sardine - ultimele știri
În comparație cu conservele de ton, sardinele au adesea o reputație proastă, mai ales în Statele Unite. Cu toate acestea, ele sunt un element de bază al bucătăriei tradiționale în multe părți ale Europei și Asiei.
Bogate în vitaminele B6, B12, D și E, dar și în calciu, niacină, fier, potasiu, magneziu, cupru, zinc, acizi grași Omega 3 și seleniu, sardinele sunt o alegere excelentă dacă vrei să pierzi în greutate, având puține calorii.
Orice dietetician îți va spune că e benefic pentru sănătate să consumi pește. Chiar și cel conservat, mai ales că e foarte practic și o modalitate rapidă de a-ți potoli foamea, fără să mai fie nevoie să-l gătești. Dar cât de sănătos este cu adevărat, puțin sunt cei care au spus-o clar.
Numărul persoanelor afectate de demenţă a fost, în 2011, de 36,5 milioane de persoane. Prognoza pentru 2050 este de 115,3 milioane de persoane....
Un regim alimentar bogat în somon, păstrăv şi sardine poate reduce în mod semnificativ simptomele astmului la copii, arată un studiu australian....
Nu toate grăsimile sunt nesănătoase. Acizii graşi omega-3 fac parte din categoria grăsimilor sănătoase, ajutând la scăderea riscului de boli cardiovasculare, depresie, demenţă şi artrită....
Calciul este un mineral foarte important pentru organism, doza zilnică necesară fiind de 1.000 de miligrame. Ştim că produsele lactate sunt principalele surse, însă se pare că sunt altele care conţin o cantitate mai mare de calciu decât o cană de lap...
Sardinele conţin 20 de grame de proteine la o porţie de nici 100 de grame, fiind una dintre cele mai bune surse de calciu şi vitamina D, ambele fiind esenţiale pentru sănătatea oaselor şi a muşchilor.
Din cele aproximativ 12.000 de specii de peşti cunoscute, cea mai mare parte sunt comestibili. Peştele conţine proteine valoroase din punct de vedere biologic şi grăsimi în proporţie variabilă – între 0,5 şi 15%....
Mâncarea hrăneşte creierul aşa cum hrăneşte şi corpul. Ceea ce mâncăm şi ceea ce bem ne afectează performanţele fizice şi intelectuale, deopotrivă....
Peştele şi fructele de mare fac parte din grupa alimentelor bogate în proteine, alături de carne şi produse din carne, ouă şi leguminoase....
În această ultimă zi a săptămânii, îţi propunem o delicioasă mâncare: cea mai bună reţetă de sardine umplute. Cu ce le poţi umple? În principiu, cu ce vrei tu, dar, ca să-ţi fie mai uşor, încearcă prima dată reţeta noastră.
Studiile au demonstrat, încă o dată, că dieta mediteraneană oferă mari beneficii sănătăţii noastre. „The Guardian“ a alcătuit o listă cu reţete gustoase şi sănătoase pe care le poţi încerca la prima cină în familie.