Stiri despre ipocrizie

  69 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Noi suntem vinovaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi suntem vinovaţii

  Noi suntem vinovaţi (mă rog, imensa noastră majoritate), fiindcă suntem exact ca politicienii pe care dăm vina. Noi suntem asemenea lor, iar atunci când cineva vine să facă treabă, să îndrepte lucrurile, îl dăm jos sau îi susţinem pe acei care îl dau jos, deoarece măsurile de îndreptare a lucrurilor (îndreptarea lor) ne sunt în dezavantaj, nu ne convin.

 • Ipocrizie şi interese personale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipocrizie şi interese personale

  Partidele politice, indiferent de denumirea lor, au ajuns nişte organizaţii alcătuite, în procent de 99%, din arivişti, impostori, carierişti, analfabeţi, infractori, slugi, hahalere etc., fiecare dintre aceştia urmărindu-şi, strict, interesele personale, aşa cum şi susţinătorii acestora. E o perversitate mutuală.

 • „Babardeală...”
sau cum baţi obrazul unui popor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Babardeală...” sau cum baţi obrazul unui popor

  Lungmetrajul lui Radu Jude, "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc", a intrat în sălile de cinema din ţară (câte-or mai fi rămas deschise) în primul weekend al lunii mai, după ce le-a luat berlinezilor anul acesta Ursul de Aur.

 • „Nu este acelaşi lucru, dacă amândoi spunem la fel”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Nu este acelaşi lucru, dacă amândoi spunem la fel”

  Un adagiu latin, preluat şi de Eminescu, în poemul ”Noi amândoi avem acelaşi dascăl”, sună aşa: ”Non idem est si duo dicunt idem” ― adică, nu este acelaşi lucru, dacă amândoi spunem la fel. Ia să luăm un exemplu, pentru a pricepe mai bine starea lucrurilor!

 • Culmea ipocriziei, în varianta USR. Liderul senatorilor cere încălcarea Regulamentului Senatului pentru adoptarea „Fără penali în funcţii publice”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Culmea ipocriziei, în varianta USR. Liderul senatorilor cere încălcarea Regulamentului Senatului pentru adoptarea „Fără penali în funcţii publice”

  Radu Mihail, liderul senatorilor USR, cere punerea pe ordinea de zi a plenului Senatului de miercuri a iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”, în ciuda faptului că nu are raport de la Comisia juridică, iar adoptarea în această formă ar putea duce la atacarea iniţiativei la CCR. Practic, senatorul USR solicită nerespectarea Regulamentului Senatului.

 • Lumea ca „virus“ al lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lumea ca „virus“ al lumii

  Situaţia creată de acest virus, situaţie de-a dreptul tragică, scoate la suprafaţă (pentru cine vrea să observe) anomaliile, ipocrizia, demagogia, lichelismul, indiferenţa şi, fireşte, prostia (care, în ultimă instanţă, le cuprinde pe toate) din lume.

 • Trei decenii de ipocrizie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei decenii de ipocrizie

  Abia aşteptam să merg în excursie cu colegii de clasă. Am economisit toţi banii pentru gogoşile zilnice, câte un leu şi 25 de bani sau 3, 75 lei pentru câte un ecler.

 • Mai este nevoie de un Minister al Românilor de Pretutindeni?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai este nevoie de un Minister al Românilor de Pretutindeni?

  Una dintre priorităţile noului guvern, aflat într-o faza complicată de negociere, este reducerea numărului de ministere. Acum sunt mult prea multe, este clar. Numărul lor a fost crescut constant de către guvernul demis, pentru a face loc clientelei politice.

 • Ipocrizia domnului Cioloş. Corupţii lor
sunt mai buni decât ai noştri. Sau nu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipocrizia domnului Cioloş. Corupţii lor sunt mai buni decât ai noştri. Sau nu?

  Am scris zilele trecute, pe Facebook, o postare ironică (foto) în care spuneam că europarlamentarii USR+ vor vota împotriva colegei lor de grup, franţuzoaică Sylvie Goulard, propusă să fie comisar pentru Piaţă internă şi cercetată de poliţia franceză pentru angajări fictive. Motiv pentru care a demisonat din funcţia de ministru al apărării.

