Stiri despre merkel

  258 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Netanyahu la Berlin: Uniţi în dezacord
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Netanyahu la Berlin: Uniţi în dezacord

  Netanyahu vrea să-i convingă pe europeni să renunţe la acordul nuclear cu Iranul. Angela Merkel susţine o strategie diferită. Va putea ea convinge în politica externă? Christoph Strack are îndoieli că o va face.

 • Corupţie cîştigătoare şi finală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corupţie cîştigătoare şi finală

  Sfîrşitul democraţiei europene se apropie. Ştim, deja, cu uşurarea celui ce  primeşte flori pe ultima treaptă a eşafodului, că anihilarea libertăţii europene va fi celebrată prin alegeri repetate, libere şi inutile. Confirmarea vine de la Roma.

 • Vladimir Putin
redevine un lider frecventabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Putin redevine un lider frecventabil

  Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul nipon Shinzo Abe sunt liderii care l-au vizitat pe Vladimir Putin în mai puţin de două săptămâni, asta deşi sunt încă  destule dosare internaţionale unde viziunea Federaţiei Ruse diferă de cea a statelor occidentale.

 • Germania: Diplomaţie itinerantă - China da, SUA ba?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania: Diplomaţie itinerantă - China da, SUA ba?

  Şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, e întâmpinat cu răceală la Washington, altfel decât cancelara Merkel, care e primită călduros la Beijing. Situaţia actuală e periculoasă pentru Berlin, crede Fabian von der Mark.

 • Germania nu se grăbeşte să restituie vestigiile fostelor sale colonii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania nu se grăbeşte să restituie vestigiile fostelor sale colonii

  Cel mai bătrân african din Berlin are 13 metri înălţime şi poartă cu sine o înţelepciune acumulată în 150 de milioane de ani. Scheletul de Brachiosaurus brancai, vedeta Muzeului de Istorie Naturală din oraş, a fost descoperit de un paleontolog german între 1909 şi 1913 în Tanzania, pe atunci parte a Imperiului German, relatează The Guardian.

 • Extinderea europeană: aşteptări diferite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extinderea europeană: aşteptări diferite

  Asistăm oare la o criză trecătoare, sau ne găsim în punctul în care ”mitul” occidental al unificării europene şi cel răsăritean al regăsirii libertăţii şi capitalismului s-au dovedit a fi lucruri diferite?

 • Macron sau singurătatea ideii europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macron sau singurătatea ideii europene

  Preşedintele Franţei a primit, la finalul primului an de mandat, premiul Charlemagne, care recompensează personalităţile angajate în construcţia europeană. Distincţia i-a fost înmânată de laureata din 2008, Angela Merkel. Scena pare un transfer de ştafetă. Noul port-drapel al proiectului european se confruntă, însă, cu provocări care contrastează frapant cu elanul său integraţionist.

 • Ce aşteptări are
noul guvern Merkel faţă de România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce aşteptări are noul guvern Merkel faţă de România

  Cancelarul Merkel a obţinut, după luni de negocieri dificile, votul de învestitură pentru al patrulea mandat la conducerea guvernului de la Berlin. În faţa noului cabinet german se ridică provocări importante, ţinând cont de politica internă germană, dar şi de viitorul Europei.

 • Începutul sfârşitului pentru cancelara Angela Merkel?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începutul sfârşitului pentru cancelara Angela Merkel?

  Cancelara Angela Merkel, care conduce Germania de 12 ani, se află într-o situaţie delicată după eşuarea negocierilor de până acum pentru formarea guvernului. Un sondaj ar indica şi că ea nu îi mai convinge pe germani.

 • Atenţie la religie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie la religie!

  „Atenţie la religie!” - le-ar fi şoptit un ulterior foarte cunoscut predicator din Nazareth legionarilor romani care tocmai îl urcau pe cruce. Citatul e apocrif, ba chiar de-a binelea inventat, dar rămîne un sfat bun pentru cei mai recenţi iniţiaţi în infailibil. Mai clar şi urmărind ştirile: Merkel, Juncker şi Tusk. Sfînta treime UE.

 • Lipsa de interes a nemţilor pentru Brexit ar trebui să îngrijoreze Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lipsa de interes a nemţilor pentru Brexit ar trebui să îngrijoreze Marea Britanie

  Faptul că întreg procesul politic din jurul Brexitului nu are niciun ecou în mass media sau în discursul politic din Germania ar trebui să îngrijoreze oficialii britanici, care se pare că şi-au pus speranţele în Angela Merkel pentru obţinerea unui acord dorit, scrie publicaţia online Politico.