Stiri despre vitamina a

  27 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fructul chinezesc care are de zece ori mai multă vitamina C decât afinele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructul chinezesc care are de zece ori mai multă vitamina C decât afinele

  La Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti - Mărăcineni a fost luat în studiu, printre altele, curmalul chinezesc, un arbust care are şanse să intre pe lista plantelor cultivate oficial în România, ale cărui fructe impresionează printr-un conţinut fabulos de vitamina C.

 • Zahărul în exces,
la fel de nociv pentru ficat precum alcoolul. Ce alte pericole mai ameninţă
acest organ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zahărul în exces, la fel de nociv pentru ficat precum alcoolul. Ce alte pericole mai ameninţă acest organ

  Prea mult zahăr nu este nociv doar pentru dinţi, dar şi pentru ficat. Acest organ foloseşte un anumit tip de zahăr – fructoza – pentru a produce grăsime. Prea mult zahăr rafinat sau sirop bogat în fructoză sunt depozitate sub formă de grăsime şi ficatul devine gras şi bolnav. Unele studii arată că zahărul este la fel de nociv pentru ficat precum alcoolul.

 • Obiceiuri minore care au efecte adverse majore asupra ficatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obiceiuri minore care au efecte adverse majore asupra ficatului

  Cu toate că fac parte din stilul nostru de viaţă, multe lucruri minore pe care le facem în mod constant pot avea efecte adverse majore asupra ficatului. Află ce obiceiuri conduc, în timp, la apariţia problemelor hepatice.

 • Tratamente naturiste cu pătrunjel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturiste cu pătrunjel

  Tratamente naturiste cu pătrunjel. Pătrunjelul este o plantă frecvent folosită în preparatele culinare, datorită gustului său plăcut şi răcoritor, însă poate avea numeroase beneficii pentru sănătate şi frumuseţe.

 • FOTO Cum arată vitaminele la microscop
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cum arată vitaminele la microscop

  A, B, C, D ... Vitaminele sunt esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Ştim asta, chiar dacă nu le-am văzut niciodată. Dacă vrei să ştii cum arată, îţi propunem o galerie foto vitaminizantă.

 • Cum să arăţi impecabil dimineaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să arăţi impecabil dimineaţa

  Coşmarul oricărei femei este să se trezească încercănată şi mai obosită decât era înainte de culcare. Ca să fii sigură că nu vei avea astfel de probleme, există mici trucuri pe care trebuie să le pui în practică.

 • Orezul auriu, un miracol sau un aliment toxic?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orezul auriu, un miracol sau un aliment toxic?

  Încă din cele mai vechi timpuri, orezul a reprezentat un aliment de bază pentru circa jumătate din populaţia planetei, în special pentru cea asiatică. Deşi este recunoscut pentru caloriile sale, orezul alb nu conţine vitamina A, un nutriment extrem de important pentru sănătatea ochilor.

 • Banane modificate genetic, dopate cu vitamina A
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banane modificate genetic, dopate cu vitamina A

  Un soi de banane, modificate genetic pentru a conţine vitamina A, urmează să fie testat clinic în Statele Unite ale Americii, înainte de a fi cultivat pe scară largă în Uganda.

 • De ce este indicat să mâncăm mazăre verde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este indicat să mâncăm mazăre verde

  Mazărea verde este cu adevărat un superaliment. Şi nu e deloc un cuvânt prea mare, având în vedere că găsim în bobiţele ei 8 vitamine, 7 minerale, enzime, fibre, dar şi proteine de cea mai bună calitate.

 • În ce afecţiuni se recomandă morcovii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ce afecţiuni se recomandă morcovii

  Renumit îndeosebi pentru conţinutul bogat în vitamina A, morcovul este un aliment-minune recomandat într-o multitudine de afecţiuni, printre care, icterul, ulcerul gastrointestinal, anemia, guta şi litiaza. Află ce alte beneficii mai au.

 • Călcâie crăpate? Uită de ele!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Călcâie crăpate? Uită de ele!

  Din cauza lipsei de vitamine din alimentaţie, a mediului înconjurător şi a poluării, a oboselii şi a lipsei de hidratare, pielea noastră are de suferit! Călcâiele tale sunt crăpate, nu? Încearcă aceste trucuri.

 • La ce poate duce excesul de vitamina A
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce poate duce excesul de vitamina A

  Are rol important în păstrarea acuităţii vizuale, în întărirea imunităţii şi în întârzierea îmbătrânirii celulare. Dar prea multă vitamina A poate crea dezechilibre importante.

 • Atenţie la dozele de vitamine!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie la dozele de vitamine!

  Administrarea de suplimente alimentare în cantităţi mari poate avea efecte chiar mai nocive decât carenţele de nutrienţi. Vitamina A în exces poate creşte glicemia şi poate mări ficatul, iar nivelul mare de vitamina D favorizează depunerea calciului pe vasele de sânge.

Modifică Setările