 • Ipocrizia sau minciuna guvernează România şi
Consiliul Uniunii Europene?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipocrizia sau minciuna guvernează România şi Consiliul Uniunii Europene?

  Aşa cum Meleşcanu spune lucruri trăznite, ceilalţi miniştri audiaţi zilele trecute în Parlamentul European arată ipocrizie, neştiinţă, prostie şi, cel mai grav, minciuni în faţa, practic, a unei lumi întregi. Deşi la discuţii au participat 7-8 europarlamentari, lucrările s-au transmis în direct, inclusiv pe net, aşa că oricine de pe mapamond a avut ocazia să urmărească cum România se mai face de râs încă o dată.

 • Stângăciile stângii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stângăciile stângii

  A fi ambidextru înseamnă a avea aceeaşi îndemânare la ambele mâini, a le putea folosi cu aceeaşi uşurinţă, iscusinţă ― stângacii sunt, de regulă, ambidextri. …Şi stângiştii sunt „ambidextri”, numai că destoinicia, agerimea lor „ambidextrică” intră sfioasă în ambianţe sinonimice cu ipocrizia, demagogia, nerozia etc.

 • Ipocrizie sau patriotism? ― aceasta-i întrebarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipocrizie sau patriotism? ― aceasta-i întrebarea

  Românul pare-se că a aşezat, cu răzvrătire fatidică, dinaintea istoriei, o vorbă: „ca la noi, la nimenea“. Astfel, „a demonstrat“, în ciuda avântului dialectic dovedit de istorie, atitudinea statică a acesteia ― îngroşând ereditatea socială, obiceiul, obişnuinţa, grimasa funestă a tradiţiei, avântul încremenirii...

 • Vot de blam împotriva ipocriziei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vot de blam împotriva ipocriziei

  Întrucât nimeni nu-şi asumă nicio răspundere pentru niciun eşec, gafă sau eroare, chiar istorică, iar duplicitatea este la putere, România trece printr-o profundă şi acută criză de autoritate. De orice autoritate.

 • De ce tac românii care tac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce tac românii care tac

  Sunt totuşi foarte mulţi care ignoră un lucru fundamental: puterea unui partid politic constă, realmente, în numărul de susţinători ai acelui partid, cu tot ce înseamnă acesta. Toate celelalte reprezintă pârghii de exercitare a puterii politice.

 • Ipocrizie şi inerţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipocrizie şi inerţie

  De ce rezistă PSD la putere? Pe ce se bazează ascensiunea populismelor şi persistenţa la butoane a unor Putin, Erdogan şi Orban? Pe prostia şi anemia opoziţiei? Desigur. Dar şi psihologia maselor ar putea fi lămuritoare.

 • Despre ipocrizie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre ipocrizie

  Într-o lucrare din 1983 (tradusă în limba română în 2000 şi 2003, în două volume, sub titlul Critica raţiunii cinice), Peter Sloterdijk prezintă câteva categorii de cinism cardinal, între care cinismul militar, cinismul de stat, cinismul religios, cinismul sexual etc.

 • Să nu-i
crezi pe patronii plângăcioşi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să nu-i crezi pe patronii plângăcioşi!

  Patronii mai mari sau mai mici, managerii cu mai multă sau mai puţină carte, toţi plâng, în declaraţii de presă şi interviuri, că nu mai găsesc forţă de muncă. Calificată şi necalificată.

 • Despre
ipocrizie şi sacrificiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre ipocrizie şi sacrificiu

  Lia Olguţa Vasilescu a scris pe Facebook: „Centrul vechi al Craiovei este una dintre bijuteriile cu care ne mândrim şi care atrage tot mai mulţi turişti. A meritat orice sacrificiu...“

 • Stela Giurgeanu: Ne maturizăm sau devenim ipocriţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stela Giurgeanu: Ne maturizăm sau devenim ipocriţi?

  Acum cîteva zile am trecut pe lîngă un puşti de vreo 5 ani care plîngea cu sughiţuri. Mama, liniştită, îi repeta să se maturizeze, pentru că nu orice în viaţă este o tragedie.

 • Cozmin Guşă, despre o declaraţie a lui Tăriceanu: Iese din ipocrizie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cozmin Guşă, despre o declaraţie a lui Tăriceanu: Iese din ipocrizie

  Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat săptămâna trecută că dezbaterea pe proiectul legii graţierii va începe la 1 septembrie în Parlament. Analistul politic Cozmin Guşă consideră abordarea acestui subiect o ieşire „din ipocrizie“ a liderului ALDE, în condiţiile în care integritatea mai multor aleşi e sub semnul întrebării.

 • Revoluţie culturală în vest. Ipocrizie în est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoluţie culturală în vest. Ipocrizie în est

  Am o relaţie destul de strânsă cu Scandinavia. Am intrat în contact cu acest spaţiu acum mulţi ani şi, de asemenea, am locuit mai mulţi ani în Norvegia. De fiecare dată când ajung pe aceste meleaguri, descopăr câte ceva nou. Recent, mi-a fost dat să intru pentru prima dată într-o grădiniţă din Norvegia. Îmi sare în ochi programul pentru zilele de sărbătoare: prima pe listă este sărbătoarea de încheiere a Ramadanului, Eid.

 • Ipochimenul şi cioara vopsită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipochimenul şi cioara vopsită

  Diagnosticul lui Caragiale e încă actual. Românul e „imparţial” şi adeseori lipsit de orice consistenţă. N-avem ce face, România e plină de făţarnici, prefăcuţi şi impostori. Dar ipochimenii deversaţi în spaţiul politic şi mediatic de azi sunt tot mai detestabili. După ce timp de 25 de ani au supervizat catastrofalele guvernări ale ţării, acum vor să ne convingă că nu sunt ei de vină. Vor să îi votăm ca şi când nu ar avea nicio responsabilitate.

 • Cum poate
îmbunătăţi diplomaţia relaţiile interumane şi de ce e ea confundată cu ipocrizia - explicaţia specialiştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poate îmbunătăţi diplomaţia relaţiile interumane şi de ce e ea confundată cu ipocrizia - explicaţia specialiştilor

  De multe ori, în societatea românească, diplomaţia în relaţiile interpersonale este văzută ca un defect. Nu puţini sunt aceia care consideră că dacă eşti diplomat şi ai tact ai ceva de ascuns şi că cel mai bine este să spui adevărul fără niciun fel de ocolişuri. În ţările din Vest, diplomaţia este la scară largă o calitate şi un factor esenţial de evitare a conflictelor.

 • Ipocrizia vizitatorului ocazional de muzeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipocrizia vizitatorului ocazional de muzeu

  Un străin care ar fi venit ieri în Bucureşti ar fi rămas şocat văzând oamenii care au luat cu asalt muzeele capitalei. Cozi pe sute de metri, mii de oameni de toate vârstele, cu toţii aşteptând răbdători să vadă "minunea".

 • Ţara lui Doamne
ajută!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara lui Doamne ajută!

  Este în Europa o ţară frumoasă, cu oameni mândri, inteligenţi şi harnici. În orice intreprind, ei au doua constante: televizorul, de unde îşi iau reperele morale, şi un prieten, mai mare şi mai puternic, pe care îl cheamă tot timpul în ajutor.

 • Ipocrizia ca mod de viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ipocrizia ca mod de viaţă

  Fiecare societate, fiecare naţiune sau popor are miturile sale fondatoare, cât şi o epocă de aur în care totul era perfect, lucrurile mergeau pe un făgaş natural şi-n genere absolut fiecare aspect al prezentului pervertit se raportează negativ la trecutul luminos. De asemenea, aproape fiecare popor tinde să-şi atribuie o trăsătură fundamentală, conform mentalităţilor ce au şlefuit istoria lor.

Modifică Setările