Stiri despre polipi

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Medic ORL despre sforăit. „Poate creşte riscul de hipertensiune arterială sau AVC”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medic ORL despre sforăit. „Poate creşte riscul de hipertensiune arterială sau AVC”

  Dr. Anamaria Matioc (44 de ani), medic primar ORL şi coordonator al Compatimentului ORL din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău, a explicat pentru cititorii "Adevărul" în ce situaţii este recomandată extirparea amigdalelor şi a polipilor, cum putem scăpa de sforăit, dar şi de ce nu trebuie să folosim beţişoare de urechi.

 • Semne şi simptome
ale cancerului gastric
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne şi simptome ale cancerului gastric

  În fază incipientă, cancerul de stomac nu are simptome, motiv pentru care foarte rar poate fi descoperit din vreme. Un apetit scăzut sau senzaţia de saţietate în partea de sus a abdomenului după o masă frugală pot avea drept cauză un virus stomacal sau un ulcer, dar pot fi, totodată, şi semnele unui cancer gastic.

 • Polipii pot fi primul semn care anunţă cancerul de
colon. De ce apar şi care sunt cei de care ar trebui să ne temem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Polipii pot fi primul semn care anunţă cancerul de colon. De ce apar şi care sunt cei de care ar trebui să ne temem

  DEZECHILIBRU Cancerul de colon sau rect reprezintă a doua sau a treia cauză de deces prin cancer atât în Europa, cât şi în SUA, devenind astfel o problemă de sănătate publică mondială. În majoritatea cazurilor, cancerul de colon apare ca având ca punct de plecare un polip la nivelul intestinului gros. Însă nu orice fel de polipi colorectali au acest risc de evoluţie.

 • La ce organe poţi renunţa, fără să ai probleme de sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ce organe poţi renunţa, fără să ai probleme de sănătate

  Când o persoană are nevoie de un transplant de rinichi, de exemplu, şi se găseşte un donator compatibil, o rudă de gradul I, totul pare ca şi rezolvat. Ce ar trebui să ştii despre organele de care te poţi lipsi fără să suporţi consecinţe grave?

 • Dr. Mioriţa
Toader, medic primar ORL:

„Atenţie, polipii se pot reface!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dr. Mioriţa Toader, medic primar ORL: „Atenţie, polipii se pot reface!“

  Răceli care se ţin lanţ, nas înfundat zi şi noapte, puroi în gât, febră... Sunt suferinţe care aduc mulţi copii în cabinetele medicilor. Despre cum pot fi tratate aceste probleme şi când sunt necesare operaţiile de polipi sau de amigdale ne vorbeşte dr. Mioriţa Toader de la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu“.

 • Cele mai
frecvente tulburări digestive care vă pot trimite la medic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai frecvente tulburări digestive care vă pot trimite la medic

  Stres, alimentaţie dezechilibrată, tulburări de somn... sunt situaţii cu care se confruntă tot mai mulţi oameni. Iar consecinţele nu întârzie să apară: dureri abdominale, arsuri, balonare, greaţă. Automedicaţia este la ordinea zilei, vizita la medic fiind deseori amânată. Însă consultul devine obligatoriu în cazul simptomelor care persistă zile în şir. Iată ce simptome digestive ar trebui să vă trimită la cabinetul unui specialist!

 • Care sunt bolile cronice de care suferă elevii din Alba
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt bolile cronice de care suferă elevii din Alba

  Hrana de tip fast-food, ghiozdanul prea greu, băncile şi scaunele inadecvate vârstei, timpul prea lung petrecut in fata calculatorului, lipsa medicilor specialişti din anumite zone ale judetului, ne imbolnavesc copiii. Cel putin asta rezultă din datele furnizate de medicii scolari si de cei de familie din judeţul Alba.

 • Nu daţi copiilor codeină după operaţia de amigdale sau de polipi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu daţi copiilor codeină după operaţia de amigdale sau de polipi!

  Copiii care primesc codeină pentru atenuarea durerilor după operaţia de extirpare a amigdalelor sau a polipilor riscă tulburări respiratorii severe care se pot solda cu deces, avertizează Autoritatea americană pentru Controlul Medicamentelor şi Alimentelor (FDA).

 • Ce operaţii să amâni pentru la toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce operaţii să amâni pentru la toamnă

  Intervenţiile de natură estetică, dar şi acelea care nu reprezintă o urgenţă medicală nu ar trebui realizate în sezonul cald, spun specialiştii. Cu atât mai mult dacă intenţionaţi să faceţi plajă

 • Soluţiile care te scapă de sforăit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţiile care te scapă de sforăit

  Deranjant pentru tine şi pentru cei din jur, sforăitul nu afectează doar liniştea şi somnul partenerului, ci şi calitatea vieţii. Cei care sforăie nu se odihnesc suficient, de aceea sunt mai obosiţi şi mai agitaţi a doua zi. Te recunoşti? Descoperă mai jos ce te poate ajuta!

 • 5 întrebări despre sforăitul la copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 întrebări despre sforăitul la copii

  Micuţul tău sforăie... ca un om mare? Ce se ascunde în spatele acestui simptom şi când este cazul să te îngrijorezi, îţi răspundem mai jos.

 • 5 factori care favorizează polipii intestinali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 factori care favorizează polipii intestinali

  Tulburările digestive manifestate prin nevoia de a merge frecvent la toaletă sau prin scaune cu sânge semnalează, în multe cazuri, prezenţa unor polipi la nivelul colonului. Iată de ce se formează aceştia şi cât de periculoşi sunt.

 • Organe de care ne putem lipsi fără consecinţe grave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Organe de care ne putem lipsi fără consecinţe grave

  Unele organe, precum inima şi creierul, sunt indispensabile, cel puţin deocamdată. Lipsa altora poate fi suplinită de organism sau prin intermediul tratamentelor de substituţie. Află care sunt aceste organe.

 • Polipii nazali se pot scoate fără durere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Polipii nazali se pot scoate fără durere

  Pentru a împiedica reapariţia acestora este nevoie şi de tratament medicamentos. Dacă nu sunt trataţi, polipii pot da complicaţii precum sforăit şi oprirea respiraţiei în somn. Polipii pot apărea din cauza răcelilor frecvente, ignorate sau tratate incorect.

 • Polipii de colon pot evolua în cancer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Polipii de colon pot evolua în cancer

  În jur de 30% din populaţia cu vârste de peste 50 de ani prezintă polipi şi prevalenţa lor creşte cu circa 10% pe decadă de vârstă. Ei trebuie întotdeauna extirpaţi şi trimişi la biopsie deoarece unii dintre ei se pot maligniza în timp, provocând cancer de colon sau de rect.

 • Care sunt factorii de risc pentru cancerul tiroidian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt factorii de risc pentru cancerul tiroidian

  Această boală reprezintă în jur de 1% din totalul tipurilor de cancer şi este de trei ori mai frecventă la femei decât la bărbaţi. Iradierile în zona capului şi a gâtului sunt unul dintre cei mai importanţi factori de risc în apariţia cancerului tiroidian. Aceasta deoarece glanda de la baza gâtului este foarte sensibilă la radiaţii.

Modifică Setările