Stiri despre supraponderali

  29 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Aplicaţia mobilă de 1 milion de euro cu care ne putem feri copiii de obezitate. Unul din 3 copii în România este supraponderal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aplicaţia mobilă de 1 milion de euro cu care ne putem feri copiii de obezitate. Unul din 3 copii în România este supraponderal

  Consumul excesiv de tehnologie poate avea efecte negative asupra sănătăţii copiilor, printre riscuri numărându-se şi obezitatea. Fondatorii unei firme de IT din Cluj s-au gândit să transforme tehnologia într-un aliat în lupta pentru o nutriţie sănătoasă a copiilor, în condiţiile în care unul din 3 copii în România este supraponderal.

 • Adevărul Live: Când devine o problemă greutatea copiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Când devine o problemă greutatea copiilor

  România se află pe un loc fruntaş în Europa la capitolul epidemiei de obezitate la copii şi la riscul de diabet zaharat de tip 2 la vârste fragede. Dezbatem problema împreună cu specialişti şi cu mama unui băiat cu probleme de greutate la Adevărul Live.

 • STUDIU România, sub media est-europeană la obezitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU România, sub media est-europeană la obezitate

  România se situează sub media est europeană în ceea ce priveşte obezitatea, dar incidenţa bolii creşte mai rapid decât în zonă, fiina cu 14% mai mare decât în 1990. Potrivit unui studiu făcut de Nielsen CEE, 55% din populaţia Românei este supraponderală.

 • Gălăţeanul care a slăbit 80 de kilograme şi a devenit profesor de fitness lansează un proiect prin care să ajute mii de români supraponderali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gălăţeanul care a slăbit 80 de kilograme şi a devenit profesor de fitness lansează un proiect prin care să ajute mii de români supraponderali

  Atunci când ai 180 de kilograme şi doar 17 ani, viaţa nu pare să se îndrepte către direcţia bună. Însă când ai voinţă, poţi ajunge şi antrenor de fitness. Aşa sună povestea lui Victor Ştefan, un tânăr care a slăbit 100 de kilograme, care acum ajută şi alte persoane cu probleme de greutate. Iar în 2016, vor primi consiliere în slăbit cei interesaţi de peste tot din ţară.

 • Studiu: Moldovenii, cei mai obezi români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu: Moldovenii, cei mai obezi români

  Obezitatea în România este mai frecventă la bărbaţi, afectând 23 la sută dintre aceştia, faţă de 20,3 la sută dintre femei, şi la persoanele mai înaintate în vârstă, iar regiunea unde este cel mai des întâlnită e Moldova, cu o pondere de 23,8 la sută, faţă de media naţională de 21,3 la sută.

 • Tabăra unde copiii supraponderali sunt ajutaţi să slăbească, organizată în Straja
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tabăra unde copiii supraponderali sunt ajutaţi să slăbească, organizată în Straja

  Un complex turistic din staţiunea montană Straja devine, începând de astăzi pentru următoarele trei săptămâni, tabără de vacanţă pentru copiii supraponderali. Pentru 3.000 de lei, organizatorii taberei susţin că îi vor ajuta pe copii şi adolescenţi să slăbească şi să îşi câştige încrederea în sine.

 • De ce nu funcţionează dietele? Creierul nu ştie când eşti slab sau gras
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu funcţionează dietele? Creierul nu ştie când eşti slab sau gras

  Sandra Aamodt, specialist în neuroştiinţă şi jurnalist colaborator la multe publicaţii de specialitate, a explicat în cadrul unei conferinţe TED de ce nu funcţionează şi nici nu vor funcţiona vreodată dietele. Folosindu-se de propria experienţă, Sandra povesteşte, pe înţelesul tuturor, de ce trebuie să ascultăm mai mult de ce ne spune creierul şi de ce o dietă va face mai mult rău decât bine organismului.

 • Dezbatere Adevărul Live, despre obezitatea infantilă: România nu este ocolită de flagelul „globesity“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Adevărul Live, despre obezitatea infantilă: România nu este ocolită de flagelul „globesity“

  Un număr din ce în ce mai mare de copii şi adolescenţi se confruntă cu problema excesului ponderal, avertizează specialiştii. Creşterea alarmantă a cazurilor de obezitate infantilă a fost dezbătută în cadrul emisiunii „Adevărul Live” de către Irinel Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, şi de medicul Cătălin Copăescu, specialist în chirurgia obezităţii.

