Coronavirus, un pericol banalizat pentru Piţurcă: „E o răceală!“. Cum a scăpat de frica bolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape două luni de carantină în România, avem două mari categorii de oameni, în ceea ce priveşte pandemia. În primul rând, sunt cei terorizaţi de perspectiva îmbolnăvirii şi apoi cei pentru care pericolul s-a banalizat.

Victor Piţurcă, care până în iarnă s-a aflat pe banca celor de la CS U Craiova, se află în a doua categorie. Fostul selecţioner a avut o intervenţie la Telekom Sport, în care a insistat că Liga I ar trebui să se reia, cât de curând, iar meciurile ar trebui să fie jucate, inclusiv dacă pe parcurs vom avea fotbalişti diagnosticaţi cu COVID-19.

„Am văzut varianta asta, că domne, dacă se îmbolnăveşte un jucător... Se îmbolnăveşte un jucător, răceşte un jucător, de fapt, e o răceală acest COVID-19, trebuie să continue activitatea. Problema e să nu îmbolnăveşti alţi colegi, alţi jucători. De aceea, e nevoie de teste periodice. Cu siguranţă, vor mai fi şi jucători care vor lua acest virus, asta nu înseamnă că trebuie să oprim competiţia... Uşor-uşor, aşa cum spun specialiştii, trebuie să ne obişnuim cu acest virus, nu avem ce face, că altfel activitatea ar trebui să înceteze până anul viitor. Pentru că e clar că nu vom scăpa aşa uşor de acest virus, până nu se va găsi un antidot“, a explicat tehnicianul de 63 de ani.

Piţurcă a recunoscut că efectuează, periodic, teste rapide pentru COVID-19, pe care le-a procurat prin intermediul unui prieten din Anglia. „M-am testat de vreo patru ori. În ultimele zile, n-am mai făcut-o, m-am plictisit să ies negativ. Stau câteva zile, mai aştept. Dacă ies undeva şi apoi revin, mă testez. V-am spus, mi-e frică să nu-l dau mai departe familiei. Sunt teste rapide. Te înţepi în deget, pui sângele într-un mic aparat şi îţi spune rezultatul“, a explicat Piţurcă. Totuşi, potrivit statisticilor, testele rapide sunt cele mai puţin sigure, existând riscul ca unul din trei oameni testaţi, care au acest virus, să iasă negativ, în mod eronat.

CITEŞTE ŞI: 

Un neamţ demontează psihoza numită coronavirus: „Am învins boala mai uşor decât gripa sezonieră“

Marcel Puşcaş, discurs virulent la radio: „Suntem prostiţi! Încurajez lumea să iasă pe străzi!“

Nu se pune problema «îngheţării» actualului sezon. Scăderea numărului de îmbolnăviri în perioada următoare ne va ajuta să aducem mai repede fotbalul din Liga I. Justin Ştefan secretar general al Ligii Profesioniste de Fotbal  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite