Stiri despre probleme digestive

  41 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cel mai bun remediu pentru ficat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai bun remediu pentru ficat

  Menta este folosită cel mai des în prepararea limonadei şi diferitelor cocktailuri, însă ea este utilizată atât în gastronomie cât şi în medicina naturală. Este cunoscută pentru proprietăţile antiseptice, antispasmodice şi sedative pe care le deţine, fiind folosită pentru combaterea mai multor afecţiuni minore.

 • Cum obţii acasă pasta de mentă, un preparat cu excelente proprietăţi  digestive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum obţii acasă pasta de mentă, un preparat cu excelente proprietăţi  digestive

  Se ştie că menta are, datorită substanţelor active prezente în toate părţile aeriene ale plantei (frunze, flori, tulpini), proprietăţi calmante, cicatrizante şi dezinfectante. Specialiştii în fitoterapie o recomandă în special în profilaxia şi terapia naturistă a bolilor respiratorii şi circulatorii, dar şi în cazul problemelor digestive

 • Trucuri să ocolim problemele digestive de Sărbători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trucuri să ocolim problemele digestive de Sărbători

  NUTRIŢIE De Sărbători, tentaţiile sunt mari, să recunoaştem. Şi dacă tot avem nenumărate bunătăţi în faţă vreme de mai multe ore, e clar că nu ne putem abţine şi aşa ajungem la excese alimentare, la care se adaugă şi consumul de alcool, eventual fumatul. Medicii nutriţionişti ne sfătuiesc să mâncăm, dacă ne plac, din toate felurile pe care le-am pregătit cu trudă, dar nu „cât putem“, ci cu măsură sau doar jumătate din fiecare porţie.

 • Remedii pentru problemele digestive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii pentru problemele digestive

  Principalele cauze ale neplăcerilor digestive sunt: supraalimentarea, mâncatul rapid, consumul excesiv de alimente grase, cafeaua şi alcoolul, stresul.

 • Ce mănânci dacă suferi de balonare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mănânci dacă suferi de balonare

  Traficul intestinal lent, cauzat fie de lipsa de fibre din alimentaţie, fie de cantitatea redusă de enzime digestive duce la apariţia senzaţiei de balonare. Află ce trebuie să mănânci pentru a scăpa de disconfortul abdominal.

 • Dracila, mărăcinele miraculos care te scapă de crampele intestinale. Trei leacuri uitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dracila, mărăcinele miraculos care te scapă de crampele intestinale. Trei leacuri uitate

  Dracila (Berberis vulgaris), o tufă spinoasă cu fructe roşii şi frunze verde deschis, vara, şi ruginii, toamna, a fost folosită de sute de ani pentru tratarea disconfortului abdominal. Planta, aproape uitată în zilele noastre, conţine o serie de substanţe active ce o recomandă atât în ameliorarea tractului digestiv, cât şi în tratarea bolilor ficatului.

 • Crăciunul, coşmarul medicilor de la Ambulanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crăciunul, coşmarul medicilor de la Ambulanţă

  „Niciun Crăciun fără spital din cauza îmbuibării“, pare a fi sloganul după care se ghidează mulţi români de Sărbători. Peste 1.600 de solicitări au fost preluate, de duminică dimineaţă până luni dimineaţă, de către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABIF), cu 500 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 • Peste o mie de persoane au chemat ambulanţa în prima zi de Paşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste o mie de persoane au chemat ambulanţa în prima zi de Paşti

  Peste o mie de persoane au cerut ajutor din partea Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, în prima zi de Paşti. Dintre acestea, 613 au fost cazuri foarte grave şi grave, în timp ce aproape ce 300 persoane au prezentat probleme digestive, pe fondul consumului mare de alimente şi băutură.

