Angela Merkel, alături de migranţi: Poţi fi german chiar şi dacă nu te cheamă „Klaus” sau „Erika”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel FOTO EPA-EFE
Angela Merkel FOTO EPA-EFE

Cancelarul german Angela Merkel a declarat marţi că migranţii care vor să se stabilească în Germania sunt germani chiar dacă numele lor par străine.

„Integrarea nu poate fi un efort de şapte generaţii care nu se termină vreodată doar pentru că cineva nu se numeşte Klaus sau Erika” precizează Merkel. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei festivităţi de marcare a 60 de ani de când Germania a semnat un acord cu Turcia pentru a aduce sute de mii de bărbaţi turci în vederea rezolvării deficitul de forţă de muncă din anii 1960, conform Aleph News.„Întrebarea este cât timp trebuie să se integreze o persoană care nu are un nume clar german înainte de a fi integrată? Cred că toată lumea ar trebui să aibă o şansă, cel mai târziu atunci când îşi ia cetăţenia germană, de a fi văzută ca făcând parte din această ţară, iar numele nu trebuie să joace niciun rol”, a mai adăugat cancelarul.

Merkel se va retrage

Angela Merkel, care a condus Germania vreme de 16 ani, intenţionează să se retragă după alegerile din 26 septembrie, în care partidul său conservator riscă să-şi piardă puterea. Întrucât sondajele de opinie arată că se află în urma social-democraţilor de centru-stânga (SPD).De la hotărârea sa din 2015 de a primi peste un milion de solicitanţi de azil, în special din Siria şi Irak, creştin-democraţii săi (CDU) şi partidul său înfrăţit din Bavaria, Uniunea Creştin-Socială (CSU), şi-au văzut sprijinul electoral complet diminuat.Extrema dreaptă capătă putere din nou în Germania, pentru prima dată de la nazişti. arată Mediafax.ro.

Decizia lui Merkel a fost salutată în întreaga lume, dar a fost criticată în ţară, întrucât conservatorii au pierdut teren în sondaje, iar extrema dreaptă a câştigat deputaţi în parlamentul naţional pentru prima dată de la epoca nazistă din 1933-1945.

Retragerea haotică a trupelor NATO din Afganistan a împins imigraţia în prim-planul discuţiilor electorale, în timp ce Germania a acceptat mii de afgani care au fugit de talibani, generând îngrijorări cu privire la o repetare a crizei imigranţilor din Europa din 2015.În scopul de a rezolva deficitul de forţă de muncă şi scăderea rapidă a forţei de muncă, Agenţia Federală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Germania prevede că ţara va trebui să absoarbă circa 400.000 de imigranţi în fiecare an. Germania a investit miliarde de euro în cursuri de limbi străine şi cursuri de formare profesională pentru a-i ajuta pe cei care solicită azil să intre pe piaţa muncii. Mai ales după ce a învăţat din eşecurile sale cu angajaţii turci care nu au primit niciun fel de asistenţă pentru a învăţa limba sau pentru a-şi îmbunătăţi competenţele.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite