Concurează pentru posturi inexistente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

193 de candidaţi, dintre care 184 calificaţi, au participat, ieri, la examenul de suplinitori, cu toate că şansele de a prinde un post în învăţământ sunt aproape nule.

La examen s-au înscris în total 243 de concurenţi, dar o parte dintre ei nu s-au mai prezentat. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, cei mai mulţi concurenţi au fost pentru limba engleză, 32, religie, 20, educaţie fizică, 18, informatică, 11, şi limba franceză, 11. „Sunt posturi foarte puţine. Sunt foarte slabe speranţe ca vreun concurent să obţină un post. Majoritatea locurilor se vor ocupa de cei care beneficiază de continuitate din anii precedenţi. Candidaţii vor fi băgaţi în baza de date pentru că în funcţie de note şi de posturile care se vor elibera pe parcursul anului din diverse motive vor fi ocupate cei care au luat cele mai mari note la suplinire“, a spus Gheorghe Mitescu, inspectorul şcolar general adjunct. Potrivit acestuia, candidaţii au concurat pe 36 de posturi, majoritatea la Şcoala sanitară postliceală.
Examenul a avut loc la Grupul Şcolar Ion Mincu din Târgu-Jiu. Lucrările vor fi corectate în şapte centre de evaluare din alte judeţe, iar rezultatele vor fi afişate până luni la centrul de examinare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite