Note ruşinoase pentru suplinitorii calificaţi la Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suplinitorii calificaţi s-au făcut de ruşine la examenul de anul acesta. În judeţul Bacău promovabilitatea a fost de doar 50,52% şi doar 145 de candidaţi dintre cei care au predat lucrări spre corectare au reuşit să obţină note peste 5.00.

„Am avut 333 de candidaţi înscrişi, unul a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, 45 s-au retras după ce au văzut subiectele şi, în final, 287 au fost evaluaţi. 145 de lucrări au primit note peste 5. Suntem aproape de media pe ţară“, spune Teodora Craus,  inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău.
Cea mai mare notă a fost 9.05, dar stăm foarte bine la note de 1 şi 2. Circa 15 candidaţi au luat puţin peste nota din oficiu, iar cei mai mulţi au râvnit la un post de profesor de educaţie fizică, de psihopedagogie specială ori de istorie.

Notele de 10 lipsesc cu desăvârşire, dar la acest capitol suplinitorii fără studii corespunzătoare postului au reuşit „să-i bată“ pe cei calificaţi. Ei au obţinut trei note de 10, iar promovabilitatea a fost de circa 75%. Calificaţii vor avea primii acces la catedre, iar necalificaţii vor intra la repartiţii abia după aceştia.

Pensionarii, chemaţi înapoi la catedră

„În total sunt 863 de posturi sau catedre libere pentru 568 de persoane. Noi îi aşteptăm la şedinţele publice şi pe aceia care au obţinut note peste 5 la concursul de titularizare din ultimii doi ani“, mai spune Craus. O altă variantă ar mai fi pensionarii, care vor fi plătiţi cu ora. Şi suplinitorii vor putea solicita ore suplimentare, peste catedra iniţială, dar nu mai mult de 9 ore. Plata se face ca şi în cazul pensionarilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite