Stiri despre tokes

  60 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Revoluţia Română – „Totul a început cu ungurii“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoluţia Română – „Totul a început cu ungurii“?

  Viktor Orbán va celebra azi, la Timişoara, debutul Revoluţiei Române, printr-un discurs la o gală organizată de Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania. Pentru că ”Totul a început cu ungurii”, după cum subliniază, din titlul unui articol vădit provocator, purtătorul de cuvânt al Guvernului maghiar, Zoltán Kovács.

 • Budapesta impune în
România un nou proiect de autonomie teritorială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Budapesta impune în România un nou proiect de autonomie teritorială

  Noul proiect de autonomie teritorială propus ieri la Târgu Mureş a fost făcut în numele unei alianţe a organizaţiilor maghiare negociate de Katalin Szili, împuternicitul oficial al lui Viktor Orban pentru autonomie. Proiectul va fi depus la Parlament ca iniţiativă legislativă cetăţenească şi solicită nu doar autonomie, ci şi un sistem propriu de organizare judecătorească, aflat strict sub control maghiar.

 • Disperarea lui Iohannis: Ponta susţine autonomia Ţinutului Secuiesc!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Disperarea lui Iohannis: Ponta susţine autonomia Ţinutului Secuiesc!

  Victor Ponta a respins cu vehemenţă orice proiect de autonomie bazat pe criterii etnice, precum cel al Ţinutului Secuiesc. Dar campania a ajuns acum în ultima fază, cea a SF-urilor. Fanteziile bolnave ale unora îl transformă pe Ponta în ceva ce nu este, în timp ce Iohannis este susţinut de Laszlo Tokes şi Szilagyi Zsolt.

 • Ungaria îşi face o comisie de retrocedare a Transilvaniei
către… Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungaria îşi face o comisie de retrocedare a Transilvaniei către… Ungaria

  La Budapesta a fost anunţată înfiinţarea unei comisii care să facă presiuni pentru retrocedarea imobilelor şi proprietăţilor revendicate de bisericile maghiare din Transilvania. Preşedintele comisiei va fi Laszlo Tokes. Multe dintre cererile de retrocedare se bazează însă pe acte false, pentru că bisericile maghiare nu aveau drept de proprietate în Transilvania, ci drept de folosinţă.

 • Tokes a instituit astăzi o mică autonomie teritorială în
Oradea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tokes a instituit astăzi o mică autonomie teritorială în Oradea

  Proaspăt europarlamentar al Ungariei, Laszlo Tokes a instituit o zonă liberă de România în Oradea, la cabinetul său de reprezentant al Budapestei, unde defilează de ieri steagul secuiesc şi unde criminalii de război Wass Albert şi Nyiro Jozsef au fost cinstiţi aşa cum li se cuvine unor ucigaşi de români. Participanţii au defilat de altfel cu cărţile lui Wass Albert în mână.

 • Caii Ungariei trag la Caravana Autonomiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caii Ungariei trag la Caravana Autonomiei

  Rusia îşi arogă noi teritorii ”autonome”, pe bază de ”referendum”. Dar nici Ungaria nu stă şi uite cum vom asista la ”Caravana Autonomiei” lansată de PPMT, partidul lui Tokes, finanţat cu bani de Loteria de la Budapesta. Demersul corect ar fi ca Parchetul să se autosesizeze. Ca să-l ajut, îl voi sesiza eu cu o plângere penală. Au instituţiile statului român voinţa de a pune capăt legal ”autonomiei” susţinute din afara ţării, pe model rusesc?

 • Urare la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urare la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

  În acest sfârşit de săptămână se sărbătoreşte Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, apreciată de unii, din punct de vedere al importanţei, un fel de Zi Naţională a Ungariei. Cu prilejul bucuriei lor, urăm tuturor maghiarilor, cu sinceritate, ”La mulţi ani!”. Aşa se cuvine, aşa e frumos, aşa e civilizat.

 • „Vin ungurii!” într-o nouă versiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vin ungurii!” într-o nouă versiune

  Folosirea recentă de către subsemnatul a sintagmei „Vin ungurii!” a deranjat pe unii, în timp ce altora le-a dat satisfacţie. E adevărat, sunt vorbe grele, dar perechea inedită de cuvinte şi-a demonstrat pe deplin valabilitatea, după ce UDMR a devenit parte a guvernării.

 • Cum au ajuns bisericile istorice maghiare din Transilvania
să propage extremismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au ajuns bisericile istorice maghiare din Transilvania să propage extremismul

  Tonul l-a dat Laszlo Tokes, cel care foloseşte în continuare amvonul bisericilor maghiare din România pentru a-şi denigra ţara şi a incita la secesionism. Dar reprezentanţii bisericilor maghiare sunt prezenţi la fiecare comemorare a lui Nyiro Jozsef şi la sfinţirea fiecărui monument închinat horthyştilor. Ultima ispravă bisericească: o statuie a fiului lui Horthy şi-a găsit sălaşul în curtea bisericii reformate din Paleu, Bihor.

