Bookfest 2020 a fost anulat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salonul de carte Bookfest avea loc la Romexpo  FOTO: INQUAM
Salonul de carte Bookfest avea loc la Romexpo  FOTO: INQUAM

Salonul de carte Bookfest, care trebuia să aibă loc între 27-31 mai 2020, s-a amânat, după ce consiliul Director al Asociaţiei Editorilor din România a luat act, în şedinţa online din 6 aprilie, de anunţul Preşedintelui României cu privire la prelungirea stării de urgenţă pentru încă 30 de zile, până la jumătatea lunii mai 2020.

"Având în vedere această situaţie, precum şi preocuparea legitimă pentru integritatea fizică a vizitatorilor şi expozanţilor, ne vedem nevoiţi să anulăm cea de-a XV-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, programată în perioada 27-31 mai 2020.

O sărbătoare a cărţii are în centrul său bucuria împărtăşită în jurul cuvântului tipărit şi al autorilor acestuia şi nu putem permite ca un astfel de eveniment să fie umbrit de vreun risc sanitar pe care îl putem evita", se arată, într-un comunicat al Asociaţiei AER.

"Mulţumim tuturor iubitorilor de carte ce fac posibilă existenţa Salonului Internaţional de Carte Bookfest şi sperăm să ne putem reîntâlni, în condiţii normale, la următoarele ediţii Bookfest", îşi exprimă speranţa editorii.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internaţional de Carte Bookfest de anul trecut  (Bucureşti, 29 mai - 2 iunie 2019) au fost prezenţi peste 150 de expozanţi, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitatul de onoare al acestei ediţii a fost Marea Britanie. La ediţiile internaţionale anterioare ţările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franţa, ţările de limbă germană (Germania, Austria, Elveţia), Polonia, Cehia, Israel, Suedia şi Statele Unite ale Americii. Salonul de Carte Bookfest are ediţii locale în Timişoara, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureş, Braşov şi o altă ediţie internaţională la Chişinău.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite