Marți, 8 Iulie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
sardine - ultimele știri
Cele trei secrete ale longevității unui medic de 102 ani: „Mănânc un aliment foarte ieftin de la vârsta de 6 ani”
Un medic de 102 ani a povestit cum a început să consume sardine încă de la vârsta de 6 ani, cu mult înainte ca beneficiile acizilor grași omega-3 să fie înțelese pe deplin. Pensionat la 85 de ani, aproape două decenii mai târziu, continuă să trăiască independent
Stil de viață
19 apr. 2025
Misterul longevității medicului de 102 ani: „Am început să mănânc sardine când aveam 6 ani, înainte să se descopere acizii omega-3”
Un medic de 102 ani dezvăluie care sunt secretele longevității sale. Bărbatul spune că s-a pensionat la vârsta de 85 de ani, iar de atunci a continuat să facă mișcare fizică și să-și prepare singur mâncarea.
Viață sănătoasă
29 mart. 2025
Cele mai bune conserve pentru micul dejun. Deși stigmatizate, sunt adesea mai nutritive decât multe alimente populare
Deși despre micul dejun se spune adesea că este cea mai importantă masă a zilei, nu toată lumea îl are în rutină. Printre motive se numără și lipsa timpului pentru prepararea lui. O alternativă la îndemână ar putea fi conservele, pe care însă multă lume le evită, în detrimentul altor alimente mult
Viață sănătoasă
27 mai 2024
Au sardinele mai multe beneficii pentru sănătate? Sunt mai bune decât tonul?
În comparație cu conservele de ton, sardinele au adesea o reputație proastă, mai ales în Statele Unite. Cu toate acestea, ele sunt un element de bază al bucătăriei tradiționale în multe părți ale Europei și Asiei.
Viață sănătoasă
02 mart. 2024
Alimentul care previne depresia: este bogat în vitamine și minerale. Ce alte beneficii mai are
Bogate în vitaminele B6, B12, D și E, dar și în calciu, niacină, fier, potasiu, magneziu, cupru, zinc, acizi grași Omega 3 și seleniu, sardinele sunt o alegere excelentă dacă vrei să pierzi în greutate, având puține calorii.
Viață sănătoasă
30 dec. 2023
Cât de sănătoase sunt, de fapt, sardinele conservate. Iată ce spun dieteticienii
Orice dietetician îți va spune că e benefic pentru sănătate să consumi pește. Chiar și cel conservat, mai ales că e foarte practic și o modalitate rapidă de a-ți potoli foamea, fără să mai fie nevoie să-l gătești. Dar cât de sănătos este cu adevărat, puțin sunt cei care au spus-o clar.
Viață sănătoasă
29 iul. 2023
Tipuri de alimente care pot ajuta în combaterea maladiei Alzheimer
Numărul persoanelor afectate de demenţă a fost, în 2011, de 36,5 milioane de persoane. Prognoza pentru 2050 este de 115,3 milioane de persoane....
Viață sănătoasă
19 dec. 2019
Peştele gras poate reduce astmul la copii. Cum pot fi gestionate simptomele printr-o alimentaţie sănătoasă
Un regim alimentar bogat în somon, păstrăv şi sardine poate reduce în mod semnificativ simptomele astmului la copii, arată un studiu australian....
Viață sănătoasă
06 nov. 2018
Grăsimile sănătoase ajută inima şi creierul. În ce alimente le găsim
Nu toate grăsimile sunt nesănătoase. Acizii graşi omega-3 fac parte din categoria grăsimilor sănătoase, ajutând la scăderea riscului de boli cardiovasculare, depresie, demenţă şi artrită....
Viață sănătoasă
31 oct. 2018
Surse importante de calciu
Calciul este un mineral foarte important pentru organism, doza zilnică necesară fiind de 1.000 de miligrame. Ştim că produsele lactate sunt principalele surse, însă se pare că sunt altele care conţin o cantitate mai mare de calciu decât o cană de lap...
Stil de viață
29 mai 2018
De ce carnea de sardine este sursa perfectă de proteine. Tonul sau somonul, inferioare la conţinutul de acizi graşi
Sardinele conţin 20 de grame de proteine la o porţie de nici 100 de grame, fiind una dintre cele mai bune surse de calciu şi vitamina D, ambele fiind esenţiale pentru sănătatea oaselor şi a muşchilor.
Târgovişte
02 apr. 2018
Ficatul de peşte alb e o sursă importantă de vitamina D. Cât peşte trebuie să mâncăm ca să prevenim bolile cardiovasculare
Din cele aproximativ 12.000 de specii de peşti cunoscute, cea mai mare parte sunt comestibili. Peştele conţine proteine valoroase din punct de vedere biologic şi grăsimi în proporţie variabilă – între 0,5 şi 15%....
Viață sănătoasă
01 nov. 2017
Creierul preferă glucoza şi are nevoie constantă de ea. Ce alimente stabilizează zahărul în sânge
Mâncarea hrăneşte creierul aşa cum hrăneşte şi corpul. Ceea ce mâncăm şi ceea ce bem ne afectează performanţele fizice şi intelectuale, deopotrivă....
Viață sănătoasă
06 oct. 2017
Peştele are proteine de calitate şi puţin colesterol. Care sortimente trebuie ocolite şi de ce
Peştele şi fructele de mare fac parte din grupa alimentelor bogate în proteine, alături de carne şi produse din carne, ouă şi leguminoase....
Viață sănătoasă
20 aug. 2017
Cea mai bună reţetă de sardine umplute
În această ultimă zi a săptămânii, îţi propunem o delicioasă mâncare: cea mai bună reţetă de sardine umplute. Cu ce le poţi umple? În principiu, cu ce vrei tu, dar, ca să-ţi fie mai uşor, încearcă prima dată reţeta noastră.
Bucătărie
26 aug. 2016
Reţete mediteraneene care te ajută să trăieşti mai mult
Studiile au demonstrat, încă o dată, că dieta mediteraneană oferă mari beneficii sănătăţii noastre. „The Guardian“ a alcătuit o listă cu reţete gustoase şi sănătoase pe care le poţi încerca la prima cină în familie.
Bucătărie
01 mart. 2013
Cele mai bune surse naturale care asigură necesarul de vitamina D
Vitamina D, cunoscută mai ales pentru rolul său în fixarea calciului în oase, este produsă de corp atunci când ne expunem la soare, dar există şi alte modalităţi prin care putem obţine acest nutrient deosebit de important....
Viață sănătoasă
19 oct. 2012