Stiri despre maghiar

  94 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO O introducere în empatie. Despre oraşele noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO O introducere în empatie. Despre oraşele noastre

  Identităţile mari, rigide, duşmănoase ne ţin încă pe prea mulţi dintre noi într-un naţionalism feroce. Leacul împotriva acestuia poate fi numai descoperirea şi altor identităţi decît cea naţională, de exemplu cea urbană, socială ş.a.m.d. Nu trebuie să ne purtăm de parc-am fi nişte viteji în zale şi fier, de parcă ne-am fi născut cu secole bune înainte, nu la sfîrşitul secolului al XX-lea sau chiar la începutul celui de al XXI-lea.

 • CHESTIONAR Zoli Toth: „Proştii par inofensivi, dar lasă prăpăd în urma lor!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CHESTIONAR Zoli Toth: „Proştii par inofensivi, dar lasă prăpăd în urma lor!“

  L-am cunoscut la treabă: Zoli Toth cânta cu trupa SISTEM, eu obţineam aprobări de la nişte directori ponosiţi, să ne lase să-i pozăm pe băieţi în uzina Faur. A ieşit una dintre cele mai bune şedinţe foto la care am participat, ţin minte şi-acum entuziasmul muncitorilor când îi vedeau pe muzicieni cum scoteau scântei din butoaie.

 • FOTO Angajăm. Bătrânii şi ungurii să se abţină!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Angajăm. Bătrânii şi ungurii să se abţină!

  O firmă caută, printr-un anunţ publicat într-un ziar sătmărean, o vânzatoare de bijuterii. Compania doreşte să angajeze o „persoana tânără, aspect fizic plăcut. Exclus naţionalitate maghiară”.

 • Referendum împotriva politicii maghiare antiromâneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Referendum împotriva politicii maghiare antiromâneşti

  Liderii UDMR consideră că referendumurile maghiare au putere de lege şi că, pe această cale, vor împărţi România pe baze etnice. Dacă e să ne batem în referendumuri, cum ar fi să facem şi noi un referendum naţional cu privire la UDMR şi la extremiştii maghiari? Cam care credeţi că ar fi răspunsul românilor la o întrebare directă privind interzicerea mişcărilor politice maghiare în România?

 • Oricine ia
măsuri împotriva extremismului maghiar e anti - SUA – UE – NATO – democraţie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oricine ia măsuri împotriva extremismului maghiar e anti - SUA – UE – NATO – democraţie?

  Propunerea mea de a interzice finanţarea străină a extremismului maghiar mi-a adus acuzaţii dintre cele mai diverse, de la a fi inamicul SUA, UE, NATO şi al democraţiei, până la a fi denumit ”Putin de la Bucureşti”. Cu ce mă voi confrunta dacă voi iniţia un proiect de lege pentru interzicerea taberelor şi întrunirilor extremiste, anti-constituţionale şi anti-statale?

 • Autonomia înarmată a pumnului maghiar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autonomia înarmată a pumnului maghiar

  Când nu mai au răbdare să mai defileze sub formă ”civică” şi ”europeană”, extremiştii maghiari trec la pumni. Este cazul primarului din Miercurea Ciuc, Robert Raduly, dar şi al prezenţei ciudate a unei organizaţii paramilitare la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal care are loc în prezent la Joseni, în Harghita. Semn că marii luptători pentru idealurile lui Horthy nu mai au răbdare şi că îşi dau arama pe faţă.

 • Pe marginea disputei Trianon: în privinţa atacurilor la adresa României îmi
rezerv dreptul de a nu tăcea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe marginea disputei Trianon: în privinţa atacurilor la adresa României îmi rezerv dreptul de a nu tăcea

  Dezbaterea despre Trianon de pe Adevărul a născut dispute aprinse şi de aceea consider necesar să comunic forumiştilor câteva lămuriri, mai ales că am fost şi admonestat pentru că nu răspund la comentarii. Până la urmă, nu comentariile mele sunt importante, ci faptul că am atras atenţia asupra unor derapaje grave, iar scopul dezbaterii este acela de a ţine ridicat drapelul românismului.

 • Cine plânge
după Trianon nu poate pretinde respectul sau toleranţa românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine plânge după Trianon nu poate pretinde respectul sau toleranţa românilor

  Mai multe formaţiuni maghiare îşi dau astăzi mâna în a regreta Trianonul, adică a deplânge existenţa României. Cine participă la un asemenea afront adus statului român nu poate pretinde respectul nostru, nici nu poate fi privit altfel decât ca un adversar al neamului, pentru că exact aşa se comportă. Culmea este că bocitorii Ungariei Mari ne acuză de extremism pe noi, cei care considerăm firească reîntregirea României!

 • Autonomia
maghiară pe modelul Vatican
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autonomia maghiară pe modelul Vatican

  M-am tot întrebat cu ce seamănă autonomia propusă de politicienii maghiari şi am ajuns la concluzia că visul lor este să aibă în Transilvania un superstat de drept etnic (înlocuitor al statului de drept divin) pe modelul Vatican. În acest stat, să-l intitulăm Secuian, teocraţia ar fi înlocuită de etnocraţie, iar locuitorii de drept ar fi, în mod natural, doar etnicii maghiari, după cum nu poţi fi cetăţean al Vaticanului decât dacă eşti catolic.

 • Ce zici că ninge mieii peste seară…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce zici că ninge mieii peste seară…

  „Acela e poetul curvăsăriei româneşti; ăsta, poetul limbii române.” E un sport naţional cît se poate de hazliu uneori, alteori, ridicol de-a dreptul să ne uităm la vreme de Paştele român, respectiv maghiar.

 • Brassai Zsombor a preluat frâiele UDMR-ului mureşean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brassai Zsombor a preluat frâiele UDMR-ului mureşean

  Reprezentanţii filialei mureşene a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România s-au întrunit aseară pentru a-şi alege noul preşedinte. În urma votului, noul lider al UDMR Mureş a fost desemnat candidatul Brassai Attila.

 • Toţi, ca unul, pentru România, in integrum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toţi, ca unul, pentru România, in integrum

  Când am zburat peste lacul Balaton - cel mai mare din Europa - am privit uimit la această perlă a bătrânului nostru continent, cu ape alburii şi case de vacanţă, robuste, la malul nelipsit de ambarcaţiuni sportive. Atunci i-am spus camaradului maghiar că mai multe sunt lucrurile ce ne pot bucura, decât acelea care ne pot situa pe poziţii adverse.

 • Despre iubita mea...unguroaică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre iubita mea...unguroaică

  Acum ceva ani în urmă am avut o iubită cu origini maghiare, cu care am convieţuit, uneori la distanţă, alteori în aceeaşi casă, după cum locul de muncă ne-a purtat, aproape doi ani. Ne-am despărţit la un moment dat, amiabil, cu regretele şi neîmplinirile inerente oricărei relaţii în care doi oameni şi-au pus sufletul şi speranţele chezăşie.

 • Baba explică exact cum stă treaba
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Baba explică exact cum stă treaba

  Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a declarat la Comisia pentru învăţământ a Senatului că "problema" de la UMF Târgu Mureş se va rezolva în interiorul universităţii, prin adoptarea unei carte multiculturale, el declarându-şi disponibilitatea la dialog cu reprezentanţii români şi maghiari.

 • Se face! Linia maghiară de studiu a fost aprobată de Guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se face! Linia maghiară de studiu a fost aprobată de Guvern

  Proiectul hotărârii prin care la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş sunt înfiinţate linii cu predare în limba maghiară a fost aprobat în şedinţa de ieri a Guvernului României. Actul normativ prevede că universitatea va avea linii cu predare în limba maghiară la specializările Medicină, Farmacie şi Asistenţă medicală generală, pentru 325 de studenţi, şi în engleză la Medicină, pentru 50 de stud

 • Muzică clasică şi folk maghiar în clubul Jazz&Blues
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică clasică şi folk maghiar în clubul Jazz&Blues

  Mureşenii care iubesc muzica folk vor avea parte de o seartă pe gustul lor, începând cu ora 20.00, în localul de pe strada Sinaia. Tot de la aceeaşi oră, în Sala Piano a clubului Jazz&Blues va avea loc o audiţie de muzică clasică.

Modifică Setările