorilor şi a murit din cauze necunoscute la vârsta de 48 de ani.

Bella Gunness, alături de copii săi, pe care i-a omorât

Cele mai rele femei din istorie. „Frumoasa Bestie“ a comandat un lagăr nazist


Mary Ann Cotton (1832 - 1873)

Se estimează că de-a lungul vieţii Mary Ann Cotton, o casnică din Durham, Anglia, a ucis 20 de persoane prin aceeaşi metodă: otrăvirea cu arsenic. Ea şi-a omorât toate rudele apropiate, inclusiv copiii şi cei patru soţi, pentru a încasa asigurarile de viaţă. A devenit suspectă după ce un ziar a relatat povestea ei: „Femeia căreia i-au murit toate rudele de infecţii stomacale“. A fost condamnată la moarte şi spânzurată la 24 martie 1873. 

Ilse Koch (1906 - 1967)

A fost supranumită „Vrăjitoarea de la Buchenwald“ (n.r. - Buchenwald a fost lagărul nazist de concentrare comandat de soţul ei, Karl-Otto Koch). A fost acuzată ca în perioada 1938 - 1941 a săvârşit acte de sadism asupra deţinuţilor din lagăr, obligându-i să se agreseze sexual. De asemenea, Ilse Koch colecţiona suveniruri din pilea deţinuţilor ucişi. În 1951 a fost condamnată la închisoare pe viaţă pentru complicitate şi participare la crimele de la Buchenwald. S-a sinucis în 1967, în închisoarea Aichach.

Irma Grese (1923 - 1945)

Fiind considerată foarte frumoasă, dar şi extrem de dură, Irma Grese şi-a câştigat porecla de „Frumoasa Bestie“. A fost cea mai tânără femeie care a comandat un lagăr de concentrare nazist. Avea 20 de ani când a fost transferată la  Auschwitz-Birkenau. Folosea o gamă variată a ucide: de la biciurie până la închiderea deţinuţilor într-o cuşcă cu câini. Se ocupa personal de selectarea celor care luau calea camerelor de gazare. A fost condamnată de crime împotriva umanităţii şi executată la 13 decembrie 1945.

Katherine Knight (n. 1956)

Este prima femeie din Australia condamnată la închisoare pe viaţă. În 2000 şi-a omorât soţul cu 37 de lovituri de cuţit, apoi l-a jupuit şi l-a decapitat. Părţi din corpul bărbatului au fost prăjite şi aşezate pe o farfurii alături de legume. Katherine Knight intenţiona să-i pună pe copiii săi să mănânce din aceste farfurii, dar, în cele din urmă, poliţia a ajuns la locul crimei înaintea copiilor.

Cele mai rele femei din lume. Elisabeta Bathory a torturat sute de tinere

Elisabeta Bathory (1560 - 1614)

Contesă maghiară din familia Báthory, Elisabeta  a ucis şi a torturat sute de tinere fete în în castelul Csejte (azi în Slovacia). Fetele erau fiice ale ţăranilor din împrejurimi şi erau atrase cu promisiunea unor sluje bine plătite la castel, sau erau răpite. Atrocităţile mergeau de la înfometare, arsuri pe diferite părţi ale corpului, muşcături şi înjunghieri. A construit diferite instrumente de tortură cum ar fi cel supranumit „Fecioara de Fier”, unde fetele virgine erau aşezate şi zdrobite de vii. Ca tratament pentru  îndepărtarea ridurilor, Elizabeth Bathory se îmbăia cu sânge de fecioare. Nu a fost condamnată niciodată, datorită rangului înalt, dar a fost închisă într-o încăpere din propriul castel, unde a murit la 21 august 1614.

Vera Renczi (1903 - d. necunoscutǎ)

S-a născut la Bucureşti dar şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii la Berkerekul Mare (azi în Serbia). Veşnic îmbracată în negru, Vera Renczi atrăgea numeroşi amanţi, niciunul dintre aceştia nemaîntorcându-se vreodată. La insisţentele soţiei unuia dintre ei, autorităţile locale au descins la reşedinţa Verei Renczi. Au descoperit în subsolul conacului 35 de sicrie de zinc. În ele se aflau toţi cei care trecuseră prin patul Verei. Într-unul dintre sicrie se găsea Lorenzo, fiul în vârstă de numai zece ani pe care aceasta îl omorâse pentru că îi aflase secretul. Toate victimele fuseseră otrăvite cu arsenic. Condamnată iniţial la moarte, Vera Renczi  a beneficiat de clementa legii care nu permitea execuţia femeilor şi a fost transferată pe viaţă într-o închisoare de maximă siguranţă, unde a murit la o dată necunoscută.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările