Stiri despre lucian pintilie

  49 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Lucian Pintilie şi mizeria lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucian Pintilie şi mizeria lumii

  Mi s-a oferit prilejul să spun cîteva cuvinte la aniversarea dedicată de Teatrul Bulandra lui Lucian Pintilie, cu ocazia împlinirii vîrstei de 80 de ani. Îmi este mult mai uşor să propun un discurs aniversar decît unul de înmormîntare.

 • Lucian Pintilie şi Opera
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucian Pintilie şi Opera

  Reconstituirea unei cariere în regia de operă răscolind prin arhiva revistei Opera vine prea târziu pentru completarea ei cu amintirile lui Lucian Pintilie. Articolul de faţă a prins contur abia Duminică la ora şase, la începutul unei veri de neuitat, în Pavilionul nr. 6, descoperind o latură mai puţin cunoscută a regizorului, punând în balanţă laudele şi criticile, acum, la Terminus Paradis.  De ce trag clopotele, Mitică?

 • Omagiu lui Lucian Pintilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omagiu lui Lucian Pintilie

  Lucian Pintilie a fost înmormântat sâmbătă, la Cimitirul Bellu. De la ceremonie au lipsit mulţi dintre tinerii artişti şi regizori de teatru. Nici ministrul Culturii nu a fost prezent. Pintilie a fost condus pe ultimul drum de doar o mână de oameni - familie, câţiva actori şi regizori ai noului val. Printre aceştia, s-a aflat Andrei Şerban, care, în exclusivitate pentru „Adevărul“, scrie rânduri emoţionante despre marele regizor.

 • Victor Rebengiuc, la înmormântarea lui Pintilie: „La revedere, Lucian!“. Regizorul a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Rebengiuc, la înmormântarea lui Pintilie: „La revedere, Lucian!“. Regizorul a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu

  Lucian Pintilie a fost înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul Bellu Ortodox, după o ceremonie la care au participat familia, prietenii, personalităţi din lumea teatrală şi a filmului: Marie-France Ionesco, Victor Rebengiuc, Andrei Şerban, Ion Caramitru, Mariana Mihuţ, George Mihăiţă, Stere Gulea. De asemenea, au fost prezenţi regizorii Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu,Tudor Giurgiu.

 • Cannes 2018. Mic dejun cu mult sânge
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2018. Mic dejun cu mult sânge

  Dacă de dimineaţă francezii sunt bine cunoscuţi pentru cafeaua cu lapte şi un croissant (n-am să uit niciodată cum la prima călătorie în Franţa, în 1990, după Revoluţie, stăteam la Rouen şi seniorul casei s-a sculat în zori ca să–mi aducă foietajul fierbinte, nu cum e moda acum, să se cumpere de la supermarket semicongelat şi să se încălzească la microunde), anul acesta, la Cannes, de câteva zile

 • Alina Mungiu-Pippidi: Frînghia tăiată. La moartea lui Lucian Pintilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Frînghia tăiată. La moartea lui Lucian Pintilie

  Lucian Pintilie mă oprise să îmi vorbească despre acoperişul mansardei lui de la Paris şi cerurile pe care le vedea de acolo, cerurile atlantice, schimbătoare, prevestitoare, care te convocau, te invadau, te înspăimîntau şi te locuiau la toate orele şi la toate zilele, pregătindu-te în propria ta casă de pasul final.

 • La dispariţia marelui regizor Lucian Pintilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La dispariţia marelui regizor Lucian Pintilie

  Miercuri seară încă o veste proastă s-a abătut asupra României. Aceea a morţii regizorului de teatru şi film Lucian Pintilie. Extrem de important pentru creaţia lui artistică, în teatru, în film, în eseu, în memorialistică, dar nu numai.

 • Regizorul Lucian Pintilie a murit la vârsta de 84 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Lucian Pintilie a murit la vârsta de 84 de ani

  Regizorul Lucian Pintilie a murit miercuri, la ora 21,00, la Spitalul Elias din Capitală, transmite Agerpres.ro care îl citează pe purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Silvius Negoiţă.

 • Regizorul Lucian Pintilie, în stare gravă la Spitalul Elias
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Lucian Pintilie, în stare gravă la Spitalul Elias

  Regizorul Lucian Pintilie este internat pe secţia de terapie intensivă de la Spitalul de Urgenţă Elias din Capitală, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale pentru Mediafax, precizând că starea regizorului este una gravă.

 • „Din culisele cinematografiei“. Cum a fost ţinut filmul lui Pintilie, „De ce trag clopotele, Mitică?“, timp de nouă ani sub cheie, într-un subsol de la Casa Scânteii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. Cum a fost ţinut filmul lui Pintilie, „De ce trag clopotele, Mitică?“, timp de nouă ani sub cheie, într-un subsol de la Casa Scânteii

  Pelicula regizată de Lucian Pintilie a fost interzisă încă dinainte de a fi terminată şi a putut fi vizionată de către public abia în anul 1990. Filmul este şi începutul unei prietenii şi a unei colaborări îndelungate dintre Lucian Pintilie şi Victor Rebengiuc, cel pe care l-a considerat „cel mai mare actor cu care am lucrat vreodată“.

 • Regizorul Lucian
Pintilie, internat în stare gravă la Spitalul Elias
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Lucian Pintilie, internat în stare gravă la Spitalul Elias

  Renumitul regizor Lucian Pintilie a fost internat astăzi la Spitalul Elias, le secţia de terapie intensivă, potrivit unor informaţii ale postului de televiziune Antena 3. Pintilie, în vârstă de 84 de ani, este autorul unora dintre cele mai apreciate filme româneşti, printre care: „Reconstituirea“, „Balanţa“, „De ce trag clopotele, Mitică?“ şi a montat o serie spectacole de teatru, printre care şi „Revizorul“, interzis de comunişti în 1972.

 • Un regizor care scrie din poziţia de „spectator angajat“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un regizor care scrie din poziţia de „spectator angajat“

  Refac, la două sau trei luni distanţă, extraordinara, superba experienţă a recitirii unei mari cărţi. Am revenit la vreo 14 ani de la prima întâlnire la volumul lui Lucian Pintilie „Bricabrac - De la coşmarul real la realismul magic“, reeditat cu o seamă de adăugiri care, la lectură, se dovedesc a fi de indubitabilă substanţă, de editura bucureşteană „Nemira“, în colecţia „Yorick“.