Stiri despre targ de carte

  176 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Noutăţile primăverii la Editura Humanitas: noi apariţii, târguri de carte cu public, conferinţe, sprijin pentru Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noutăţile primăverii la Editura Humanitas: noi apariţii, târguri de carte cu public, conferinţe, sprijin pentru Ucraina

  Se împlinesc, zilele acestea chiar, doi ani de când a început pademia Se adaugă, mai lungi şi mai grele fiecare, zilele războiului din Ucraina. Atunci, ca şi acum, primul şi cel mai bun răspuns la întrebarea „Ce e de făcut?“ a fost să arătăm, fiecare în jurul şi după puterile lui, că ne pasă. Să fim solidari, să ajutăm. Ce facem mai departe?

 • Târgul de Carte de la Göteborg, în format digital
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgul de Carte de la Göteborg, în format digital

  Cel mai mare târg de carte din Scandinavia, „Bok&Bibliotek” de la Göteborg, are loc în perioada 24-27 septembrie. Ediţia din acest an este în format digital, oferită gratuit iubitorilor de carte din toată regiunea nordică, programele urmând să fie transmise prin live streaming pe canalele sociale şi pe pagina oficială a salonului de carte din Suedia.

 • Bookfest 2020 a fost anulat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bookfest 2020 a fost anulat

  Salonul de carte Bookfest, care trebuia să aibă loc între 27-31 mai 2020, s-a amânat, după ce consiliul Director al Asociaţiei Editorilor din România a luat act, în şedinţa online din 6 aprilie, de anunţul Preşedintelui României cu privire la prelungirea stării de urgenţă pentru încă 30 de zile, până la jumătatea lunii mai 2020.

 • INTERVIU Filosoful şi scriitorul Gabriel Liiceanu: „Salvarea noastră ca naţiune depinde de «pe mâna cui ne dăm» de acum înainte“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Filosoful şi scriitorul Gabriel Liiceanu: „Salvarea noastră ca naţiune depinde de «pe mâna cui ne dăm» de acum înainte“

  Autorul şi editorul Gabriel Liiceanu, care a lansat, la Târgul de Carte Gaudeamus, volumul „Ludice. Exerciţii de umor criptic“, spune că e bine să te caţeri din când în când pe acoperişul lumii şi să râzi de tine şi de alţii, pentru a scăpa măcar o clipă de masca gravă pe care ţi-au întipărit-o pe figură filosofia, textele speculative şi scrisul încruntat.

 • O ipocrizie: Iohannis citeşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ipocrizie: Iohannis citeşte

  Ce l-a apucat pe preşedintele Klaus Iohannis să apară într-un filmuleţ în care să-i îndemne pe români să citească măcar o pagină dintr-o carte?

 • Bilanţ Bookfest. Cartea lui Klaus Iohannis, printre cele mai vândute la târgul de carte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bilanţ Bookfest. Cartea lui Klaus Iohannis, printre cele mai vândute la târgul de carte

  „În căutarea corpului regăsit“, de Vintilă Mihăilescu, a fost cea mai cumpărată carte la Polirom, iar Nemira a vândut cele mai multe exemplare din „Foc şi Sânge“, de George R.R. Martin. „Căţeluşul şchiop“, de Elena Farago, a fost preferată la Arthur retro, „Casa bântuită“, de Shirley Jackson, a fost favorită la Litera, iar Curtea Veche a avut succes cu volumul preşedintelui Iohannis - „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa“.

 • Târgul de Carte de la Retiro. Aura Christi, văzută din Spania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgul de Carte de la Retiro. Aura Christi, văzută din Spania

  Poemele scrise de Aura Christi ne vorbesc despre un peisaj dezolat şi dezolant, dar viu în felul său. Unul dintre titluri pare să rezume just această climă poetică ambivalentă: "Din infern, cu dragoste", spune profesorul Hector Briosos, de la Universitatea Alcala de Henares (Madrid). Volumul Aurei Christi, "Jardines Austeros", a fost lansat pe 28 mai la Târgul de Carte de la Retiro, unde România este ţară invitată( 25 mai -10 iunie).

 • Personalităţi de cinci stele au deschis Bookfest 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Personalităţi de cinci stele au deschis Bookfest 2018

  Preşedintele Klaus Iohannis a deschis, miercuri, cea de a XIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest (30 mai - 3 iunie 2018), alături de ambasadorul SUA, Hans Klemm, Statele Unite fiind ţara invitată la această ediţie.

