Stiri despre lucian pintilie

  53 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Les Films de Cannes à Bucarest şi-a anunţat câştigătorii. Publicul a votat filmele „Distanţa dintre mine şi mine” şi „3 Faces”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Les Films de Cannes à Bucarest şi-a anunţat câştigătorii. Publicul a votat filmele „Distanţa dintre mine şi mine” şi „3 Faces”

  Duminică seara au fost desemnaţi câştigătorii Les Films de Cannes à Bucarest. Timp de 10 zile, festivalul a adus pe marile ecrane, la Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului, Cinemateca Union, CINETic şi Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City, în proiecţii cu săli pline, filme premiate la Cannes, avanpremiere româneşti, retrospective de autor, Focus Mexic şi proiecţii speciale.

 • Opt premiere de la Cannes îşi caută distribuitor VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opt premiere de la Cannes îşi caută distribuitor VIDEO

  În cei opt ani de la înfiinţare, festivalul Les Films de Cannes à Bucarest a adus publicului din România peste 100 de premiere selectate de cel mai important festival de film din lume, cel de la Cannes. Majoritatea acestor filme nu au avut parte de distribuţie în cinematografele româneşti – cele mai multe au putut fi văzute doar în cadrul festivalului.

 • Seară de omagiere pentru Lucian Pintilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seară de omagiere pentru Lucian Pintilie

  Desfăşurate în aceeaşi perioadă în acest an, festivalurile Les Films de Cannes a Bucarest (19-28 octombrie) şi Festivalul Naţional de Teatru (19-29 octombrie) îi vor aduce un omagiu lui Lucian Pintilie – realizatorul român care a marcat cu personalitatea şi viziunea sa atât teatrul cât şi filmul românesc în ultimii 50 de ani.

 • „Reconstituirea”, 50 de ani de la filmări. Cum şi-a ales Pintilie protagoniştii. Ileana Popovici: „Eu eram la televizor, cântam o melodie de-a lui France Gall”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Reconstituirea”, 50 de ani de la filmări. Cum şi-a ales Pintilie protagoniştii. Ileana Popovici: „Eu eram la televizor, cântam o melodie de-a lui France Gall”

  „Reconstituirea”, filmul-reper al cinematografiei româneşti, a fost proiectat duminică seară la Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov. George Mihăiţă, Vladimir Găitan şi Ileana Popovici au vorbit despre felul în care au ajuns să joace în film, despre cum s-a hotărât Lucian Pintilie să îi aleagă: direct din Institutul de teatru, întâmplător, respectiv de la televizor, în urma unei treceri prin sufragerie.

 • Lucian Pintilie şi mizeria lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucian Pintilie şi mizeria lumii

  Mi s-a oferit prilejul să spun cîteva cuvinte la aniversarea dedicată de Teatrul Bulandra lui Lucian Pintilie, cu ocazia împlinirii vîrstei de 80 de ani. Îmi este mult mai uşor să propun un discurs aniversar decît unul de înmormîntare.

 • Lucian Pintilie şi Opera
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucian Pintilie şi Opera

  Reconstituirea unei cariere în regia de operă răscolind prin arhiva revistei Opera vine prea târziu pentru completarea ei cu amintirile lui Lucian Pintilie. Articolul de faţă a prins contur abia Duminică la ora şase, la începutul unei veri de neuitat, în Pavilionul nr. 6, descoperind o latură mai puţin cunoscută a regizorului, punând în balanţă laudele şi criticile, acum, la Terminus Paradis.  De ce trag clopotele, Mitică?

 • Omagiu lui Lucian Pintilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omagiu lui Lucian Pintilie

  Lucian Pintilie a fost înmormântat sâmbătă, la Cimitirul Bellu. De la ceremonie au lipsit mulţi dintre tinerii artişti şi regizori de teatru. Nici ministrul Culturii nu a fost prezent. Pintilie a fost condus pe ultimul drum de doar o mână de oameni - familie, câţiva actori şi regizori ai noului val. Printre aceştia, s-a aflat Andrei Şerban, care, în exclusivitate pentru „Adevărul“, scrie rânduri emoţionante despre marele regizor.

 • Victor Rebengiuc, la înmormântarea lui Pintilie: „La revedere, Lucian!“. Regizorul a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Rebengiuc, la înmormântarea lui Pintilie: „La revedere, Lucian!“. Regizorul a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu

  Lucian Pintilie a fost înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul Bellu Ortodox, după o ceremonie la care au participat familia, prietenii, personalităţi din lumea teatrală şi a filmului: Marie-France Ionesco, Victor Rebengiuc, Andrei Şerban, Ion Caramitru, Mariana Mihuţ, George Mihăiţă, Stere Gulea. De asemenea, au fost prezenţi regizorii Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu,Tudor Giurgiu.

 • Cannes 2018. Mic dejun cu mult sânge
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2018. Mic dejun cu mult sânge

  Dacă de dimineaţă francezii sunt bine cunoscuţi pentru cafeaua cu lapte şi un croissant (n-am să uit niciodată cum la prima călătorie în Franţa, în 1990, după Revoluţie, stăteam la Rouen şi seniorul casei s-a sculat în zori ca să–mi aducă foietajul fierbinte, nu cum e moda acum, să se cumpere de la supermarket semicongelat şi să se încălzească la microunde), anul acesta, la Cannes, de câteva zile

 • Alina Mungiu-Pippidi: Frînghia tăiată. La moartea lui Lucian Pintilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Frînghia tăiată. La moartea lui Lucian Pintilie

  Lucian Pintilie mă oprise să îmi vorbească despre acoperişul mansardei lui de la Paris şi cerurile pe care le vedea de acolo, cerurile atlantice, schimbătoare, prevestitoare, care te convocau, te invadau, te înspăimîntau şi te locuiau la toate orele şi la toate zilele, pregătindu-te în propria ta casă de pasul final.

 • La dispariţia marelui regizor Lucian Pintilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La dispariţia marelui regizor Lucian Pintilie

  Miercuri seară încă o veste proastă s-a abătut asupra României. Aceea a morţii regizorului de teatru şi film Lucian Pintilie. Extrem de important pentru creaţia lui artistică, în teatru, în film, în eseu, în memorialistică, dar nu numai.

 • Regizorul Lucian Pintilie a murit la vârsta de 84 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Lucian Pintilie a murit la vârsta de 84 de ani

  Regizorul Lucian Pintilie a murit miercuri, la ora 21,00, la Spitalul Elias din Capitală, transmite Agerpres.ro care îl citează pe purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Silvius Negoiţă.

 • Regizorul Lucian Pintilie, în stare gravă la Spitalul Elias
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Lucian Pintilie, în stare gravă la Spitalul Elias

  Regizorul Lucian Pintilie este internat pe secţia de terapie intensivă de la Spitalul de Urgenţă Elias din Capitală, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale pentru Mediafax, precizând că starea regizorului este una gravă.