Generaţia dezbinată: Steaua 86 nu se mai întâlneşte pentru a celebra succesul de la Sevilla. Mesaj dur al lui Duckadam: „Veţi rămâne o ruşine a istoriei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duckadam a apărat patru penaltyuri în finala cu BArcelona de la Sevilla
Duckadam a apărat patru penaltyuri în finala cu BArcelona de la Sevilla

Astăzi se împlinesc 32 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europenei de Steaua Bucureşti, după succesul cu Barcelona din finala de la Sevilla.

Până acum, componenţii Stelei 86 se vedeau pe 7 mai pentru a celebra acest moment unic din istoria fotbalului românesc. Nu e cazul şi în acest an. 

Dacă în anii trecuţi, Duckadam organiza un eveniment la Cheile Grădiştei, iar în 2017 Piţurcă a declarat că se va ocupa el an de an, de data aceasta nu se va mai organiza nimic special. 

Disensiuni între anumiţi componenţi ai acelei echipe oricum existau, însă pe fondul rupturii dintre FCSB şi CSA Steaua acestea s-au acutizat. 

Helmuth Duckadam îl învinovăţeşte pe Florin Talpan, juristul Armatei, pentru tot ce se întâmplă acum. Talpan este cel care a declanşat procesul care a dus la ruptura dintre stelişti. 

"Acum 32 de ani, eram fericit. Azi, din păcate, sunt supărat şi dezamăgit. Pentru niste orgolii personale, si a unui om frustrat, azi suntem dezbinaţi. Peste două zile, CSA, va cere 37 de milioane de euro, pentru performanţele obţinute se sportivii militari de-a lungul istoriei.

Am contribuit şi eu, cu o mica particică, la aceaste performanţe: două titluri de Campion al Romaniei, Cupa României, câştigarea CCE. Cum am fost răsplătit de Armata Română: după două săptămani de la câştigarea CCE, am fost interzis in Complexul Ghencea, deoarece nu am vrut să particip la un meci aranjat la Craiova, şi ameninţat cu Tribunalul Militar. După operaţia din 1986, nemaifiind de folos, am fost dat afară din Armată.

Am şi eu câteva întrebări pentru cei care au condus Armata Română, miniştri, generali şi, nu în ultimul rând, pentru dl. Talpan: unde aţi fost în perioada 1986-1994, când am fost obligat să cresc câini de rasă, pentru a-mi putea întreţine familia? Unde aţi fost între anii 1994-2001, când am fost nevoit să apelez la Ministerul de Interne, pentru a obţine un loc de munca? Dar între 2001-2018?

Aveţi tupeul sa cereţi o suma uriaşă în numele multor sportivi de care v-aţi bătut joc de-a lungul anilor. În ultimii 32 de ani, am trecut prin 5 operaţii grele, dar nu v-am cerut niciodată nimic, aşteptam poate doar un telefon, pe care nu l-am primit niciodată.

Poate veţi reuşi să distrugeţi această echipa de fotbal, dar nu veti reuşi sa ne luaţi amintirile frumoase! Iar voi, cu siguranţă, veti ramane o RUŞINE a istoriei!", a scris Duckadam.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri