
România a ratat încă un moment uriaş: Cum arăta planul de redresare gândit de Bölöni
Ajuns în lumea a 3-a, fotbalul românesc continuă să meargă pe un drum greşit în care, din păcate, competenţa nu contează.
Ajuns în lumea a 3-a, fotbalul românesc continuă să meargă pe un drum greşit în care, din păcate, competenţa nu contează.
După eşecul cu Muntenegru (0-2), tricolorii revin, diseară (ora 21.45, Antena 1), pe teren, la Zenica, pentru confruntarea cu Bosnia. Adică, o altă naţională în faţa căreia am înregistrat un prim eşec all-time, în ultimii ani. Iar lista unor astfel de rezultate se tot lungeşte.
Ne mirăm că ne bate Muntenegru, însă, de fapt, dacă analizăm rezultatele tricolorilor, ne dăm seama că înfrângerea de la Podgorica nu mai poate fi catalogată chiar o surpriză.
Antrenorul Rapidului îşi va face timp şi pentru apariţii la televizor, după partidele echipei naţionale din următoarea perioadă.
Ne convingem, periodic, că fotbalul românesc e un mediu toxic. În care se joacă murdar şi „se dă la gioale“, fără nicio reţinere. De fapt, cine e mai bun la aşa ceva, e cu atât mai apreciat!
Cu doar două calificări la turneele finale din ultimii 22 de ani, vorbim despre Euro 2008 şi Euro 2016, tricolorii au ajuns în lumea a 3-a a fotbalului. Ceea ce se reflectă şi în poziţia ocupată în ierarhia FIFA.
Antrenorul Victor Piţurcă a declarat, marţi, că vara trecută o companie din SUA era dispusă să investească peste 50 de milioane de dolari în echipa de fotbal CSA Steaua, dar ministrul Apărării de atunci, actualul premier Nicolae Ciucă, a refuzat.
Mirel Rădoi (40 de ani) s-a supărat pe toată lumea şi a anunţat că pentru el echipa naţională va fi un capitol încheiat după partidele din luna noiembrie, cu Islanda şi cu Liechtenstein.
Ne-am minţit, ani la rând, că suntem cei mai tari şi cei mai frumoşi. În realitate însă, în timp ce alţii au progresat, noi ne-am prăbuşit zgomotos. Iar rezultatele din ultima săptămână, ne-au arătat, încă o dată, unde suntem: lângă Gibraltar, Moldova şi Estonia.
Victor Piţurcă (65 de ani) va fi o prezenţă constantă la Pro TV, care va începe de vineri. Fostul selecţioner va avea calitate de expert al postului şi va fi în studio, în fiecare seară, în emisiunile de analiză de după meciuri.
Naţionala a ajuns la patru eşecuri succesive, sub comanda lui Mirel Rădoi. După amicalul cu Anglia (0-1), au curs însă declaraţiile optimiste despre un viitor strălucit, din tabăra tricolorilor. De afară însă, părerile sunt unanime: ne lipseşte calitatea fotbalistică.
De când a ieşit din închisoare, în 2015, şi l-a îndepărtat pe Costel Gâlcă de pe bancă, latifundiarul a ales să lucreze doar cu antrenori care s-au făcut „preş“ în faţa sa.
Fostul selecţioner a fost provocat să numească o echipă formată cei mai buni jucători cu care a lucrat, de-a lungul celor trei mandate, la prima reprezentativă.
La ce s-a întâmplat cu înregistrarea emisiunii „Sport Report“, urcată pe site, în varianta needitată, cu o tiradă de înjurături din partea antrenorului, probabil, acesta nu va mai merge mult timp de acum încolo la postul care l-a făcut de râs.
Postul Telekom Sport a oferit un moment cu care va intra în istoria neagră a televiziunilor româneşti: a uitat să editeze dialogul care a avut loc, într-o pauză publicitară, între fostul antrenor al Craiovei şi moderatorul Silviu Tudor Samuilă.
Ultima echipă condusă de Victor Piţurcă a fost Universitatea Craiova, grupare cu care a încheiat conturile la începutul anului trecut, după doar 4 luni şi 16 meciuri în care a stat pe banca oltenilor.
România a încheiat seria partidelor din luna martie, în calificările pentru Mondialul din 2022, cu doar trei puncte! Iar asta în condiţiile în care din cele trei meciuri jucate de tricolori două au fost acasă!
Echipa naţională va juca trei partide, în decurs de şapte zile, urmând să întâlnească Macedonia de Nord (astăzi, ora 21.45), Germania (28 martie) şi Armenia (31 martie).
Când naţionala era pregătită de Iordănescu (70 de ani) sau de Piţurcă (64 de ani), experţii din studiourile TV nu prea îndrăzneau să vină cu recomandări tehnico-tactice. Acum, când avem un selecţioner de doar 39 de ani, analiştii au prins glas.
Ultimul antrenor care a calificat echipa naţională de fotbal la un turneu final este pe punctul de a pierde o suma foarte mare de bani.
România are foarte puţini jucători de top şi a „reuşit“ performanţa de a-l face pe unul dintre ei să-şi ia gândul de la prima reprezentativă.
Într-un fotbal românesc, în care se vorbeşte prea mult de Ianis Hagi şi de personaje obscure din lumea impresarilor, Ştefan Radu (34 de ani), singurul jucător de top pe care îl avem de 13 ani în Italia, tocmai a stabilit un record fabulos: cele mai multe partide pentru Lazio Roma în Serie A, în toată istoria clubului.
Drumul spre Euro 2020 trece, mai întâi, prin Reykjavik (diseară, ora 21.45, Pro TV), iar apoi, în caz de calificare, prin Budapesta sau Sofia. Doar că România n-are amintiri plăcute de la astfel de meciuri.
Prezentatoarea ştirilor Pro TV a avut, de-a lungul carierei, conexiuni şi cu lumea sportului-rege, mai întâi, ca un simplu suporter, iar apoi din motive profesionale.
După aproape două luni de carantină în România, avem două mari categorii de oameni, în ceea ce priveşte pandemia. În primul rând, sunt cei terorizaţi de perspectiva îmbolnăvirii şi apoi cei pentru care pericolul s-a banalizat.
Cauza decesului fostului goalkeeper a fost un infarct pe care acesta l-a suferit la Reşiţa, luni dimineaţa, în casa prietenei sale. Din păcate, la problemele cardiace ale lui Tudor s-au adăugat şi cele sentimentale.
România se pregăteşte de meciul anului cu Islanda, la 26 martie, o primă partidă pe care trebuie să o câştige dacă vrea să ajungă la Euro 2020.
În pauza de iarnă, moldovenii l-au înlocuit pe Mihai Teja (ajuns la Voluntari) cu Mircea Rednic, iar oltenii, rămaşi fără fostul selecţioner al României, au recurs la o soluţie de criză. Acum, după primele trei etape din 2020, rezultatele sunt total neaşteptate de ambele părţi!
Victor Piţurcă a fost instalat în funcţia de manager general, în luna septembrie, cu obiectivul declarat de a câştiga titlul. Aventura sa s-a încheiat însă cu un eşec, la 111 zile după prima sa partidă oficială.
Agitaţie mare la Craiova în acest început de an! Pe lângă plecarea lui Piţurcă şi venirea lui Nistor, oltenii s-au despărţit şi de directorul lor de imagine, Gică Craioveanu.