 • Târgul de carte „Gaudeamus“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgul de carte „Gaudeamus“

  Ca oricare altă instituţie, şi „Târgul de carte GAUDEAMUS“ are o geneză şi un parcurs. În anul 1995 am fost numit Preşedinte-Director General (PDG) al „Societăţii Române de Radiodifuziune“ (S.R.R). În anul anterior apăruse „Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea“ celor două servicii mass-media publice, Televiziunea şi Radiodifuziunea.

 • Ce mult te-am iubit!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mult te-am iubit!

  Tîrgurile de carte-s ceva fain, mai vînd şi editurile cît de-un platou de prăjituri, iese şi pentru autor de-un sandviş cu reducere de la Billa, trecătorii speriaţi de zăpadă pot aştepta tramvaiul înăuntru, merge căldura!, se poate angaja temporar şi o femeie de serviciu cu familie numeroasă şi soţ şomer, posibil jucător de table în faţa blocului, deci toată lumea-i mulţumită.

 • Să pleci din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să pleci din România

  „Plecarea din ţară“ a devenit o figură într-un discurs al recriminării adresată de regulă majorităţii, deşi aici, paradoxal, mai toată lumea se consideră în opoziţie cu o majoritate ostilă.

 • Note, stări, zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Note, stări, zile

  3 februarie 2018. O stafie bîntuie pe sub fruntea dlui Călin Popescu Tăriceanu: comunismul! E referinţa care îi vine prompt pe buze cînd vrea să „înfiereze“ pe cineva. Preşedintele ţării, dl Iohannis, e, de pildă, pentru şeful Senatului nostru, „comunist în fibra lui cea mai puternică“.

 • Oana Pellea, despre reacţiile pe care le-a stârnit participarea ei la proteste: Au venit colegi şi mi-au spus „Îmi vine să vomit când mă uit la tine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oana Pellea, despre reacţiile pe care le-a stârnit participarea ei la proteste: Au venit colegi şi mi-au spus „Îmi vine să vomit când mă uit la tine“

  Actrita Oana Pellea a dezvaluit duminică, la Târgul de Carte Gaudeamus, că s-a gândit, „pentru prima dată în viaţă” să plece din România. Artista a povestit cum a fost tratată de unii dintre colegii de teatru pentru că se situează de partea protestatarilor din Piaţa Victoriei. potrivit site-ului aktual24.ro.

 • „Ruta subterană“, lansată la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ruta subterană“, lansată la Gaudeamus

  Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 13.30, în standul Editurii Humanitas, va fi lansat volumul "Ruta subterană", publicat în Raftul Denisei de la Editura Humanitas Fiction. La lansare  vor participa Radu Paraschivescu, Cristian Pătrăşconiu, Denisa Comănescu

 • AVANPREMIERA „Cartea râsului şi a cercetării“, lansată de Radu
Paraschivescu la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AVANPREMIERA „Cartea râsului şi a cercetării“, lansată de Radu Paraschivescu la Gaudeamus

  Scriitorul Radu Paraschivescu revine cu un nou  titlu la Târgul de Carte Gaudeamus, desfăşurat de miercuri până duminică la Pavilionul Central de la Romexpo. Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 15.30, la standul Editurii Humanitas, va fi lansat volumul „Cartea râsului şi a cercetării. Ce se întâmplă cu creierul dacă înveţi cuvinte noi în timp ce faci sex“ scris de autorul celebrelor "perle de tranziţie“ sau al savurosului „ghid al  nesimţitului“.

 • Adevărul LIVE, ora 11.00: Uniunea Europeană, acţiune fără precedent la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul LIVE, ora 11.00: Uniunea Europeană, acţiune fără precedent la Bucureşti

  Cel mai important eveniment al care se desfăşoară în această săptămână la Bucureşti are ca invitat de onoare Uniunea Europeană. Pentru prima dată, Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus are ca invitat de onoare, nu o ţară aşa cum s-a obişnuit până acum, ci Uniunea Europeană. Ce va face Uniunea Europeană la Târgul de Carte Gaudeamus?

 • Mărgele şi madlene, în cartea Aurorei Liiceanu lansată la Bookfest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mărgele şi madlene, în cartea Aurorei Liiceanu lansată la Bookfest

  „Madlena“ este carte o face pe Aurora Liiceanu să-şi amintească minunatele veri petrecute la Vama Veche împreună cu prietena ei Pusi Cocea. Volumul a fost unul dintre cele mai vândute titluri de la Editura Polirom la Târgul de Carte Bookfest.

Modifică Setările