 • Criza bebeluşilor cu probleme digestive se acutizează. Specialist în alimentaţie: „Nu e brânza de vină”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza bebeluşilor cu probleme digestive se acutizează. Specialist în alimentaţie: „Nu e brânza de vină”

  La o lună după ce primul copil infectat cu E.coli a ajuns în atenţia medicilor, criza micuţilor pare să nu mai ia sfârşit. Miercuri, o copilă de opt luni din Sfântu - Gheorghe a fost transferată cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic în Capitală, demontând, astfel, ipoteza conform căreia micuţii s-ar fi îmbolnăvit de la brânza producătorului din Argeş

 • Vitamina E, un aliat extrem de important al organismului, mai ales în sezonul rece. Pentru ce o recomandă specialiştii şi în ce se găseşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vitamina E, un aliat extrem de important al organismului, mai ales în sezonul rece. Pentru ce o recomandă specialiştii şi în ce se găseşte

  În sezonul rece, organismul trebuie să fie puternic pentru a face faţă virozelor, iar de acest lucru au grijă vitaminele. Una dintre vitaminele recomandate este vitamina E, care împiedică formarea cheagurilor de sânge, deci previne flebitele şi îngroşarea pereţilor vaselor de sânge. Se găseşte în uleiuri vegetale, fructe uscate, peşte gras, spanac, sparanghel.

 • Semne că ai probleme cu digestia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne că ai probleme cu digestia

  Deşi sunt supărătoare, tulburările digestive sunt adesea neglijate. Unii cred că le pot rezolva singuri şi apelează la automedicaţie, alţii le ignoră complet. Aceştia trebuie să ştie că disconfortul digestiv cronic poate semnala boli grave. Iată care sunt semnele că ai probleme cu digestia.

 • Cele mai
frecvente tulburări digestive care vă pot trimite la medic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai frecvente tulburări digestive care vă pot trimite la medic

  Stres, alimentaţie dezechilibrată, tulburări de somn... sunt situaţii cu care se confruntă tot mai mulţi oameni. Iar consecinţele nu întârzie să apară: dureri abdominale, arsuri, balonare, greaţă. Automedicaţia este la ordinea zilei, vizita la medic fiind deseori amânată. Însă consultul devine obligatoriu în cazul simptomelor care persistă zile în şir. Iată ce simptome digestive ar trebui să vă trimită la cabinetul unui specialist!

 • Piersica, elixirul tinereţii. Cui îi este interzis fructul care întăreşte imunitatea şi previne cancerul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piersica, elixirul tinereţii. Cui îi este interzis fructul care întăreşte imunitatea şi previne cancerul

  Sursă bogată de vitamine şi minerale, aromata piersică este de un real ajutor persoanelor care au probleme digestive, reumatism, litiază urinară şi probleme cardiovasculare. Prin conţinutul ridicat de apă, 87%, hidratează organismului. Cea mai importantă calitate, datorată  proprietăţilor antioxidante, este că întârzie procesul de îmbătrânire.

 • Tratamente naturiste cu obligeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturiste cu obligeană

  Tratamente naturiste cu obligeană. Obligeana este o specie de plantă cu miros aromatic plăcut, originară din India, care este utilizată pentru tratarea a numeroase afecţiuni şi boli.

 • Cum îţi poţi da seama că ficatul tău este stresat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îţi poţi da seama că ficatul tău este stresat

  Când eşti foarte obosit sau tensionat ori consumi prea multe alimente bogate în calorii goale şi grăsimi, ficatul nu mai poate funcţiona la parametri normali. Din această cauză, corpul îţi transmite câteva semnale care anunţă că acest organ este stresat.

 • Virozele respiratorii au umplut spitalele de pacienţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Virozele respiratorii au umplut spitalele de pacienţi

  Zilnic, sute de copii, adulţi şi mai ales persoane trecute de 60 de ani ajung la urgenţe cu febră, dureri de cap, ameţeli şi probleme digestive. Dacă cei mai mulţi sunt diagnosticaţi cu viroză respiratorie, sunt şi cazuri în care internarea în spital devine obligatorie.

Modifică Setările