Stiri despre marius constantinescu

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Pianistul" a fost lansat la Gaudeamus

  Volumul "Pianistul. Amintiri din Varşovia, 1939-1945", de Władysław Szpilman a fost lansat, vineri, de Marius Constantinescu, Denisa Comănescu şi Cristina Godun, la Gaudeamus. Cartes a stat la baza filmului regizat de Roman Polański, distins cu Palme d’Or şi cu BAFTA pentru cel mai bun film în 2002 şi cu trei premii Oscar în 2003 (cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun actor – Adrien Brody, cel mai bun regizor).

 • Baritonul şi
profesorul Nicolae Constantinescu 

a fost
sărbătorit la împlinirea celor 80 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Baritonul şi profesorul Nicolae Constantinescu a fost sărbătorit la împlinirea celor 80 de ani

  Sâmbătă 14 aprilie, Sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a găzduit un eveniment special, prilejuit de aniversarea celor 80 de ani ai baritonului şi profesorului universitar Nicolae Constantinescu, unul dintre importanţii artişti ai Operei bucureştene, însemnat cadru didactic al prestigioasei instituţii de învăţământ care, demnă de toată lauda, a găsit de cuviinţă să-l onoreze printr-o sărbătorire strălucită.

 • FRAGMENT Scriitorul israelian Eshkol Nevo vine la Bucureşti pentru lansarea romanului „Trei Etaje”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT Scriitorul israelian Eshkol Nevo vine la Bucureşti pentru lansarea romanului „Trei Etaje”

  Miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc o întâlnire cu publicul a scriitorului Eshkol Nevo, cea mai importantă voce a noii generaţii de scriitori israelieni, prilejuită de lansarea romanului „Trei etaje”, recent apărut la Editura Humanitas Fiction, în traducerea Ioanei Petridean. La eveniment vor participa, alături de autor, scriitorii şi jurnaliştii Marius Constantinescu şi Cristian Pătrăşconiu.

 • Autoarea israeliană Zeruya Shalev, la Bookfest: „O femeie m-a oprit pe stradă şi mi-a spus: «V-am aruncat cartea la gunoi»“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autoarea israeliană Zeruya Shalev, la Bookfest: „O femeie m-a oprit pe stradă şi mi-a spus: «V-am aruncat cartea la gunoi»“

  Joi seară, la ora 18.00, la Târgul de Carte Bookfest, scriitoarea israeliană Zeruya Shalev, Simona Sora, Mihaela Dedeoglu, Bogdan-Alexandru Stănescu şi Marius Constantinescu au purtat un dialog pornind de la cel mai recent volum al Zeruyei Shalev publicat în România, romanul „Durere“. Cartea a apărut anul acesta la Editura Polirom.

 • Cine a fost cel mai bun compozitor: Bach, Beethoven sau
Mozart? Curs de introducere în muzica clasică, cu jurnalistul Marius
Constantinescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a fost cel mai bun compozitor: Bach, Beethoven sau Mozart? Curs de introducere în muzica clasică, cu jurnalistul Marius Constantinescu

  Ce ar trebui să ştii despre muzica clasică dacă abia acum începi să o descopări? Aceasta este întrebarea de la ca porneşte jurnalistul Marius Constantinescu într-o inedită serie de trei cursuri despre muzica clasică, adresate deopotrivă melomanilor şi novicilor. Prima întâlnire va avea loc miercuri, 11 mai, la ora 18.30, la Librăria „Syntagma“ din Bucureşti.

 • INTERVIU Mezzosoprana Viorica Cortez: „Drumul meu a fost trasat, nu l-am căutat“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Mezzosoprana Viorica Cortez: „Drumul meu a fost trasat, nu l-am căutat“

  Pe 1 octombrie, mezzosoprana Viorica Cortez şi jurnalistul Marius Constantinescu au vorbit, la Librăria Humanitas Cişmigiu, despre momentele trăite de interpretă pe scena celor mai însemnate teatre lirice din lume, ca Metropolitan Opera din New York şi Teatro alla Scala din Milano. În timpul conversaţiei, a avut loc şi lansarea volumului „Cortez“ de Marius Constantinescu — ediţia a II-a, revizuită şi adăugită.

 • Dezbatere: mezzosoprana Viorica Cortez şi realizatorul TV Marius Constantinescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere: mezzosoprana Viorica Cortez şi realizatorul TV Marius Constantinescu

  Mâine, de la ora 19.00, la Humanitas Cişmigiu, mezzosoprana Viorica Cortez şi realizatorul TV Marius Constantinescu vor dezbate, printre altele, momentele trăite de interpretă pe mari scene ale lumii, precum cele de la Metropolitan Opera din New York şi Teatro alla Scala din Milano. La eveniment, va fi lansat şi volumul „Cortez“ de Marius Constantinescu.

 • Cărţile Festivalului Enescu. Interviuri şi istorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţile Festivalului Enescu. Interviuri şi istorie

  Nu ştiu în ce măsură se poate vorbi despre o conjuncţie cu adevărat directă între ediţia a XXII a a Festivalului Internaţional „George Enescu” şi apariţia ori lansarea în preajma sau în chiar zilele marii manifestări a trei cărţi despre muzică şi muzicieni tipărite de editura bucureşteană Humanitas.

 • Cronică de Festival cu Marius Constantinescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronică de Festival cu Marius Constantinescu

  Volumul „Press Pass. Interviuri şi însemnări de jurnal de la Festivalul Internaţional «George Enescu» (ediţiile 2011 şi 2013)“, semnat de tânărul jurnalist Marius Constantinescu şi publicat de Editura Humanitas, va fi lansat luni, 7 septembrie la Librăria Humanitas Kretzulescu, de la ora 18.00.

 • Cortez – o recenzie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cortez – o recenzie

  După vreo doi ani de la lansarea primei ediţii la editura Baroque Books & Arts, a apărut, în sfârşit, şi versiunea electronică a volumului Cortez de Marius Constantinescu, de data aceasta fiind vorba de a doua ediţie, la editura Humanitas (18,81 RON la elefant.ro, 4,99 EUR pe iTunes, indisponibilă încă pe Google Play Books).

 • De ce au fost botezaţi „cei răi“ domnitorii Alexandru al III-lea şi Mihnea Vodă. Istoric: Decapitau boieri, dar nu întotdeauna justificat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce au fost botezaţi „cei răi“ domnitorii Alexandru al III-lea şi Mihnea Vodă. Istoric: Decapitau boieri, dar nu întotdeauna justificat

  Istoria românilor este bogată în poveşti despre voievozi cărora contemporanii, cronicarii vremurilor şi apoi istoricii ori scriitorii le-au atribuit supranume menite să reflecte maniera lor de domnie. Astfel s-au conturat nume emblematice, precum Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul sau Vlad Ţepeş, însă au fost şi domnitori care s-au ales cu apelativul de „cel rău“: Alexandru al III-lea şi Mihnea Vodă.

 • Oana Pellea şi „Curiozitatea de a afla cine sunt”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oana Pellea şi „Curiozitatea de a afla cine sunt”

  În prima ediţie din această toamnă a discuţiilor culturale bilunare „Trialoguri la ArCuB”, actriţa Oana Pellea va fi prezentă astă seară la Ceainăria ArCuB, începând cu ora 20.00, iar tema de discuţie va fi „Curiozitatea de a afla cine sunt”.

 • „Profil. Poveste. Personaj”, de Marius Constantinescu. Un test de rezistenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Profil. Poveste. Personaj”, de Marius Constantinescu. Un test de rezistenţă

  La nici două luni de la publicarea volumului „Cortez” (Editura Baroque Books & Arts, Bucureşti, 2013), binecunoscutul jurnalist Marius Constantinescu de la Televiziunea Română lansează o a doua carte. Se cheamă „Profil. Poveste. Personaj”, a apărut în 2013 la editura bucureşteană ART şi transcrie 29 de interviuri

 • Emisiunea “Profil. Poveste. Personaj” a devenit carte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emisiunea “Profil. Poveste. Personaj” a devenit carte

  Interviurile realizate de Marius Constantinescu în cadrul emisiunii “Profil. Poveste. Personaj” de la TVR au fost strânse într-un volum ce va fi lansat mâine, de la ora 19.00, la AnnArt Gallery (Str. Mahatma Gandhi nr. 1 | Kiseleff 31, Bucureşti).

 • Cărţi în Festivalul George Enescu: O divă care nu a vrut să fie divă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi în Festivalul George Enescu: O divă care nu a vrut să fie divă

  Nu ştiu de ce, aşa, pe neaşteptate, tocmai când mă gândeam la fraza cu care aş putea începe notaţiile mele despre cartea Cortez a lui Marius Constantinescu, volum apărut în excelente condiţii grafice, cu o bogată şi impecabilă iconografie, la editura Baroque Books & Arts din Bucureşti, mi-am amintit de Marcel Proust şi de acel celebru incipit din Du côté de chez Swann: „Longtemps, je me suis couché de bonne heure”.

Modifică Setările