Stiri despre imigratie

  199 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Natalitatea scăzută pune în pericol economia Japoniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Natalitatea scăzută pune în pericol economia Japoniei

  Anul trecut, în Japonia, s-au născut doar cu doar puţin mai mult de un milion de bebeluşi, potrivit cifrelor oferite de Guvernul nipon. Numărul copiilor născuţi în 2014 este cel mai scăzut din cele înregistrate vreodată, dar şi ultimul semn că nu prea se fac progrese în această ţară privind lupta împotriva tendinţelor demografice nefavorabile.

 • Marine Le Pen: Uniunea Europeană şi SUA poartă un război rece împotriva lui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marine Le Pen: Uniunea Europeană şi SUA poartă un război rece împotriva lui Putin

  Ascensiunea politică a lui Marine Le Pen, liderul formaţiunii Frontul Naţional a intrat de curând într-o nouă etapă. Cunoscută pentru viziunile sale eurosceptice, mai ales din cauza politicilor anti-imigraţie, Marine Le Pen îşi consolidează tot mai mult poziţia în partidul său pregătindu-se, după cum afirmă chiar ea, pentru alegerile prezidenţiale franceze din 2017.

 • Creştinismul nu este un pericol pentru Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creştinismul nu este un pericol pentru Europa

  Ineficientă şi obosită, pesimistă şi îmbătrânită, Papa Francisc nu foloseşte cuvinte prea tandre când vine vorba despre Europa. De la problematica fenomenului imigraţiei, a terorismului religios şi până la evoluţia ideologică a drepturilor omului, amintind de tensiunile geopolitice care zguduie bătrânul continent, capul Bisericii Catolice le-a ţinut eminenţelor politico-cenuşii de la Strasbourg o lecţie magistrală. O lecţie despre speranţă...

 • Corina Creţu, nou vicepreşedinte al PE: „Nu este vina României că Franţa este în criză economică sau că Marea Britanie nu reuşeşte să-şi rezolve problemele”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corina Creţu, nou vicepreşedinte al PE: „Nu este vina României că Franţa este în criză economică sau că Marea Britanie nu reuşeşte să-şi rezolve problemele”

  Eurodeputatul român Corina Creţu, aleasă ieri pentru una dintre cele 14 funcţii de vicepreşedinte al Parlamentului European (PE), a vorbit într-un interviu acordat „Adevărul” despre grupările extremiste din legislativul european, despre discursul anti-imigraţionist din UE şi incidentele violente îndreptate împotriva românilor. Europarlamentarul spune că se aşteaptă ca românii să fie folosiţi în continuare drept „ţapi ispăşitori”.

 • Profeţiile autolichidării UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profeţiile autolichidării UE

  În timp ce Europa „doarme“, temeliile ei tradiţionale sunt erodate. Încetul cu încetul, ea se adânceşte într-un proces al transformărilor demografice şi identitare cu un final greu de prognozat. Dar unele profeţii deja au fost făcute. Acum, este cât se poate de clar că Europa nu mai e cum a fost. Iar în viitor nici măcar nu va mai fi cum este acum.

 • Alegerile europarlamentare – un avertisment pentru
România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile europarlamentare – un avertisment pentru România

  O parte semnificativă a Europei ne-a transmis că nu ne vrea. Succesul extremiştilor occidentali s-a bazat şi pe punerea la colţ a românilor. De la drasticul „nu aveţi ce căuta aici“, riscăm să ajungem în anii următori să ne bucurăm dacă devenim, oficial, o ţară de mâna a doua în UE, cu toate consecinţele acestui statut pentru cetăţenii români. Pentru că UE se îndreaptă spre punctul în care poate fi obligată la concesii în faţa anti-europenilor.

 • Japonia
şi nevoia de muncitori străini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Japonia şi nevoia de muncitori străini

  Guvernul japonez a decis ca începând de anul viitor să relaxaze restricţiile de imigrare pentru muncitorii străini, potrivit Japan Times.

 • Parlamentul European: noi reguli pentru muncitorii din UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentul European: noi reguli pentru muncitorii din UE

  Cetăţenii europeni care lucrează temporar în alte state vor beneficia de un cadru legislativ mai favorabil, după ce Parlamentul European a adoptat miercuri noi norme în domeniu. Legislatorii europeni au clarificat regulile de diferenţiere între detaşările reale în scopul muncii şi încercările de a ocoli legea.

 • Marea Britanie extinde măsurile împotriva imigranţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marea Britanie extinde măsurile împotriva imigranţilor

  Marea Britanie a anunţat noi restricţii privind dreptul lucrătorilor din UE la ajutoare sociale, începând cu luna iulie, în contextul unei campanii extinse împotriva imigraţionismului, curent alimentat de aversiunea britanicilor faţă de UE şi de pierderea în sondaje a partidului de guvernământ.

 • EXCLUSIV Romii din Berlin: „Ne ocupăm mai mult cu feroase“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Romii din Berlin: „Ne ocupăm mai mult cu feroase“

  Guvernul condus de Angela Merkel a elaborat un proiect de lege care prevede expulzarea din Germania a străinilor provenind din state UE care nu găsesc un loc de muncă în cel mult şase luni. „Adevărul“ a luat pulsul imigranţilor români din Berlin.

