Peste 730 de profesori se bat pentru 29 de posturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Peste 730 de dascăli teleormăneni au intrat astăzi în emoţiile examenului şi se luptă pentru cele 26 de catedre titularizabile vacante în judeţ. Zeci de dascăli s-au înscris la examen pentru discipline la care nu există niciun post titularizabil, cu speranţa că măcar se vor alege cu o catedră de suplinitor.

  Dacă numărul candidaţilor pentru un post în învăţământul teleormănean a rămas relativ la fel ca anul trecut, în ceea ce priveşte posturile, acestea au fost reduse la jumătate faţă de 2010. Faptul că în acest an în Teleorman există doar 26 de catedre titularizabile este consecinţa desfiinţări şi comasăriii a peste 100 de şcoli.
   Pentru cele 26 de catedre scoase la concurs, au intrat astăzi în examen peste 730 de profesori. Concurenţa este acerbă la mai toate disciplinele. „Pentru singura catedră de limba română vacantă, din comuna Sârbeni, aflată în nordul judeţului, s-au înscris 64 de dascăli. La educaţie fizică avem doar două posturi şi s-au înscris 56 de profesori”, a declarat Ion Ducan, inspector resurse umane în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman.

Nu sunt posturi titularizabile pentru engleză şi franceză

La testarea de astăzi au venit şi profesori de limbi străine, istorie sau matematică, deşi pentru anul şcolar 2011-2012 nu există nicio catedră titularizabilă la aceste specializări. „La limba engleză s-au înscris 40 de candidaţi. Nu avem niciun post titularizabil. La limba franceză nu este nicio catedră, s-au înscris 25. Chiar dacă vor lua nota maximă, nu se vor titulariza”, a mai spus reprezentatul IŞJ Teleorman.
Rezultatele concursului de astăzi se vor afişa în data de 18 iulie. Candidaţii trebuie să obţină minim7, pentru a aspira la o catedră titularizabilă. Puţinele posturi titularizabile vor fi atribuite dascălilor cu cele mai mari note. Restul candidaţilor vor intra în etapa a doua a mişcării personalului didactic care prevede repartizarea posturilor de suplinitori. Ei se vor bate în continuare pe cele 188 de catedre complete de suplinitori din şcolile teleormănene.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite