Stiri despre merkel

  265 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Varoufakis: Grecia nu a ieşit din criză. Gaura neagră e mai mare ca acum 10 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Varoufakis: Grecia nu a ieşit din criză. Gaura neagră e mai mare ca acum 10 ani

  Fostul ministru grec de Finanţe Yanis Varoufakis a declarat într-un interviu acordat publicaţiei germane Bild că Grecia nu ar fi trebuit să fie salvată, ci ar fi trebuit să intre în faliment, pentru că politicile duse în ultimii ani n-au făcut decât să adâncească gaura neagră în care se află, iar datoriile externe sunt mai mari decât în trecut.

 • Kremlin: Merkel şi Putin nu au căzut la pace în privinţa niciunui proiect
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kremlin: Merkel şi Putin nu au căzut la pace în privinţa niciunui proiect

  Cancelarul Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin nu s-au înţeles asupra niciunui proiect pus în discuţie, a declarat purtărorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitry Peskov, precizând că printre acestea s-au aflat gazoductul Nord Stream 2 şi conflictele din Ucraina, Siria şi Iran.

 • Italia
deschide Balul Vienez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Italia deschide Balul Vienez

  Austria a preluat, ieri, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pentru următoarele şase luni, după care va preda ştafeta României. Sub sloganul „O Europă care protejează“, radicalii vienezi vor să impună securitatea şi combaterea migraţiei ilegale în prim-planul agendei europene. Vor avea un aliat important la Roma: pumnul italian în masa summit-ului UE tocmai a dat tonul înăspririi politicii europene pentru migraţie.

 • Zile decisive pentru Merkel, Europa şi români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zile decisive pentru Merkel, Europa şi români

  Aliaţii occidentali au avertizat clar regimul Dragnea. Se va plia liderul PSD şi-al ţării? Sau va încerca să mute România în Rusia, profitând de slăbiciunea cancelarei şi a UE?

 • Netanyahu la Berlin: Uniţi în dezacord
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Netanyahu la Berlin: Uniţi în dezacord

  Netanyahu vrea să-i convingă pe europeni să renunţe la acordul nuclear cu Iranul. Angela Merkel susţine o strategie diferită. Va putea ea convinge în politica externă? Christoph Strack are îndoieli că o va face.

 • Corupţie cîştigătoare şi finală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corupţie cîştigătoare şi finală

  Sfîrşitul democraţiei europene se apropie. Ştim, deja, cu uşurarea celui ce  primeşte flori pe ultima treaptă a eşafodului, că anihilarea libertăţii europene va fi celebrată prin alegeri repetate, libere şi inutile. Confirmarea vine de la Roma.

 • Vladimir Putin
redevine un lider frecventabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Putin redevine un lider frecventabil

  Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul nipon Shinzo Abe sunt liderii care l-au vizitat pe Vladimir Putin în mai puţin de două săptămâni, asta deşi sunt încă  destule dosare internaţionale unde viziunea Federaţiei Ruse diferă de cea a statelor occidentale.

 • Germania: Diplomaţie itinerantă - China da, SUA ba?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania: Diplomaţie itinerantă - China da, SUA ba?

  Şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, e întâmpinat cu răceală la Washington, altfel decât cancelara Merkel, care e primită călduros la Beijing. Situaţia actuală e periculoasă pentru Berlin, crede Fabian von der Mark.

 • Germania nu se grăbeşte să restituie vestigiile fostelor sale colonii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania nu se grăbeşte să restituie vestigiile fostelor sale colonii

  Cel mai bătrân african din Berlin are 13 metri înălţime şi poartă cu sine o înţelepciune acumulată în 150 de milioane de ani. Scheletul de Brachiosaurus brancai, vedeta Muzeului de Istorie Naturală din oraş, a fost descoperit de un paleontolog german între 1909 şi 1913 în Tanzania, pe atunci parte a Imperiului German.

 • Extinderea europeană: aşteptări diferite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extinderea europeană: aşteptări diferite

  Asistăm oare la o criză trecătoare, sau ne găsim în punctul în care ”mitul” occidental al unificării europene şi cel răsăritean al regăsirii libertăţii şi capitalismului s-au dovedit a fi lucruri diferite?

 • Macron sau singurătatea ideii europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macron sau singurătatea ideii europene

  Preşedintele Franţei a primit, la finalul primului an de mandat, premiul Charlemagne, care recompensează personalităţile angajate în construcţia europeană. Distincţia i-a fost înmânată de laureata din 2008, Angela Merkel. Scena pare un transfer de ştafetă. Noul port-drapel al proiectului european se confruntă, însă, cu provocări care contrastează frapant cu elanul său integraţionist.

 • Ce aşteptări are
noul guvern Merkel faţă de România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce aşteptări are noul guvern Merkel faţă de România

  Cancelarul Merkel a obţinut, după luni de negocieri dificile, votul de învestitură pentru al patrulea mandat la conducerea guvernului de la Berlin. În faţa noului cabinet german se ridică provocări importante, ţinând cont de politica internă germană, dar şi de viitorul Europei.