stiri despre viviane reding

Pentru aceasta poezie în proză, care spune poveştile a 12 personaje de culoare din Marea Britanie, interconectate prin diverse relaţii, inclusiv de rudenie, iubire şi abuz, Bernardine Evaristo a primit premiul Booker în 2019, alături de Margaret Atwood.

acum 8 ore · comentarii (0)

În momentul de faţă, în România contează doar ce spune un singur om: Florin Cîţu. El face şi desface guverne. Dă mandat premierului Ciucă, desemnat de Iohannis, comandă celor de la PSD şi USR ce să facă, decide cum să fie gestionată pandemia, după ce am ajuns la 500 de morţi pe zi, nu mişcă un ac în România fără acordul şi dispoziţia sa. Iar România se află în unele dintre cele mai dificile perioade din istoria sa.

acum 14 ore · comentarii (22)

Conform definiţiei prezentate pe site-ul revistei Serviciului Român de Informaţii, războiul hibrid „reprezintă o interacţiune dinamică între elemente de hard power (consolidarea forţelor militare, dispunerea de forţe şi capabilităţi militare în zone de conflict, finanţarea unor mişcări separatiste, activităţi de destabilizare şi subminare a securităţii unui stat sau regiuni) şi soft power

Lăudabilă decizia UDMR de încurajare a natalităţii în România prin politici ţintite! N-ai cum să nu saluţi asemenea bune intenţii, enunţate de liderul Kelemen Hunor ca parte din viitorul program de guvernare. Te poţi doar întreba, cârcotaş, cum de nu i-a pălit pe udemerişti ideea salvatoare ceva mai devreme, poate anul trecut, în Cabinetul Ludovic Orban, sau poate prin precedentele coaliţii prin care s-au perindat.

acum 2 zile · comentarii (1)

Într-o lume a extremelor, cu jumătate din români la limita sărăciei, averea celorlalţi este la maxime istorice. Trei sferturi din averea românilor este formată din case şi apartamente (active imobiliare) şi doar un sfert din avere sunt active financiare, conform raportului asupra Stabilităţii Financiare publicat de BNR. Un total de 440 miliarde de euro.

acum 2 zile · comentarii (15)

Doi episcopi şi zeci de preoţi au murit de Covid, unii nevaccinaţi. Patriarhul BOR nu a dat un mesaj clar, constant şi repetat care să sune simplu: Oameni buni, vaccinaţi-vă.  Vreţi să trăiţi, vreţi să nu fiţi responsabili de moartea celor dragi, vaccinaţi-vă.

acum 2 zile · comentarii (28)

La nivel UE, certificatul verde nu a fost adoptat pentru condiţionarea sau limitarea accesului în instituţii publice, mall-uri, restaurante, hoteluri, etc. Acesta a fost adoptat pentru facilitarea liberei circulaţii în spaţiul intra-european, transfrontalier, inclusiv pentru călătorii esenţiale, cum ar fi transportul de medicamente.

acum 2 zile · comentarii (6)
Modifică Setările