 • MAE ungar vrea să supervizeze decoraţiile româneşti. Cazul Tokes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MAE ungar vrea să supervizeze decoraţiile româneşti. Cazul Tokes

  Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta  se dă ”preocupat” de retragerea decoraţiei lui Tokes, considerând gestul o umilire a etnicilor maghiari şi o intimidare a autonomiştilor. Faptul că ne apărăm demnitatea şi vrem să punem capăt excesului şi delirului extremist al lui Tokes nu ar trebui să fie umilitor şi intimidator pentru Ungaria şi pentru maghiari decât dacă ei se recunosc în lupta anti-românească a lui Tokes.

 • Tokes,
decorat de România, candidat de Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tokes, decorat de România, candidat de Ungaria

  Aparent, un decorat al României care să candideze la europarlamentare din partea Ungariei ar părea soluţia perfectă pentru o împăcare istorică între cele două ţări. În fapt, este exact pe dos, câtă vreme Tokes face jocuri mârşave în contul Ungariei, ajungând până la a cere protectoratul Budapestei asupra Transilvaniei. Un model de neîmpăcare etnică, de secesionism şi de acutizare a rănilor istorice, exact contrariul colaborării franco-germane.

 • Secta lui Tokes: obţinerea condiţiei de super-maghiar universal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secta lui Tokes: obţinerea condiţiei de super-maghiar universal

  Laszlo Tokes, reales preşedinte al CNMT, se simte încorsetat de calitatea auto-asumată de reprezentant al comunităţii maghiare din Transilvania şi vrea să-i adune sub stindardul autonomiei pe toţi etnicii săi din Bazinul Carpatic. După ce a inventat o cauză şi o sectă maghiară, Tokes vrea să o ridice la nivel european şi să creeze astfel condiţia de super-maghiar continental care să aibă statut special, cetăţenie aparte şi drepturi suplimentare.

 • Fără
decoraţii pentru cei care aduc atingere Constituţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără decoraţii pentru cei care aduc atingere Constituţiei

  Am depus la Parlament un proiect de lege care prevede retragerea decoraţiilor celor care aduc atingere unor prevederi esenţiale din Constituţie referitoare la fundamentele statului român: stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil (art. 1. alin.1), teritoriul României este inalienabil (art. 3, alin1), în România limba oficială este limba română (art. 13). Consider obligatoriu efortul celor decoraţi să respecte măcar atâta lucru!

 • De ce
trebuie să i se retragă decoraţia lui Tokes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce trebuie să i se retragă decoraţia lui Tokes

  Tokes şi avocaţii săi din oficiu, precum Kelemen Hunor, se agaţă într-un mod bizar de o decoraţie a statului român pe care-l denigrează şi îl condamnă cu orice ocazie. Dacă tot consideraţi România o ţară nefericită pentru maghiari şi pentru politicile voastre secesioniste, de ce vă mai agăţaţi de distincţiile ei? Tokes ar fi trebuit să denunţe chiar el decoraţia şi să o înapoieze în semn de protest faţă de statul român torţionar al maghiarilor!

 • Ce e, de fapt, o decoraţie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce e, de fapt, o decoraţie?

  Agenţia France Presse a anunţat pe 10 septembrie că în Republica Centrafricană a fost arestat directorul Trezoreriei, sub acuzaţiile de escrocherie şi contrafacere. Când spui contrafacere, te poţi gândi azi la multe. De data asta, e vorba despre... decoraţiile purtate de şeful statului, la ceremonia de învestire.

 • De ce-l
iubeşte Orban pe Băsescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce-l iubeşte Orban pe Băsescu

  Atracţia reciprocă dintre Orban şi Băsescu este motivată nu doar de apartenenţa la aceeaşi familie politică a popularilor europeni, o congregaţie cinică şi versatilă, ci şi de opţiunile personale atât de asemănătoare. Ambii şi-au transformat ţările în dictaturi, au închis gura adversarilor politici, s-au războit cu presa şi au folosit diaspora pe post de electorat uşor de păcălit pentru că nu trăia în ţara de origine.

 • Tokes, dictatorul extremismului maghiar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tokes, dictatorul extremismului maghiar

  Laszlo Tokes a fost atins în demnitatea lui umană, care o fi aceea, de solicitarea de retragere a decoraţiilor acordate de statul român (adică Traian Băsescu) extremiştilor maghiari. În primul rând, faptul că Băsescu l-a decorat pe Laszlo Tokes spune totul despre patriotismul său şi despre sinceritatea ultimelor sale declaraţii. În al doilea rând, ce putem face pentru a ”repera” demnitatea şi onoarea lui Tokes?

