Lista finanţărilor primite de la Soros

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marsul de protest al biciclistilor

Am ales sa mă implic în asociaţia OPTAR în urmă cu aproape 6 ani. Am învăţat multe în acest timp. De exemplu, ştiu că atunci când încep să apară articole „defăimătoare” prin diverse fiţuici, înseamnă că cineva influent a considerat oportun să pună la treabă salahorii care se ocupă cu astfel de lucruri.

Da, aţi ghicit! Am deranjat (din nou) pe cineva.

De-a lungul timpului, în funcţie de interesele unora, am fost acuzat că sunt băsist, pesedist, penelist, pedelist, omul lui Nicuşor Dan (pe vremea cand nu exista USB), omul lui Iohannis, usebist, sorosist… mmm, cam atât îmi aduc aminte. De departe, cel mai tare m-am amuzant în urmă cu două săptămâni, când un simpatizant USB m-a „acuzat” că „le atac partidul” pentru că am interes să mă dau bine pe lângă Gabriela Firea. Detalii despre „interes” găsiţi aici.

Aşa cum am spus-o tuturor care m-au întrebat, în cei aproape 6 ani de activitate, asociaţia OPTAR nu a avut nici un membru angajat. Singura persoană care a încasat bani, în limitele rezonabile de pe piaţa muncii, a fost persoana care se ocupă de contabilitate. În cei 6 ani de muncă benevolă, respectiva persoană a fost plătită, anul trecut, timp de câteva luni. În rest, toate activităţile OPTAR s-au bazat pe muncă voluntară, a noastră sau a simpatizanţilor.

Este adevărat, am depus, alături de diverse asociaţii partenere, mai multe proiecte pe teme de interes. De exemplu, un proiect a fost despre identificarea soluţiilor de realizare în Bucureşti a unei reţele de drumuri pentru pietoni şi biciclete. Dacă proiectul ar fi fost finanţat, proiectul ar fi fost donat Primăriei Capitalei. Într-un alt proiect, am vrut să convingem finanţatorii despre importanţa consultărilor în implementarea Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă. Iar în alt proiect am încercat să realizăm în Bucureşti mai multe mii de parcări pentru biciclete, inclusiv proiectarea unei parcări rezidenţiale pentru biciclete, adaptate condiţiilor din România.

Niciunul dintre proiectele noastre nu a primit finanţare, din păcate. De exemplu, la proiectul Drumuri Verzi în Bucureşti am primit note mici la capitolul „relevanţă”. Şi acum zâmbesc când îmi aduc aminte că evaluatorii au putut da o notă mică la „relevanţă”. Dacă proiectul ar fi fost implementat, în urmă cu 2,5 ani, când Guvernul a alocat 10 milioane de Euro pentru realizare de infrastructură pentru biciclete în Bucureşti, proiectul ar fi putut fi implementat imediat.

Iată că, după 2,5 ani, administraţia Capitalei n-a reuşit, să găsească soluţiile pe care noi doream să le oferim gratuit, ambalate într-un proiect gata de implementare.

Trebuie adăugat că „Drumuri Verzi în Bucureşti” a fost preluat în strategia de dezvoltare durabilă a regiunii. Dar doar atât. Rămâne un proiect bun scris într-o strategie.

Revenind, la provocarea unei fiţuici care a primit calificativul „A se evita neapărat”, astăzi m-am hotărât să public lista finanţărilor primite de la Soros si de la „norvegieni”.

Lista finanţărilor primite de la Soros şi de la „norvegieni” în perioada 2011-2016: Soros – zero lei „norvegieni” – zero lei

În schimb, au donat cetăţenii, prin virarea a 2% din impozitul plătit la stat. Sumele au fost de aproximativ 1000 Euro anual. Aceşti bani s-au dus pe cheltuieli administrative, în special.

În mod normal, nu-mi pierd timpul să răspund unor acuzaţii de pe site-uri dubioase. Totuşi, pentru că apreciez cazna lor de a găsi ceva… dubios legat de OPTAR, şi pentru că au preluat şi informaţia despre protestul de sâmbătă, am zis să îi promovez. Ca să se mai distreze şi alţii. :)

De data aceasta, site-ul dubios se numeste fluierul punct ro. Cei de la VerificaSursa.ro îi enumeră în lista site-urilor care au primit recomandarea „A se evita neapărat”

Dacă nu vi se face greaţă de la scris cu majuscule şi venin în doze mari, puteţi să citiţi articolul.

Reamintesc faptul că OPTAR continuă activităţile de recrutare a persoanelor care îşi doresc să trăiască intr-un oraş sănătos, cu o bună calitate a vieţii.

Detalii despre protestul de sâmbătă găsiţi aici.

Marian Ivan – membru fondator OPTAR


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite