Un extremist maghiar i-a furat identitatea unui cunoscut alpinist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zsolt Torok a escaladat până acum mai multe
vârfuri din Masivul Himalaya FOTO Facebook
Zsolt Torok a escaladat până acum mai multe vârfuri din Masivul Himalaya FOTO Facebook

Alpinistul arădean Zsolt Torok, cel care a devenit cunoscut la nivel naţional şi internaţional în urma exepdiţiilor pe cele mai înalte vârfuri ale lumii şi care a fost ameninţat cu moartea după ce i s-a creat un cont fals de Facebook, face noi dezvăluiri.

Acesta a postat pe pagina de Facebook faptul că de trei luni un extremist maghiar i-a furat identitatea.

„A creat un cont fals pe Facebook şi postează cu numele meu. Mai mult decât atât a furat şi falsificat şi fotografiile mele inclusiv poza lui de profil este cel de pe Nanga Parbat , poza mea de vârf. Au montat steaguri pe care eu nu le-aş fi dus niciodată cu mine, în mâna mea, să apar cu ele pe vârfurile munţilor. Extremiştii maghiari şi-au dat seama că pe mine nu mă pot câştiga de partea lor şi astfel s-au hotărât că vor face orice să îmi distrugă imaginea. (…) Toate falsurile şi înjurăturile la adresa României vor atrage după ele răspunderea prevăzută de lege !“, scrie Zsolt Torok.

Alpinistul arădean  Zsolt Torok a escaladat până acum mai multe vârfuri din Masivul Himalaya, înalte de peste 8.100 de metri. Alpinist profesionist şi ghid montan cu 27 de ani de activitate, Torok a fost ales de patru ori Sportivul Anului, premiul fiind acordat de FRAE (Federaţia Romană de Alpinism şi Escaladă). Zsolt Torok s-a născut pe data de 29 septembrie 1973, la Arad.

Vă mai recomandăm: Alpinistul român Zsolt Torok, ameninţat cu moartea din cauza unui cont fals de Facebook, în care părea extremist ungur postând jigniri antiromâneşti grave

UPDATE Alpinistul Zsolt Torok a fost evacuat de pe munte cu un elicopter

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite