Stiri despre petre barbu

  391 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mai avem nevoie de cărţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai avem nevoie de cărţi?

  Oamenii din vagon au nişte mutre de zombi. Ei dau cu degetele pe smartphone-uri. Puţini pasageri citesc cărţi şi vreo doi-trei sunt la fel ca mine: se uită aiurea, nicăieri, ba la unul, ba la altul.

 • Scrie o scrisoare!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrie o scrisoare!

  Să scrii o scrisoare... O foaie de hârtie A4 sau două foi dictando, desprinse cu grijă din mijlocul caietului, stiloul sau pixul, un plic timbrat, ai tot ce-ţi trebuie, scrie!

 • Cocoaşa amintirilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cocoaşa amintirilor

  Mustaţa asta maronie am mai văzut-o undeva. Într-un film? Şi ochii speriaţi. Ochi de rozătoare. Un surâs îi mijeşte sub mustaţă, încreţindu-i faţa de pergament.

 • De ce nu
vrei să te întorci?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu vrei să te întorci?

  De cât timp n-ai mai fost pe-aici?... (Nu-mi amintesc.) Vezi, trebuie să vii... (Nu vreau.) De ce? Chiar aşa de ocupat eşti încât nu poţi să-ţi rupi două zile şi să treci pe la noi?... (Nu).

 • Pleacă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pleacă!

  Eşti tânăr. Merită să mai trăieşti în România? Merită să-ţi iroseşti anii aici, să te chinuieşti, să te împovărezi cu frustrări şi să te sacrifici aiurea? Viaţa în România a devenit un sacrificiu inutil. Pleacă!

 • Dă-mi un like, bătrâne!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dă-mi un like, bătrâne!

  Salutare, bătrâne! De ce nu-mi dai like? Suntem prieteni pe FB de atâta timp şi n-am primit un like de la tine! Nu-ţi place? Nu te interesează? Eşti invidios pe postările mele?

 • Manipulare şi minciuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manipulare şi minciuni

  Toţi am fost vinovaţi. Pentru că l-am suportat pe Ceauşescu. Toţi am fost comunişti. Pentru că am acceptat comunismul. Toţi am colaborat. Pentru că am tăcut. Toţi suntem vinovaţi pentru România de azi.

 • Matematica şi poneii coloraţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Matematica şi poneii coloraţi

  Petre Barbu e un scriitor special. Cei care recunosc asta şi apreciază felul lui aparte de a privi realitatea prin descărcări suprarealiste care i-ar putea  revela mai bine misterul nu aşteaptă de la scrierile sale altceva decât ele îi pot oferi.

 • Iubitele
noastre branduri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iubitele noastre branduri

  Vreau şi eu un Tuborg!... N-ai Tuborg? Atunci, dă-mi un Ursus!... Noroc, la mulţi ani, să-ţi fie barul plin de clienţi tot anul!... Uite, dom’le, că şi „norocul“ ăsta este un brand: berea Noroc!

 • Livada mea cu vişini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Livada mea cu vişini

  Ultima zi a anului este la fel de apăsătoare ca Actul al IV-lea al piesei „Livada cu vişini“ de Cehov*. M-am obişnuit să citesc această piesă în ultima zi. Ştiu că n-am să înţeleg totul, dar încerc să învăţ cum să mă despart de anii mei.

 • România, mai sus în top!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, mai sus în top!

  De ce suntem pe ultimele locuri în clasamentele Uniunii Europene? De ce? Cum putem să ieşim din „zona retrogradării“ şi să ducem România undeva pe la jumătatea topurilor?

 • România cheală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România cheală

  Cine m-a minţit? România? Istoria? Românii m-au minţit? Comuniştii? Ruşii? Nu mi-e clar, nu pot să-l identific pe mincinos, dar mă simt minţit, înşelat şi fraierit.

 • Biata noastră inovaţie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biata noastră inovaţie!

  Vreau să fiu inovator! Nu, inovativ, ci inovator! Să declar că sunt inovator. Nu ştiu ce înseamnă, dar sună bine. Să postez pe Facebook că, într-adevăr, sunt un tip inovator.

 • Shaorma greu de mâncat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Shaorma greu de mâncat

  E trecut de zece noaptea. Sorin înfulecă. Tu mai tragi un gât de Pepsi, poate îţi trece greaţa de la shaorma asta greţoasă. Cine a fost cu ideea să vă opriţi la shaormerie?

 • Inteligenţa Artificială
ameninţă România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inteligenţa Artificială ameninţă România?

  Iohannis, Dăncilă, Toader, Andruşcă, chiar şi Liviu Dragnea... Nu cumva toţi ăştia, şi nu numai ei, sunt produse ale Inteligenţei Artificiale? Poporul român îi recunoaşte drept oameni, în carne şi oase... Dar dacă nu sunt?