Programe muzeale pentru copiii din judeţul Braşov 

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul de educaţie muzeală "Vacanţa artelor la muzeu", ediţia a VII -a, a început pe data de 25 iunie, la Muzeul "Casa Mureşenilor", cu o grupă formată din 22 de copii, la grupa Kinder.

Au participat copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, fiind ajutaţi şi coordonaţi de două doamne educatoare de la Grădiniţa 12, Ioana şi Maria. Activităţile propuse şi realizate au fost: jocuri, dans, descrierea naturii, colaje, modelaj în lut, desen-pictură pe pietre, ţesături etc.

În general, copiii au fost mulţumiţi, şi părinţii la fel, în prima zi, participând şi o parte din ei, din cauza...răsfăţului, apoi a fost mai bine. Am avut şi avem propuneri pentru continuarea programului mai des, în timpul anului şcolar.

Grupa a II-a a început activitatea în 2 iulie, pentru toată săptămâna cu ajutorul artistului Gabi Mocanu, la muzeu sau la atelierul artistului, copiii de la 6 la 14 ani au putut descoperi tainele lutului şi, de ce nu, terapia prin modelaj.

Paralel, pe data de 3 iulie a inceput activitatea grupei a III -a, care a fost cea mai diversificată şi la care au participat între 10 şi 25 de copii.

Activităţile propuse şi realizate au fost: "Copiii restauratori" - coorodnator Lorena Domocoş, Muzeul "Casa Mureşenilor Braşov”, "Vestimentaţia în secolul al XIX-lea" - îndrumaţi de colega Marinela Barna şi "Instrumente muzicale neoconvenţionale".

Printre activităţi s-au numărat şi "Mituri si legende despre Braşov", "Interviu cu o legendă" - D-na Lucia Bunaciu, urmaşa familei Mureşenilor, precum şi o vizită la ateleirul artistului Ioan Croitor.

Grupa a IV-a a început pe 18 iulie, au participat 20 de fetiţe cu vârste între 6 şi 14 ani la programul de educaţie muzeală, care se numeşte „Să învăţăm să croşetăm, brodăm şi să mâncăm sănătos".

Săptămâna trecută, pe 25 iulie 2012, un grup de 10 participanţi la excursia documentară de la şantierul arheologic de la Racos au plecat şi au vizitat acest şantier, au lucrat acolo, au stat în tabară, au învăţat să facă focul, au vizitat vulcanul stins, Coloanele de Bazalt, etc. Printre ei au participat şi cinci elevi de la Centrul de reabilitare Şcolară Bradet, Săcele, coordonaţi de dr. Ioan Toma.

Programul de educaţie muzeală, "Vacanţa artelor la muzeu", va continua cu programul grupei a V-a de desen şi pictură, între 6 şi 10 august 2012, între orele 10 şi 12.

Opinii

Mai multe de la Ovidiu Savu


Ultimele știri
Cele mai citite