 • Problema copiilor obezi din România, dezbătută la Adevărul Live: excesul de kilograme în copilărie condamnă la o perpetuă luptă cu greutatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Problema copiilor obezi din România, dezbătută la Adevărul Live: excesul de kilograme în copilărie condamnă la o perpetuă luptă cu greutatea

  Cazul băiatului de 5 ani care cântăreşte 120 de kilograme, din Dolj, nu este singular în România. De altfel, statisticile arată că numărul copiilor români obezi este din ce în ce mai mare, iar proporţia lor variază în prezent între 10% şi 14%. Medicul Anamaria Iulian, nutriţionist comportamental şi psiholog, a explicat, la Adevărul Live, care sunt cauzele şi consecinţele obezităţii infantile în România.

 • Şcoală pentru persoanele supraponderale înfiinţată la Târgu-Mureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoală pentru persoanele supraponderale înfiinţată la Târgu-Mureş

  Având sloganul “E mai uşor să trăieşti cu sănătate şi încredere în tine! Încearcă şi tu!”, Asociaţia Română de Cancer – ”Destine Comune”, din Târgu-Mureş, iniţiază o şcoală pentru combaterea obezităţii, prima de acest gen din judeţ.

 • Criză de urologi şi aparate în raioane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criză de urologi şi aparate în raioane

  Şefii din Sănătate vor să pună accent pe prevenirea bolilor de rinichi şi ficat, dar constată că nu au medici şi echipament necesar. Astfel, autorităţile vor să îmbunătăţească cu 20% diagnosticul precoce şi să se concentreze pe tratamentul preventiv în cazul bolnavilor cu insuficienţe organice ireversibile.

 • Cât de periculoasă este obezitatea?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de periculoasă este obezitatea?

  Cu patru milioane de adulţi obezi şi 50% din populaţie peste greutatea normală, România a urcat pe locul trei al supraponderalilor din Europa. Acelaşi studiu arată că 30% din românce sunt supraponderale, iar la capitolul obezitate infantilă cifrele sunt îngrijorătoare: 40% din copii sunt obezi.

 • Airbus a montat în avioane scaune pentru supraponderali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Airbus a montat în avioane scaune pentru supraponderali

  Concernul Airbus se arată generos cu călătorii ceva mai corpolenţi, care nu se simt în largul lor pe fotoliile obişnuite de avion. În cabina aeronavelor dintr-o viitoare generaţie, o parte din fotolii vor fi cu cinci centimetri mai late decât cele actuale.

 • Studiu ISRA: Aproape jumătate dintre români sunt supraponderali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu ISRA: Aproape jumătate dintre români sunt supraponderali

  Aproape jumătate dintre români sunt supraponderali, 1 din 8 suferă de obezitate, iar majoritatea consideră cina masa principală a zilei. Pe de altă parte, medicii de familie spun că alimentația românilor este departe de a fi una sănătoasă și corectă. Acestea sunt doar câteva dintre concluziile unui studiu realizat de ISRA Center.

 • Medicii supraponderali nu ne ajută să slăbim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medicii supraponderali nu ne ajută să slăbim

  În comparaţie cu doctorii care au o greutate normală, cei suprapoderali sau obezi sunt mai puţin dispuşi să discute cu pacienţii lor despre slăbit, după cum au observat cercetătorii americani.

 • Supraponderali de la 9 luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Supraponderali de la 9 luni

  Drumul spre obezitate începe chiar înainte de tranziţia copiiilor spre o dietă variată, arată un studiu publicat de LiveScience.

 • Tot mai mulţi gălăţeni sunt obezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot mai mulţi gălăţeni sunt obezi

  Peste o treime din populaţia judeţului nostru este supraponderală şi se confruntă cu probleme de sănătate legate de surplusul de kilograme.Conform statisticilor oficiale, actualmente, la nivelul judeţului Galaţi există 186.880 de obezi, o cifră de-a dreptul uriaşă

 • 50% dintre ieşeni sunt supraponderali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  50% dintre ieşeni sunt supraponderali

  Exerciţiile fizice zilnice şi alimentaţia sănătoasă nu apar pe lista de priorităţi a locuitorilor oraşului. Nutriţioniştii sfătuiesc ieşenii să fie mult mai atenţi la mesajul „Consumul excesiv de sare, zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătăţii“.

Modifică Setările