 • Adversarii
tăierii finanţărilor străine pentru politică să spună dacă au primit
bani externi şi la ce i-au folosit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adversarii tăierii finanţărilor străine pentru politică să spună dacă au primit bani externi şi la ce i-au folosit

  Dezbaterea pe tema tăierii finanţărilor străine pentru activităţi politice mascate a luat proporţii, motiv pentru care le propun adversarilor să fie transparenţi şi să declare dacă ei sau instituţiile lor au beneficiat de fonduri străine şi la ce activităţi civice le-au folosit. În felul acesta vom şti de ce se agită unii că vreau să asigur respectarea Constituţiei şi neimplicarea fondurilor străine în politica internă.

 • Baconschi
şi Mişcarea Populară, apărătorii banilor lui Tokes, dar grijulii şi cu
propriile buzunare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Baconschi şi Mişcarea Populară, apărătorii banilor lui Tokes, dar grijulii şi cu propriile buzunare

  Teodor Baconschi şi Mişcarea Populară sunt primii apărători ai finanţărilor din Ungaria pentru Laszlo Tokes, împotrivindu-se modificării propuse de mine la legea partidelor politice în sensul interzicerii infuziei de bani din afara ţării pentru activităţi politice în România prin intermediul ONG-urilor şi fundaţiilor. Oponenţii mei sunt însă grijulii şi cu propriile buzunare, finanţate din afara ţării.

 • Extremiştii maghiari s-au speriat că le tai finanţarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extremiştii maghiari s-au speriat că le tai finanţarea

  Felul în care publicaţiile din Ungaria şi Deutsche Welle au reacţionat împotriva proiectului meu de lege privind tăierea finanţărilor mascate din afara ţării pentru politicienii din România constituie dovada ultimă că această prevedere trebuie neapărat votată de Parlament. Fără banii Ungariei, extremismul maghiar din Transilvania s-ar diminua rapid şi am stinge astfel un focar de infecţie care dăunează imens României şi românilor.

 • Propun două
obiective naţionale: stoparea extremismului maghiar în Transilvania şi unirea
cu Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Propun două obiective naţionale: stoparea extremismului maghiar în Transilvania şi unirea cu Moldova

  La 95 de ani de la Marea Unire, România încă mai are de luptat pentru unitatea naţională pe două fronturi. Unul este cel deschis de extremismul maghiar care a ajuns până la propunerea oripilantă a unui protectorat al Ungariei asupra Transilvaniei, iar celălalt are în vedere efortul pentru reunificarea Moldovei cu ţara-mamă. Propun aşadar două obiective naţionale majore, ambele la fel de importante.

 • Guvernul
încurajează Parlamentul să interzică finanţările străine mascate pentru
partidele politice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul încurajează Parlamentul să interzică finanţările străine mascate pentru partidele politice

  Guvernul României a încurajat Parlamentul să ia o decizie privind interzicerea finanţărilor străine mascate pentru partidele politice din România. Avizul dat de Executiv în şedinţa de ieri referitor la propunerea legislativă pentru modificarea art. 11 din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale stipulează decizia Legislativului în această privinţă.

 • Când Tokes visează, autorităţile dorm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când Tokes visează, autorităţile dorm

  Declaraţia recentă a acestui din păcate cetăţean român sublinează o realitate cu care ne-am obişnuit: declaraţii publice pe care în Europa le doar vezi în filmări de amator, cu cagula pe faţă şi Kalaşnikovul în mâini şi autorităţi inepte, incapabile să reacţioneze cu moderaţie şi fermitate în egală măsură.

 • Gura lui Tokes
adevăr grăieşte: Ungaria vrea preluarea Transilvaniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gura lui Tokes adevăr grăieşte: Ungaria vrea preluarea Transilvaniei

  Laszlo Tokes a anunţat public la Băile Tuşnad propunerea de preluare a Transilvaniei de către Ungaria sub forma iniţială de ”protectorat”. Totul, în zâmbetele lui Viktor Orban care nu putea lansa el provocarea, dar a lăsat să-i fie făcută cu indulgenţă. Declararea membrilor Guvernului maghiar drept persona non grata în România ar fi o reacţie prea blândă în faţa unui asemenea atac la integritatea teritorială a României.

 • Se
prefigurează o nouă ţară: Tokesland
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se prefigurează o nouă ţară: Tokesland

  Partidul lui Laszlo Tokes, PPMT, va protesta în stradă pe 20 iulie pentru autonomie. Nu doar pentru fictivul Ţinut Secuiesc, ci şi pentru o altă ciudăţenie intitulată Partium. Sloganul PPMT pare a fi următorul: ţării cât mai multe bucăţele. Toate ar putea fi reunite de fapt în Tokesland, după numele eroului civilizator care s-a pus în fruntea luptei pentru diviziunea celulară a României.

Modifică Setările