Stiri despre merkel

  287 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Europa frământărilor!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa frământărilor!

  Franţa şi Germania au pus deoparte diferenţele oficiale şi au reînnoit acordul lor de prietenie prin Tratatul de la Elysee semnat la Aachen. Dar convergenţa lor a venit după mai multe încercări eşuate şi după semnarea unui acord secret, anexă la tratat, între cele două părţi.

 • Merkel se distanţează de Macron în privinţa Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Merkel se distanţează de Macron în privinţa Europei

  Angela Merkel şi Emmanuel Macron îşi afişează divergenţele pe tema viitorului Europei, odată cu apropierea alegerilor europene din mai, la doar o lună şi jumătate după ce şi-au sărbătorit cu mare pompă cooperarea printr-un nou tratat franco-german, relatează AFP.

 • Şahul 3D european şi lebăda neagră românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şahul 3D european şi lebăda neagră românească

  La Bruxelles bate vântul schimbării şi este în derulare un foarte complex joc de şah al negocierilor, joc cu o dinamică extrem de rapidă în care realităţile se schimbă de la o săptămână la alta. În momentul de faţă, toţi ochii sunt pe Franţa, care încă nu a mutat decisiv şi aşteaptă momentul potrivit.

 • Un Davos de criză, tirania algoritmilor şi marea provocarea a elitei globale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Davos de criză, tirania algoritmilor şi marea provocarea a elitei globale

  Pun pariu pe un bitcoin că anul acesta vom auzi din ce în ce mai des termeni ca „pieţe internaţionale“, „războaie comerciale între marile puteri“, „încetinirea creşterii în zona euro“, „grup politic populist european“. Aşa că merită să ne uităm un pic peste gard — nu, nu peste gardul lui Trump, pentru că acela încă nu este gata — şi să încercăm să înţelegem ce s-a întâmplat la Davos anul acesta şi ce înseamnă asta pentru viitorul nostru.

 • Europa crizelor!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa crizelor!

  Europa a ignorat problemele de securitate de la sfârşitul Războiului Rece. Acum, UE încercă să-şi creeze propria viziune din rămăşitele lecţiilor Războiului Rece, dar poate Bruxelles să împingă integrarea în sfera de securitate tot mai sensibilă, atunci când naţionalismul populist creşte peste tot în continent, iar mişcările civice se transformă în partide?

 • Brexit sau „orice om îi este frică”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brexit sau „orice om îi este frică”

  Brexit-ul ar putea confirma că nici englezii nu mai sunt ce-au fost odată sau dimpotrivă, că pleacă genial şi la timp, înainte ca Bruxelles-ul să oficializeze limba rusă alături de germană şi franceză ca limbi oficiale ale uniunii, în caz că, pe termen lung, mai rămâne ceva Uniune în afara de Liga Hanseatică şi Hexagon.

 • Merkel, May şi două victorii a la Pirus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Merkel, May şi două victorii a la Pirus

  Theresa May a supravieţuit votului de încredere conservator, câştigându-l cu 200 la 117. Ceea ce pentru ea e o victorie a la Pirus, iar pentru alţii, ca Merkel, un succes amar, care complică tot, fără să rezolve nimic.

 • Germania şi europenii, în cădere liberă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania şi europenii, în cădere liberă

  Degringolada germano-europeană n-a luat sfârşit doar pentru că Merkel se retrage de la cârma CDU. Scena politică vesteuropeană rămâne sub stare de asediu. Revirimentul riscă să întârzie mult, spre paguba tuturor.

 • Mai sunt 131 de zile...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai sunt 131 de zile...

  Duminică dimineaţa, 27 de şefi de state şi de guverne din UE s-au întâlnit la Bruxelles pentru a valida Acordul de retragere a Marii Britanii din Uniune.

 • Imaginea pe care administraţia Trump o are despre Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imaginea pe care administraţia Trump o are despre Germania

  Un document de informare a ultimei întâlniri dintre Trump şi Angela Merkel, obţinut de Deutsche Welle, scoate în evidenţă viziunea pe care Casa Albă o are în ceea ce priveşte Germania. Documentul se concentrează pe provocările demografice ale Germaniei şi include chiar şi câteva „curiozităţi” despre ţară.