Stiri despre suplinitori

  73 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cazul
Tunegaru arată hibele sistemului care alungă profesorii tineri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazul Tunegaru arată hibele sistemului care alungă profesorii tineri

  Profesorii care nu sunt titulari intră cu greu în sistem. Metodologia veche şi depăşită transformă sistemul de învăţământ într-o adevărată castă în care dezavantajate sunt cadrele didactice tinere, aflate la mâna funcţionarilor din inspectoratele şcolare.

 • Metodologie neraportată la realitate: şanse mici de titularizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Metodologie neraportată la realitate: şanse mici de titularizare

  Un profesor titular poate să îşi ia concediu de maternitate de doi ani,  însă dacă vrea, are posibilitatea să revină oricând, conform Metodologiei privind mobilitatea personalului didactic de predare. Suplinitorii nu primesc niciun aviz şi şansele de titularizare sunt foarte mici.

 • Zeci de profesori din Vâlcea riscă să rămână fără catedre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeci de profesori din Vâlcea riscă să rămână fără catedre

  Zeci de profesori din judeţul Vâlcea riscă să rămână fără catedre dacă elevii vor decide să nu mai frecventeze orele de religie. Conducerea Inspectoratului Şcolar Vâlcea apreciază că printre cei afectaţi se vor număra profesorii suplinitori.

 • Boc se încurcă în cifre false
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boc se încurcă în cifre false

  Marea reformă a sistemului bugetar e o răfuială cu asistentele sanitare şi suplinitorii de la sate

 • Suplinitorii băcăuani fug de catedrele de la ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suplinitorii băcăuani fug de catedrele de la ţară

  Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău a început să împartă, în cadrul şedinţelor publice, posturile rămase vacante din învăţământ. După ce titularii şi-au ales catedrele, au mai rămas circa 750 de locuri la dispoziţia suplinitorilor calificaţi.

 • Salariile suplinitorilor, ciuntite de navetă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salariile suplinitorilor, ciuntite de navetă

  Pentru suplinitorii calificaţi şi necalificaţi, în acest an au fost puse la bătaie 505 de catedre complete şi incomplete. Cei mai mulţi dintre dascăli vor fi nevoiţi să facă naveta la zeci de kilometri distanţă de casă, iar alţii se vor mulţumi cu plata la oră.

 • Peste 400 de catedre rămase libere vor fi repartizate suplinitorilor calificaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 400 de catedre rămase libere vor fi repartizate suplinitorilor calificaţi

  Astăzi, în Aula Colegiul "A.T. Laurian"  are loc o nouă şedinţă publică pentru repartizarea pe posturile ramase libere în învăţământ. Suplinitorii calificaţi care au participat la concursul de titularizare pot obţine unul din cele 422 de posturi neocupate în baza notelor opţinute.

 • Au început repartizările la catedre pentru profesorii suplinitori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au început repartizările la catedre pentru profesorii suplinitori

  În şcolile din Sălaj au rămas peste 500 de posturi disponibile pentru suplinitorii calificaţi în noul an şcolar 2011-2012. Condiţia de ocupare este ca aceştia să fi obţinut minimum nota 5 la concursurile de titularizare şi suplinire susţinute în anul în curs şi anii 2010, 2009.

 • Note mai proaste după contestaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Note mai proaste după contestaţii

  Un maistru care a contestat nota primită la concursul de suplinire a primit, după recorectare, cu două puncte mai puţin, adică 2,30 de la 4,30 iniţial. Altul, un porfesor de geoagrafie, a pierdut doar 20 de sutimi. Sunt singurele contestaţii admise în Sălaj, ambele soldate cu micşorări de notă.

 • Astăzi se afişează rezultatele finale la examenul de suplinire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Astăzi se afişează rezultatele finale la examenul de suplinire

    Deşi jumătate dintre profesorii prezenţi la examenul de suplinire, care a avut loc săptămâna trecută au reuşit să obţină notă de trecere, la contestaţii nu s-au înghesuit foarte mulţi. Potrivti IŞJ Teleorman, în cele două zile legale de depunere a contestaţiilor doar 26 de dascăli au făcut cotestaţii.

 • Note ruşinoase pentru suplinitorii calificaţi la Bacău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Note ruşinoase pentru suplinitorii calificaţi la Bacău

  Suplinitorii calificaţi s-au făcut de ruşine la examenul de anul acesta. În judeţul Bacău promovabilitatea a fost de doar 50,52% şi doar 145 de candidaţi dintre cei care au predat lucrări spre corectare au reuşit să obţină note peste 5.00.

 • Dascăli de nota unu la examenul de suplinire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dascăli de nota unu la examenul de suplinire

  În urma afişării rezulatetlor parţiale, înainte de contestaţii, la examenul de suplinire ce a avut loc pe data de 4 august, doi candidaţi vâlceni au fost notaţi cu unu.

 • Ultima zi pentru contestaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultima zi pentru contestaţii

  Astăzi este ultima zi în care dascălii care au luat note mici la examenul pentru suplinitori calificaţi mai pot depune contestaţii, astfel încât prin eventuala mărire a punctajului să aibă şanse de a lucra în învăţământ.

 • 12 profesori de engleză cu note de 1 şi 2. Vezi aici rezultatele complete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  12 profesori de engleză cu note de 1 şi 2. Vezi aici rezultatele complete

  Aproape jumătate dintre suplinitorii calificaţi care au participat la concursul de suplinire din 4 august au luat note sub 5. De departe, situaţia cea mai dezastruoasă a fost la specializarea limba engleză, unde din 23 de candidaţi, 22 au luat note sub 5. Cinci dintre ei au luat chiar note de 1, iar 7, nota 2.

 • S-au afişat rezultatele pentru concursul de suplinitori. Vezi aici notele!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-au afişat rezultatele pentru concursul de suplinitori. Vezi aici notele!

  Dascălii care au susţinut examenul de suplinire pentru una dintre catedrele din judeţ află astăzi dacă vor avea un post din toamnă sau nu. Rezultatele sunt deja afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei, urmând să fie preluate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare şi afişate la centrul de concurs de la Şcoala cu clasele I-VIII „Grigore Moisil” Satu Mare.

 • Un profesor a fost dat afară din examen pentru că a copiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un profesor a fost dat afară din examen pentru că a copiat

    Deşi se înscriseseră peste 450 de dascăli la examenul pentru un post de suplinitor în învăţământul teleormănean, în sălile de concurs de joi s-au prezentat doar jumătate. Salariile mici din învăţământ i-a făcut pe mulţi să renunţe la a se lupta pentru un post la catedră şi s-au orientat către alte job-uri.

Modifică Setările