
Urşii flămânzi încep iar să bage spaima în satele de munte. Noi atacuri în Neamţ
Aflaţi în căutare de hrană, urşii au început şi în acest an să coboare din păduri prin gospodăriile sătenilor din zona de munte, prezenţele lor provocând spaimă.
Aflaţi în căutare de hrană, urşii au început şi în acest an să coboare din păduri prin gospodăriile sătenilor din zona de munte, prezenţele lor provocând spaimă.
Pentru a interveni la cazurile sociale din zonele rurale, acolo unde au oamenii posibilităţi financiare reduse, Asociaţia Ajutaţi-l pe Lăbuş şi-a achiziţionat o clinică mobilă. Este prima clinică mobilă pentru animale din Galaţi.
Pompierii au acţionat în dimineaţa de miercuri, 18 mai, până la ora 9:00 pentru 14 situaţii de urgenţă în Bucureşti şi Ilfov provocate de ploaie şi vânt.
Trupul celui de-al patrulea cetăţean ucrainean, rătăcit în masivul Pop Ivan din Maramureş, a fost recuperat marţi, 12 aprilie. Bărbatul a fost într-un grup de refugiaţi care s-au rătăcit şi a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru a-i recupera.
De la începutul acestui an, au fost realizate 20 de astfel de intervenţii, numărul fiind mult mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au avut nenumărate intervenţii în doar câteva ore, una dintre ele fiind într-un cimitir.
ISU Bucureşti-Ilfov anunţă că, până la ora 15.30, au fost gestionate 42 de intervenţii generate de fenomenele meteo. Un copil de 13 ani a fost lovit în cap de elemente e construcţie desprinse de pe o clădire.
În România sunt 21 de câini brevetaţi pentru intervenţii la avalanşă, iar numărul acestora va creşte la minimum 25, în condiţiile în care turiştii surprinşi de avalanşe sunt tot mai mulţi. Încă patru câini vor fi brevetaţi în câteva zile, după stagiul naţional de la cabana Capra de pe Transfăgărăşan.
Centrul Infotrafic anunţă, marţi dimineaţă, că ninge abundent în judeţele Braşov, Covasna, Prahova şi Vrancea, unde se acţionează pentru deszăpezire.
Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Alba a desfăşurat de 31 de intervenţii în zona montană a judeţului Alba, pe domeniul schiabil Şureanu şi pe pârtiile de schi situate în Arieşeni, în perioada decembrie 2021 - ianuarie 2022.
Salvamontiştii au avut un număr record de intervenţii. Într-o singură zi, 89 de persoane au fost salvate de pe munte. Cele mai multe evenimente au fost în Voineasa, Sinaia şi Sibiu.
Peste 400 de salvamontişti sunt pregătiţi să intervină în noaptea de Revelion, în zonele turistice aglomerat şi în bazale Salvamont.
Salvamontiştii din întreaga ţară au fost solicitaţi, în ultimele 24 de ore, pentru a interveni în 33 de situaţii. Cele mai multe apeluri le-au avut salvatorii montani din Buşteni şi Lupeni, anunţă Salvamont România.
În prima zi a Crăciunului şi în Ajunul sărbătorii, două incendii de mare amploare au distrus două gospodării din Neamţ.
Pompierii de la ISU Neamţ au avut numeroase intervenţii dificile în ultimele zile. Un dintre ele a fost un adevărat maraton din cauza condiţiilor meteo, durând 12 ore.
Mii de oameni au urcat pe Platoul Bucegilor de Ziua Sfinxului, anunţă Salvamont Dâmboviţa precizând că, deşi salvamontiştii au fost prezenţi în zonă pe tot parcursul zilei pentru a preveni eventualele accidente, au fost totuşi necesare cinci intervenţii.
Răcirea accentuată a vremii din ultima perioadă a cauzat nedorite incendii de sezon, locuinţe arzând una după alta din pricina neglijenţei proprietarilor
Paul Oargă, medic rezident clujean la Terapie Intensivă, postează pe YouTube filmuleţe cu intervenţiile SMURD la pacienţii COVID. El a decis să arate oamenilor tragediile la care sunt martori medicii, după ce a văzut foarte mulţi pacienţi în stare gravă care continuau să nu creadă în virus, în vaccinare sau în tratamentele ce le sunt administrate.
Într-un foarte cunoscut sat din România, prezenţa urşilor a devenit ceva banal, aproape noapte de noapte sălbăticiunile dând târcoale gospodăriilor.
Salvatori montani din Ceahlău au intervenţii aproate zi de zi, la una dintre ele apelându-se la un elicopter SMURD, pentru transportarea la spital al unui turist
Salvamontiştii din Braşov au avut patru intervenţii sâmbătă. Duminică au urmat alte două, iar în zonă a mai fost un accident pe munte, la care au intervenit colegii lor prahoveni
După furtuna de aseară din Cluj-Napoca, au fost preluate de către ISU Cluj peste 150 de solicitări pentru înlăturarea arborilor doborâţi, a acoperişurilor sau elementelor de construcţie afectate sau privind avarii ale reţelelor de distribuţie a energiei electrice şi gazului.Două persoane au fost rănite uşor.
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a transmis, miercuri, că presiunea asupra leului a fost mare la începutul pandemiei, când s-a produs panică, iar populaţia şi-a retras banii din bănci. Astfel, BNR a oferit un suport pentru a susţine cursul de schimb leu - euro.
Mai multe străzi din municipiul Feteşti sunt inundate şi se acţionează pentru evacuarea apei, iar în două comune din judeţ apa rezultată în urma ploii abundente a intrat într-o casă şi în mai multe gospodării, conform informaţiilor furnizate duminică de ISU Ialomiţa.u
Admnistraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de Cod Portocaliu pentru urmăroarele ore, când se vor semnala ploi abundente.
Vremea rea a făcut ravagii în 49 de localităţi din 18 judeţe, printre care şi Călăraşi, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Zeci de mii de locuitori din Galaţi au rămas miercuri fără apă potabilă la robinete, timp de 24 de ore. Operatorul Apă Canal a anunţat că oprirea este necesară în vederea unor intervenţii la magistralele de apă.
La Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof.Dr. N. Oblu” Iaşi s-a realizat cea de-a cincea intervenţie de prelevare de organe şi ţesuturi din acest an, prin bunăvoinţa familiei unui pacient de 40 de ani, aflat în moarte cerebrală.
Situaţie incredibilă la Staţia Judeţeană de Ambulanţă. De aproape 30 de ani, parcarea şi drumul de acces către staţie este un tărâm al gropilor şi „craterelor”, fiindcă autorităţile habar nu au cine este proprietarul acestui teren, deci nu pot face reparaţii.
Imaginile cu şefii poliţiştilor din SUA cerându--şi scuze public după eşecul unor operaţiuni sunt notorii. Acest lucru nu este valabil însă şi pentru şefii Poliţiei Române, care nu şi-au recunoscut vreo vină şi nu şi-au cerut scuze, în mod public, după acţiuni nereuşite. Exemplul cel mai recent, tragedia de la Oneşti