Stiri despre imigratie

  186 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Lupoaicele de mare“ care riscă puşcăria din cauza migranţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lupoaicele de mare“ care riscă puşcăria din cauza migranţilor

  Arestarea căpitanului Sea-Watch Carola Rackete a trimis unde de şoc în toată Europa, mulţi politicieni importanţi din UE lăudând acţiunile sale, în timp ce alţii le-au condamnat pentru că au încălcat legea. Rackete nu este singura cetăţeană germană care riscă o pedeapsă serioasă în Italia, pentru că a salvat migranţi. În aceeaşi situaţie se află şi Pia Klemp, căpitan pe nava Sea-Watch 3.

 • Buzăul iubeşte teatrul şi proiectele europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buzăul iubeşte teatrul şi proiectele europene

  Cu un titlu inspirat de iubirea buzoienilor şi a Teatrului „George Ciprian“ pentru teatru, a mai avut loc în localitate o ediţie a unui festival care-şi are importanţa lui. Într-un timp când se taie mai peste tot banii pentru cultură, se anulează festivaluri şi producţii, în cochetul oraş dintre dealuri, la doar o sută de kilometri de Capitală, iată că... the show must go on... Şi merge mai departe!

 • EDITORIAL Sylvie Goulard, politician francez: Este bine să trăieşti în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EDITORIAL Sylvie Goulard, politician francez: Este bine să trăieşti în Europa

  Europa ne deranjează. Este deranjantă deoarece este încă o idee nouă. Pentru că inovează înlocuind confruntarea cu cooperarea, punând democraţia şi dezbaterea mai presus de diplomaţie şi secretul de stat. Europa creează legături directe între oameni. Noutatea sa scutură din rădăcini vechile obiceiuri, împiedică cutumele şi ridică întrebări cu privire la interesele naţionale egoiste.

 • Imigraţia, o problemă de gestiune şi percepţie, nu de valori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imigraţia, o problemă de gestiune şi percepţie, nu de valori

  Anul 2015 a marcat un punct de cotitură în destinul comunitar al Europei datorită celor aproximativ 1.3 milioane de imigranţi care au traversat diverse rute pentru a ajunge în regiunile dezvoltate ale continentului, adesea fugind de război, persecuţie pe bază de etnie sau credinţă, dar şi pe considerente economice, încercând să găsească un trai mai bun pe teritoriul Uniunii.

 • Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, are un plan pentru Africa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, are un plan pentru Africa

  Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a făcut apel la companiile internaţionale să investească mai mult în Africa, afirmând că are un potenţial uriaş, informază BBC. Ea a promis că va înfiinţa un nou fond de dezvoltare pentru combaterea şomajului în Africa, o problemă care încurajează imigraţia economică spre Europa.

 • De ce a fost pedepsit Orban Viktor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce a fost pedepsit Orban Viktor?

  Parlamentul European a adoptat, în sesiunea de săptămâna trecută, un raport pregătit de către colega mea ecologistă Judith Sargentini care priveşte Ungaria şi care cere declanşarea unui mecanism prevăzut de articolul 7 al Tratatului UE. E prima dată când PE ia o asemenea decizie.

 • Cine va guverna Suedia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine va guverna Suedia?

  Cu două zile înainte de scrutin, Jimmie Åkesson, liderul Democraţilor suedezi, a primit o scrisoare cu antetul Daesh, în care era ameninţat că va fi decapitat dacă nu se retrage din alegeri. Nu s-a retras, iar partidul său a obţinut 17,6%, rămânând a treia forţă politică a ţării.

 • UE şi refugiaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE şi refugiaţii

  Recentele aventuri ale navei Gărzii de Coastă Italiene, ”Diciotti”, ne demonstrează că problema gestionării solicitanţilor de azil ce ajung la graniţa Europei rămâne una foarte fierbinte, deşi numărul acestora a scăzut mult faţă de perioada critică din 2015.

 • Tensiuni
între Italia şi Uniunea Europeană pe tema migranţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tensiuni între Italia şi Uniunea Europeană pe tema migranţilor

  Guvernul populist al Italiei a declarat, vineri, că va tăia din fondurile destinate Uniunii Europene, dacă alte state nu vor primi din imigranţii de pe un vas blocat într-un port italian, atrăgând o mustrare din partea Bruxellesului pentru că face „ameninţări” inacceptabile.

 • Imigraţia în UE: beneficii vs. riscuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imigraţia în UE: beneficii vs. riscuri

  Pentru mulţi, imigraţia reprezintă oportunitatea unui trai mai favorabil în ţara-gazdă. Chiar dacă sosirile de peste graniţă contribuie la închegarea relaţiilor multiculturale, odată privite în profunzime, acestea devin o problemă complexă.