Festivalul „CineMAiubit” şi-a desemnat câştigătorii

Festivalul „CineMAiubit” şi-a desemnat câştigătorii

Afişul Festivalului Internaţional de Film CineMAiubit, ediţia a 18-a

A 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit şi-a decernat câştigătorii în cadrul galei festive de închidere de la Cinema Studio, din 6 decembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele trei secţiuni principale ale festivalului au fost ficţiune, documentar şi animaţie/experiment.
 
Juriul internaţional al festivalului a reunit personalităţi din lumea cinematografică, atât din România, cât şi din străinătate, cum ar fi marele regizor şi profesor chinez Xie Fei - câştigător al unui "Urs de Aur" şi a două premii "Ursul de Argint" pentru lung metraj la Berlin, producătorul şi distribuitorul austriac Sasha Wieser, Geza Csakvari - critic de film şi director artistic al festivalului international de film Jameson Cinefest din Miskolc, Ungaria, criticul de film Magda Mihăilescu, directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile, actorul Gabriel Spahiu şi, nu în ultimul rând, câştigătorul Marelui Premiu la CineMAiubit 17: regizorul Andrei Teodorescu.
 
Câştigătorul Marelui Premiu a fost desemnat filmul SUNNY regia: Barbara Ott de la Filmakademie Baden Wurttemberg - Germania.
 
Premiul Special al Juriului a fost acordat ex-aequo filmelor: The Loss, regia Dekel Nitzan de la Tel Aviv University, Israel şi Balanca, regia Rui Falcao - Escuola Superior Artistica Porto, Portugalia. 
 
Premiul de regie "Cristian Nemescu" a fost câştigat anul acesta de filmul Checkpoint, regia: Adam Felix, de la VSMU, Slovacia.
 
Premiul Preşedintelui UCIN a fost câştigat de filmul "Echilibru", regia: Alexandru Badea (UNATC), Premiul Rectorului UNATC a fost câştigat de filmul "Ferestre", regia: Georgiana Moldoveanu (UNATC), iar Premiul Criticii a mers anul acesta la filmul "Acordajul profesorului Octav", regia: Germain Kanda (UNATC).
 
Premiul de Scenariu "Cătălin Cocriş" a fost câştigat de filmul "Imobil", regia: Katalin Besenyei, de la Universitatea Sapienţia din Cluj.
 
Premiul "Paul Călinescu" pentru cel mai bun documentar a revenit filmului "Româneşti", regia: Artur Boruzs (UNATC).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările