Stiri despre ipocrizie

  59 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ipocrizia sau minciuna guvernează România şi
Consiliul Uniunii Europene?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipocrizia sau minciuna guvernează România şi Consiliul Uniunii Europene?

  Aşa cum Meleşcanu spune lucruri trăznite, ceilalţi miniştri audiaţi zilele trecute în Parlamentul European arată ipocrizie, neştiinţă, prostie şi, cel mai grav, minciuni în faţa, practic, a unei lumi întregi. Deşi la discuţii au participat 7-8 europarlamentari, lucrările s-au transmis în direct, inclusiv pe net, aşa că oricine de pe mapamond a avut ocazia să urmărească cum România se mai face de râs încă o dată.

 • Stângăciile stângii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stângăciile stângii

  A fi ambidextru înseamnă a avea aceeaşi îndemânare la ambele mâini, a le putea folosi cu aceeaşi uşurinţă, iscusinţă ― stângacii sunt, de regulă, ambidextri. …Şi stângiştii sunt „ambidextri”, numai că destoinicia, agerimea lor „ambidextrică” intră sfioasă în ambianţe sinonimice cu ipocrizia, demagogia, nerozia etc.

 • Ipocrizie sau patriotism? ― aceasta-i întrebarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipocrizie sau patriotism? ― aceasta-i întrebarea

  Românul pare-se că a aşezat, cu răzvrătire fatidică, dinaintea istoriei, o vorbă: „ca la noi, la nimenea“. Astfel, „a demonstrat“, în ciuda avântului dialectic dovedit de istorie, atitudinea statică a acesteia ― îngroşând ereditatea socială, obiceiul, obişnuinţa, grimasa funestă a tradiţiei, avântul încremenirii...

 • Vot de blam împotriva ipocriziei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vot de blam împotriva ipocriziei

  Întrucât nimeni nu-şi asumă nicio răspundere pentru niciun eşec, gafă sau eroare, chiar istorică, iar duplicitatea este la putere, România trece printr-o profundă şi acută criză de autoritate. De orice autoritate.

 • De ce tac românii care tac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce tac românii care tac

  Sunt totuşi foarte mulţi care ignoră un lucru fundamental: puterea unui partid politic constă, realmente, în numărul de susţinători ai acelui partid, cu tot ce înseamnă acesta. Toate celelalte reprezintă pârghii de exercitare a puterii politice.

 • Ipocrizie şi inerţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipocrizie şi inerţie

  De ce rezistă PSD la putere? Pe ce se bazează ascensiunea populismelor şi persistenţa la butoane a unor Putin, Erdogan şi Orban? Pe prostia şi anemia opoziţiei? Desigur. Dar şi psihologia maselor ar putea fi lămuritoare.

 • Despre ipocrizie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre ipocrizie

  Într-o lucrare din 1983 (tradusă în limba română în 2000 şi 2003, în două volume, sub titlul Critica raţiunii cinice), Peter Sloterdijk prezintă câteva categorii de cinism cardinal, între care cinismul militar, cinismul de stat, cinismul religios, cinismul sexual etc.

 • Să nu-i
crezi pe patronii plângăcioşi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să nu-i crezi pe patronii plângăcioşi!

  Patronii mai mari sau mai mici, managerii cu mai multă sau mai puţină carte, toţi plâng, în declaraţii de presă şi interviuri, că nu mai găsesc forţă de muncă. Calificată şi necalificată.

 • Despre
ipocrizie şi sacrificiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre ipocrizie şi sacrificiu

  Lia Olguţa Vasilescu a scris pe Facebook: „Centrul vechi al Craiovei este una dintre bijuteriile cu care ne mândrim şi care atrage tot mai mulţi turişti. A meritat orice sacrificiu...“

 • Stela Giurgeanu: Ne maturizăm sau devenim ipocriţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stela Giurgeanu: Ne maturizăm sau devenim ipocriţi?

  Acum cîteva zile am trecut pe lîngă un puşti de vreo 5 ani care plîngea cu sughiţuri. Mama, liniştită, îi repeta să se maturizeze, pentru că nu orice în viaţă este o tragedie.

 • Cozmin Guşă, despre o declaraţie a lui Tăriceanu: Iese din ipocrizie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cozmin Guşă, despre o declaraţie a lui Tăriceanu: Iese din ipocrizie

  Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat săptămâna trecută că dezbaterea pe proiectul legii graţierii va începe la 1 septembrie în Parlament. Analistul politic Cozmin Guşă consideră abordarea acestui subiect o ieşire „din ipocrizie“ a liderului ALDE, în condiţiile în care integritatea mai multor aleşi e sub semnul întrebării.

 • Revoluţie culturală în vest. Ipocrizie în est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoluţie culturală în vest. Ipocrizie în est

  Am o relaţie destul de strânsă cu Scandinavia. Am intrat în contact cu acest spaţiu acum mulţi ani şi, de asemenea, am locuit mai mulţi ani în Norvegia. De fiecare dată când ajung pe aceste meleaguri, descopăr câte ceva nou. Recent, mi-a fost dat să intru pentru prima dată într-o grădiniţă din Norvegia. Îmi sare în ochi programul pentru zilele de sărbătoare: prima pe listă este sărbătoarea de încheiere a Ramadanului, Eid.

 • Ipochimenul şi cioara vopsită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipochimenul şi cioara vopsită

  Diagnosticul lui Caragiale e încă actual. Românul e „imparţial” şi adeseori lipsit de orice consistenţă. N-avem ce face, România e plină de făţarnici, prefăcuţi şi impostori. Dar ipochimenii deversaţi în spaţiul politic şi mediatic de azi sunt tot mai detestabili. După ce timp de 25 de ani au supervizat catastrofalele guvernări ale ţării, acum vor să ne convingă că nu sunt ei de vină. Vor să îi votăm ca şi când nu ar avea nicio responsabilitate.

 • Cum poate
îmbunătăţi diplomaţia relaţiile interumane şi de ce e ea confundată cu ipocrizia - explicaţia specialiştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poate îmbunătăţi diplomaţia relaţiile interumane şi de ce e ea confundată cu ipocrizia - explicaţia specialiştilor

  De multe ori, în societatea românească, diplomaţia în relaţiile interpersonale este văzută ca un defect. Nu puţini sunt aceia care consideră că dacă eşti diplomat şi ai tact ai ceva de ascuns şi că cel mai bine este să spui adevărul fără niciun fel de ocolişuri. În ţările din Vest, diplomaţia este la scară largă o calitate şi un factor esenţial de evitare a conflictelor.