 • Presa britanică: 130.000 de imigranţi vor veni în fiecare an în Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Presa britanică: 130.000 de imigranţi vor veni în fiecare an în Marea Britanie

  Mass-media din Marea Britanie publică rezultatele unui nou studiu care pretinde că nivelul imigraţiei va atinge cote alarmante, anume 130.000 de noi oameni în fiecare an, în cazul în care se menţine ritmul actual. Presa din Regat continuă astfel campania de denigrare a românilor plecaţi să muncească în Marea Britanie, publicând previziuni bazate pe surse neprecizate.

 • Visul unei fetiţe, spus Papei Francisc, devine realitate: tatăl fetei a fost eliberat din închisoare şi a evitat deportarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Visul unei fetiţe, spus Papei Francisc, devine realitate: tatăl fetei a fost eliberat din închisoare şi a evitat deportarea

  O fetiţă de zece ani din California şi-a văzut cu propriii ochi visul împlinit, după ce rugăminţile ei, adresate Papei Francisc, s-au îndeplinit. Fetiţa a călătorit până la Vatican pentru a-i cere Suveranului Pontif să o ajute să-i fie eliberat tatăl, imigrant ilegal în SUA, care risca să fie deportat, cu ocazia vizitei preşedintelui american Barack Obama la Sfântul Scaun.

 • Mass-media din Marea Britanie, acuzată de dezinformare în privinţa relatărilor despre imigranţii români, scapă de sancţiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mass-media din Marea Britanie, acuzată de dezinformare în privinţa relatărilor despre imigranţii români, scapă de sancţiuni

  Mai multe ziare naţionale din Marea Britanie au prezis că ţara va fi invadată de imigranţi din România şi Bulgaria, odată cu ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii la începutul lui 2014. Pronosticurile anunţau urmări din ce în ce mai catastrofale spre sfârşitul lui 2013, însă în ciuda numerelor vehiculate de mass-media Marea Britanie nu a fost nicidecum inundată de imigranţi. Cu toate acestea, dezinformarea publicului nu a fost sancţionată.

 • Britanicii îşi părăsesc ţara şi se mută în cele mai sărace ţări din UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Britanicii îşi părăsesc ţara şi se mută în cele mai sărace ţări din UE

  Deşi mulţi britanici continuă să se îngrijoreze cu privire la numărul de români şi bulgari care ar putea veni în Marea Britanie pentru a-şi căuta de lucru, există alţi britanici care preferă să-şi părăsească ţara natală pentru a locui într-una din aceste două ţări, stilul de viaţă ieftin fiind un argument important.

 • Esteuropenii lucrează în Germania pe nimic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Esteuropenii lucrează în Germania pe nimic

  Imigraţie masivă din Europa de Est, provocată de sărăcie? Studii actuale demonstrează că, dimpotrivă, esteuropenii sunt adesea bine instruiţi. Cu toate acestea, mai bine de jumătate din ei au joburi prost plătite.

 • José Manuel Barroso, despre votul Elveţiei privind imigraţia: „Nu vom negocia principiul liberei circulaţii”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  José Manuel Barroso, despre votul Elveţiei privind imigraţia: „Nu vom negocia principiul liberei circulaţii”

  Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a cerut joi Elveţiei să propună nişte soluţii concrete în legătură cu noul referendum organizat de Berna în care s-a stabilit că cetăţenii elveţieni doresc limitarea imigraţiei. Totodată, oficialul european a anunţat că nu va negocia cu Elveţia principul liberei circulaţii a persoanelor, informează AFP.

 • Preşedintele Confederaţiei Elveţiene încearcă să-i liniştească pe străini în legătură cu limitarea imigraţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Confederaţiei Elveţiene încearcă să-i liniştească pe străini în legătură cu limitarea imigraţiei

  În urma neliniştilor afişate de străinii din Elveţia în legătură cu noul referendum aprobat de această ţară privind limitarea imigraţiei, preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Didier Burkhalter, a declarat recent că orice fel de schimbare nu îi va afecta pe care care au venit deja şi că „nimic nu se schimbă imediat”, informează Agerpres.

 • Norvegia exclude organizarea unui referendum pe tema limitării imigraţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Norvegia exclude organizarea unui referendum pe tema limitării imigraţiei

  După o propunere venită din partea unui politician al dreptei populiste, ministrul norvegian al Justiţiei, Anders Anundsen, a reiterat faptul că ţara sa nu intenţionează să organizeze un referendum pe tema limitării imigraţiei, aşa cum a făcut recent Elveţia, informează AFP.

 • Votul elveţian şi dublul standard european - o perspectivă
românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Votul elveţian şi dublul standard european - o perspectivă românească

  În zadar încearcă unii să se amăgească că votul elveţienilor nu e anti-european, ci identitar şi anti-imigraţie. Respingerea principiului liberei circulaţii a persoanelor, pe seama căruia a prosperat economia occidentală, este un vot anti-UE, ceea ce dă apă la moară tot mai prizatului discurs xenofob-naţionalist. În vremea asta, noi, românii, constatăm că euro-îngrijorarea trădează dublul standard ce guvernează Uniunea Europeană.

Modifică Setările