Zeci de edituri prestigioase vor fi prezente la târgul de carte de la Focşani. Ce invitaţi surpriză vor veni să conferenţieze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul de carte de la Focşani se apropie
Târgul de carte de la Focşani se apropie

Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Consiliul Judeţean Vrancea, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea, Primăria Focşani şi Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei”, organizează cea de-a XII-a ediţie a Târgului de Carte de la Focşani, cu tema "Biblioteca şi Comunitatea mea".

Manifestările Târgului de Carte vor avea loc în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2017, în Piaţa Unirii din Focşani, la sediul Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei” (Sala Balada) şi la sediile bibliotecii.

Pentru iubitorii de lectură,  de toate vârstele, se vor desfăşura evenimente surpriză, lansări de carte, expoziţii, întâlniri cu nume sonore ale culturii naţionale şi locale, invitaţi speciali din Republica Moldova, dezbateri culturale, toate având ca punct de referinţă  lectura şi lumea cărţilor.

Invitatul special din acest an este prof.univ.dr. Constantin Necula, care va conferenţia, în data de 29 septembrie 2017, începând cu ora 18.00, la sediul Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei” (sala Balada), pe tema Rosturi şi rostiri despre lectură, spiritualitate şi omul contemporan.

Preotul Constantin-Valer Necula este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. A absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna“ din Sibiu şi este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică şi pedagogie creştină. Este autor de volume de predici, de studii şi articole de omiletică şi catehetică, dar şi de cărţi pentru copii şi tineret.

Preotul Constantin Necula FOTO Marian Iliescu

A tradus mai multe cărţi şi a scris articole în publicaţii din ţară şi străinătate. A semnat zeci de studii în limba română şi în limbi străine - franceză, italiană, germană - si numeroase recenzii. A susţinut numeroase conferinţe teologice şi a participat la conferinţe internaţionale.

Este invitat în mod curent la dezbateri publice şi mese rotunde, organizate pe diverse  teme de specialitate şi transmise la radio şi tv.

În deschiderea Târgului de Carte, ediţia a XII-a, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a pregătit pentru publicul focşănean un moment dedicat Centenarului ”Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz – 100”.
Cu acest prilej, în Piaţa Unirii vor fi prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, cadre ale Forţelor Aeriene Române, cadre ale Forţelor Terestre Române, cadre ale Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu” Boboc,  fanfara Garnizoanei Focşani, colaboratori şi parteneri ai Bibliotecii Judeţene, publicul larg.

Momentul omagial va cuprinde sosirea în Piaţa Unirii a Aeroplanului „Vlaicu II” şi  trecerea formaţiilor de aeronave din dotarea Forţelor Aeriene Române. Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu” Boboc va prezenta omagiul în zbor eroilor aviatori care au dat jertfa supremă în bătăliile aeriene pentru întregirea şi reîntregirea României, în cele două războaie mondiale.

La această ediţie a Târgului de carte de la Focşani vor participa edituri locale şi naţionale, cunoscute publicului, ce vor pune la dispoziţia comunităţii noutăţile editoriale ale acestui an, la preţuri promoţionale, între care: Humanitas, Grupul Editorial Art, Corint, Niculescu, Tritonic, Epica, Meteor Press, Lider Internaţional, Agnos, Pavcon, Armonii Culturale, Centrul Cultural, Terra, Salonul Literar, Pallas, Asociaţia Culturală Duiliu Zamfirescu, Librăria Universul Cărţii.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite