Tratamente naturiste cu pătrunjel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tratamente naturiste cu pătrunjel FOTO: Shutterstock
Tratamente naturiste cu pătrunjel FOTO: Shutterstock

Tratamente naturiste cu pătrunjel. Pătrunjelul este o plantă frecvent folosită în preparatele culinare, datorită gustului său plăcut şi răcoritor, însă poate avea numeroase beneficii pentru sănătate şi frumuseţe.

Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamine, minerale, antioxidanţi şi aminoacizi cu rol deosebit de important în buna funcţionare a organismului.

Calciul din pătrunjel ajută la dezvoltarea şi menţinerea sistemului osos, aminoacizii împiedică dezvoltarea tumorilor iar iodul reglează funcţia tiroidiană.

De asemenea, pătrunjelul este de patru ori mai bogat în vitamina C decât o portocală şi are mai mult fier decât spanacul. 

Pătrunjelul este şi o sursă bogată de provitamina A, care ajută la protejarea vederii şi întărirea sistemului imunitar.

Tratamente naturiste cu pătrunjel pentru combaterea respiraţiei urât mirositoare

Frunzele de pătrunjel au efect dezinfectant şi elimină bacteriile din cavitatea orală. Astfel, câteva frunze de pătrunjel mestecate după masă te pot ajuta să scapi de halenă, oferind un miros plăcut respiraţiei.
De asemenea, salatele de pătrunjel sunt excelente pentru persoanele care nu au poftă de mâncare şi se confruntă cu stări de greaţă.

O cură cu pătrunjel are virtuţi nemaipomenite în ce priveşte sistemul imunitar. Pătrunjelul distruge radicalii liberi şi întăreşte imunitatea, reglează ciclul menstrual şi ameliorează durerile specifice sindromului premenstrual.

Tratamente naturiste cu pătrunjel pentru detoxifierea organismului

Pătrunjelul ajută la eliminarea eficientă a toxinelor din corp, fiind astfel un aliat în curele de slăbire. De asemenea, acest banal condiment ajută digestia şi combate balonarea. De asemenea, pătrunjelul  oferă protecţie cerebrală, prevenind depresia şi stările de nervozitate.

Sucul din frunze de pătrunjel este indicat şi în cazul în care te confrunţi cu pietre la rinichi. Se va consuma câte un păhărel pe stomacul gol, timp de 40 de zile, numai la indicaţia medicului.

Tratamente naturiste cu pătrunjel care combat efectele nocive ale fumatului

Consumul zilnic de pătrunjel poate neutraliza efectele nocive ale fumatului şi ale alcoolului şi poate chiar să crească fertilitatea. O cură cu pulbere de seminţe de pătrunjel poate regla circulaţia sângelui şi ar putea chiar să amelioreze simptomele anumitor disfuncţii sexuale, crescând şansele de a concepe un copil.

Compresele cu suc de pătrunjel sunt eficiente şi ca tratament adjuvant în conjunctivite şi alte afecţiuni oculare, însă şi de această dată se recomandă consultul unui medic.

Pătrunjelul ar putea avea şi efecte antitumorale. Consumat în stare crudă, acesta ar putea împiedica dezvoltarea tumorilor şi ameliora simptomele anumitor forme de cancer.

Tratamente naturiste cu pătrunjel pentru păr şi piele

Datorită vitaminelor şi mineralelor conţinute, pătrunjelul fi un ingredient preţios în măştile cosmetice destinate tenului ridat, lipsit de strălucire. De asemenea, pătrunjelul face minuni pentru podoaba capilară. Consumul de pătrunjel în stare proaspătă şi infuziile folosite la clătirea părului pot regenera părul, conferă rezistenţă şi elasticitate.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite