Stiri despre optar

  46 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cele cinci măsuri care vor îmbunătăţi circulaţia infernală din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele cinci măsuri care vor îmbunătăţi circulaţia infernală din Bucureşti

  Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România a transmis vineri către Primăria Capitalei o listă cu 5 măsuri care, în analiza asocieţiei, pot îmbunătăţi rapid mobilitatea în regiunea Bucureşti-Ilfov. Măsurile vizează în primul rând îmbunătăţirea condiţiilor de deplasare la orele de vârf din timpul săptămânii, atunci când congestiile provoacă probleme

 • OPTAR invită Primăria Bucureşti la Viena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OPTAR invită Primăria Bucureşti la Viena

  „Viena poate fi un model de oraş Smart City pentru Bucureşti”, afirma doamna Gabriela Firea la sfârşitul anului trecut, după ce, împreună cu consilierii personali, a făcut o vizită în capitala Austriei.

 • Două zile din viaţa mea de oengist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două zile din viaţa mea de oengist

  Când s-au deschis blogurile Adevărul.ro, am fost contactat pentru a promova munca pe care o depun în cadrul asociaţiei OPTAR sau pentru a-mi exprima opinii pe subiecte de interes. În acest material, în scopul informării celor interesaţi, voi descrie activităţile la care am participat sau voi participa astăzi şi mâine, ca membru al asociaţiei.

 • Păţaniile
unui cetăţean pe holurile primăriei lu' Firea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Păţaniile unui cetăţean pe holurile primăriei lu' Firea

  Probabil aţi ghicit. Cetăţeanul din titlu sunt eu. Firea este Primar General de aproape 3 luni. Primăria, teoretic, este a oraşului, a locuitorilor. După păţaniile de astăzi, cred ca, totuşi, e a lu' Firea.

 • Lista finanţărilor primite de la Soros
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lista finanţărilor primite de la Soros

  Am ales sa mă implic în asociaţia OPTAR în urmă cu aproape 6 ani. Am învăţat multe în acest timp. De exemplu, ştiu că atunci când încep să apară articole „defăimătoare” prin diverse fiţuici, înseamnă că cineva influent a considerat oportun să pună la treabă salahorii care se ocupă cu astfel de lucruri.

 • O adunare publică nu are nevoie de aprobare! Ştiaţi asta?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O adunare publică nu are nevoie de aprobare! Ştiaţi asta?

  OPTAR cere daune morale de la Primăria Capitalei şi de la fostul primar Sorin Oprescu, deoarece s-au folosit abuziv de sistemul public pentru a împiedica cetăţenii să-şi exercite dreptul legal de a organiza o adunare publică.

 • Moartea
oraşelor, pieton cu pieton (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moartea oraşelor, pieton cu pieton (II)

  Cei care urmaresc activitatea OPTAR, stiu ca am fost preocupati tot timpul de drepturile pietonilor. Toate materialele publicate pe platforma de bloguri adevarul.ro contin urmatorul mesaj: „Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.”

 • Consultări, vă rog, ca să nu intrăm din nou în criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consultări, vă rog, ca să nu intrăm din nou în criză

  (Actualizare informatii la sfarsitul articolului) Ştiaţi că, în Bucureşti, 22% din flota de autobuze RATB (6-8 ani vechime) este imobilizată din cauza lipsei pieselor de schimb? Ştiaţi că cea mai utilizată metodă de plată a călătoriei cu metroul era abonamentul lunar de 62 de călătorii?

 • Dezbatere publică privind taxele şi impozitele de anul viitor. De ce a fost cerută reducerea taxelor pentru clădirile de patrimoniu din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere publică privind taxele şi impozitele de anul viitor. De ce a fost cerută reducerea taxelor pentru clădirile de patrimoniu din Bucureşti

  Astăzi, la sediul Primăriei Capitalei a avut loc dezbatera publică pe marginea proiectul care priveşte taxele şi impozitele pentru anul 2016. Anul viitor, potrivit proiectului ce a fost în dezbatere publică şi pe site-ul municipalităţii, majoritatea taxelor şi impozitelor rămân la aceaşi valoare pe care au avut-o şi în acest an.

 • Primăria ne învaţă cum să plătim mai mult
ca să fie mai prost
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primăria ne învaţă cum să plătim mai mult ca să fie mai prost

  Funcţionarii Primăriei Capitalei au un talent deosebit să crească cheltuielile pentru lucrările de infrastructură. Pe Calea Victoriei preţul lucrărilor s-a dublat, în opinia unor jurnalişti. Alţii vorbesc de sume chiar şi de 4 ori mai mari. Dacă punem la socoteală că lucrările au multe deficienţe, te întrebi, cum reuşeşte Primăria astfel de „performanţe”?

 • Între două arestări la DNA, să vorbim şi despre
problemele Capitalei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între două arestări la DNA, să vorbim şi despre problemele Capitalei

  De mai multă vreme, trotuarul din faţa DNA este ocupat de jurnalişti. Fiecare intrare/ieşire din clădire este monitorizată şi, uneori, transmisă în direct. În acelaşi timp, problemele oraşului se agravează în fiecare zi, parcă neobservat. Zilele trecute a mai fost desfiinţată o trecere de pietoni, iar traficul motorizat de tranzit a fost „fluidizat“ spre următorul semafor, mai aproape de centrul oraşului.

 • Ajută-ne sa prezentăm proiectul „Drumuri Verzi în Bucureşti” la
VeloCity!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ajută-ne sa prezentăm proiectul „Drumuri Verzi în Bucureşti” la VeloCity!

  De mai bine de 2 ani, OPTAR a prezentat Primăriei soluţii de realizare a infrastructurii pentru pietoni şi biciclete în Bucureşti. Iar în urmă cu un an, am solicitat administraţiei să colaboreze pentru implementarea proiectului. Încă nu am primit vreun răspuns. În schimb ne-au răspuns francezii care se ocupă de organizarea celei mai mari conferinţe din domeniu.

 • Fără cetăţeni în stradă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără cetăţeni în stradă!

  Gata! Funcţionarii Primăriei Municipiului Bucureşti s-au săturat de atâţia cetăţeni nemulţumiţi în stradă. Dar în loc să încerce să le rezolve problemele, s-au gandit că e mai „simplu“ să-i împiedice să îşi spună nemulţumirile.

 • În Bucureşti nu
există nicio stradă accesibilizată. 2014, capitală europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În Bucureşti nu există nicio stradă accesibilizată. 2014, capitală europeană

  Ieri am fost la o întalnire unde au fost invitaţi primarii şi arhitecţii şefi din cele 7 Primării ale Capitalei. Nu a venit niciun primar. A venit un arhitect sef (sectorul 3). De la Primăria Generală a venit directorul Direcţiei de Transporturi. Sectoarele 5 şi 6 au trimis personal de la asistenţa socială. Nu înţeleg ce treabă au cei de la asistenţa socială cu accesibilizarea oraşului.

 • Vrem un oraş pentru oameni!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vrem un oraş pentru oameni!

  Sâmbătă a avut loc protestul „Vrem un oras pentru oameni!”. Chiar dacă Primăria a făcut tot posibilul ca oamenii să nu vina la protest, coloana de manifestanti a plecat în marş conform programului depus de organizatori în luna ianuarie la Primărie. Poliţia locală, Jandarmeria şi Brigada de poliţie rutieră Bucureşti şi-au făcut datoria şi au asigurat buna desfăşurare a adunării publice.

 • FOTO Mii de biciclişti pedalează în semn de protest: „Vrem să recuperăm paguba de zece milioane de euro, bani folosiţi pentru pistele neconforme“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Mii de biciclişti pedalează în semn de protest: „Vrem să recuperăm paguba de zece milioane de euro, bani folosiţi pentru pistele neconforme“

  Peste 1.000 de bucureşteni s-au adunat în Parcul Herăstrău din Capitală şi au pornit pe două roţi într-un protest de amploare organizate de ONG-urile care susţin amplasarea pistelor pentru biciclete pe carosabil. Primăria Capitalei a anunţat că marşul pe două roţi nu este autorizat, însă participanţii au delcrat că este cât se poate de legal.

 • Cum scoate Primăria oamenii în stradă la marşul de protest de sâmbătă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum scoate Primăria oamenii în stradă la marşul de protest de sâmbătă

  Pe 16 ianuarie 2014, la ora 16:24:30, OPTAR a depus la registratura Primăriei Municipiului Bucureşti o notificare prin care anunţa faptul că pe data 10 mai 2014 organizează o adunare publică. În acest fel, organizatorul şi-a îndeplinit obligaţia legală. Iată ce spune Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice:

 • FOTO Cum vom circula cu bicicleta în Capitală, în 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cum vom circula cu bicicleta în Capitală, în 2015

  Primăria Capitalei va demara în luna iulie un amplu proiect de amenajare a 100 de kilometri de piste pentru biciclişti, urmând ca lucrările să se încheie spre sfârşitul anului viitor. Pentru realizarea noilor piste, Primăria Capitalei a primit circa 10 milioane de euro de la Guvern.

 • Oprescu: „Pe-astea noi le facem cu piste!“ Offff...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oprescu: „Pe-astea noi le facem cu piste!“ Offff...

  Întrebat ce are de gând să facă pentru bucureştenii care vor să renunţe la maşini pentru a se deplasa sănătos, pe bicicletă, primarul Oprescu a afirmat că noile străzi şi bulevarde vor avea piste pentru biciclete. Şi a pomenit atunci de Liviu Rebreanu, Pantelimon, Buzeşti-Berzei şi Victoriei.

 • Biciclişii şi Primăria Capitalei continuă războiul: „Iar au fost lăsate lucrurile în coadă de peşte“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biciclişii şi Primăria Capitalei continuă războiul: „Iar au fost lăsate lucrurile în coadă de peşte“

  Reprezentanţii Organizaţiei pentru Transport Alternativ (OPTAR) s-au întâlnit, marţi, cu reprezentanţi ai municipalităţii, pentru a discuta problema pistelor pentru bicilişti. În urma discuţiei, spun cei care îi reprezintă pe biciclişti, nu s-a ajuns la nicio concluzie clară. Cu alte cuvinte, situaţia bicicliştilor din Capitală va rămâne incertă pentru următoarea perioadă.

 • Întâlnirea
Grupului de Mobilitate, tot în coadă de peşte: Primăria nu a confirmat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întâlnirea Grupului de Mobilitate, tot în coadă de peşte: Primăria nu a confirmat

  Reprezentanţii municipalităţii ar trebui să se întâlnească, mâine, 15 octombrie, cu ONG-urile care militează pentru transportul alternativ în Capitală, pentru a discuta proiectul pistelor de biciclete propus de Primăria Municipiului Bucureşti. Însă, până acum, administraţia locală nu a  confirmat participarea. Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc săptămâna trecută, dar a fost amânată tot de Municipalitate.

 • Bicicliştii, către Oprescu: „Noile piste sunt la fel de proaste“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bicicliştii, către Oprescu: „Noile piste sunt la fel de proaste“

  Reprezentanţii municipalităţii ar fi trebuit să se întâlnească, astăzi, cu cei care susţin amplasarea pistelor pentru biciclişti pe carosabil, discutând pe baza unei analize a celor de la Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR). În schimb, Primăria a decis să anuleze şedinţa până săptămâna viitoare, după cum susţin bicicliştii.

 • OPTAR nu are nimic de ascuns!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OPTAR nu are nimic de ascuns!

  Pe 26 aprilie 2012, la iniţiativa OPTAR şi a Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti, a avut loc o întâlnire dintre un grup de ONG-uri şi reprezentanţi ai municipalităţii pe tema mobilităţii urbane. A fost momentul în care s-a constituit Grupul de lucru pe mobilitate urbană. Acesta a fost oficializat pe 24 ianuarie 2013, prin Decizia nr. 76 a primarului Sorin Oprescu.

Modifică Setările