Stiri despre igor munteanu

  83 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Igor Munteanu nu va candida la şefia Platformei DA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Munteanu nu va candida la şefia Platformei DA

  Unul dintre liderii Partidului Platforma DA se retrage temporar din viaţa politică, dând prioritate proiectelor internaţionale şi domeniului academic. Fostul vicepreşedinte al formaţiunii, Igor Munteanu, spune că nu va candida la şefia Platformei DA şi nici nu va participa la Cogresul partidului. stabilit pentru data de 12 decembrie, notează IPN.

 • CCM, despre hotărârea care permitea ca preşedintele ţării să fie suspendat din funcţie de CCM: „Un mecanism care nu se bazează pe Constituţie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CCM, despre hotărârea care permitea ca preşedintele ţării să fie suspendat din funcţie de CCM: „Un mecanism care nu se bazează pe Constituţie”

  Curtea Constituţională a Republicii Moldova a confirmat printr-o hotărâre joi, 6 august, că preşedintele ţării este obligat să desemneze candidatul la funcţia de prim-ministru, în cazul în care acesta este propus de o majoritate parlamentară. În situaţia în care nu există o majoritate parlamentară, şeful statului este obligat să desemneze un candidat la funcţia de premier, chiar dacă fracţiunile nu sunt de acord cu desemnarea acestuia.

 • Igor Dodon, acuzat de un deputat că ar fi oferit câte 15.000 de lei unor cetăţeni din Comrat: „Am solicitat Procuraturii să investigheze legalitatea faptelor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon, acuzat de un deputat că ar fi oferit câte 15.000 de lei unor cetăţeni din Comrat: „Am solicitat Procuraturii să investigheze legalitatea faptelor”

  Deputatul Platformei DA Igor Munteanu îl acuză pe Igor Dodon de faptul că ar fi oferit bani mai multor cetăţeni din Comrat, după ce gospodăriile acestora au avut de suferit ca urmare a ploilor abundente din perioada 6-10 iulie. Parlamentarul a anunţat că a sesizat Procuratura Anticorupţie şi Autoritatea Naţională de Integritate pentru ca organele competente să investigheze acţiunile respective ale şefului statului.

 • Andrei Năstase anunţă cine ar putea fi premier în Guvernul condus de Platforma DA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Năstase anunţă cine ar putea fi premier în Guvernul condus de Platforma DA

  Alexandru Slusari sau Igor Munteanu sunt două candidaturi pe care Platforma DA le ia în considerare pentru funcţia de premier în Executivul pe care vrea să şi-l asume partidul. Pentru funcţia de miniştri, partidul are câte două-trei candidaturi, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

 • Igor Munteanu: Moldova nu a îndeplinit cele opt condiţii asumate în faţa UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Munteanu: Moldova nu a îndeplinit cele opt condiţii asumate în faţa UE

  Republica Moldova nu şi-a îndeplinit pe deplin cele opt condiţii stabilite în şedinţa Comitetului de Asociere UE-RM pentru obţinerea tranşei a II-a din asistenţa macroeconomică. De această părere este deputatul Igor Munteanu, vicepreşedinte al Platformei DA, transmite IPN.

 • Igor Munteanu: Suntem foarte aproape de formarea unui nou guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Munteanu: Suntem foarte aproape de formarea unui nou guvern

  „Noi suntem foarte aproape de formarea unui nou guvern, în ciuda dificultăţilor şi în ciuda unor presiuni fără egal pentru ca să reţină la guvernare un preşedinte infractor şi un guvern care funcţionează nu după principiul responsabilităţii faţă de interesul public, dar după principiul loialităţii de partid şi al încălcării în continuare a prevederilor constituţionale”.

 • Igor Munteanu: CC a îndrumat Guvernul să nu păşească pe aceeaşi greblă de câteva ori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Munteanu: CC a îndrumat Guvernul să nu păşească pe aceeaşi greblă de câteva ori

  „Asumările de răspundere trebuie să fie consultate cu comisiile parlamentare, cu toate fracţiunile. Chiar şi în situaţie de criză şi situaţie excepţională, Parlamentul nu poate fi izolat şi restrânse competenţele”. Opiniile au fost expuse de deputatul Platformei DA Igor Munteanu, în cadrul dezbaterilor publice „Asumarea de răspundere de către Guvern: controverse, efecte, soluţii”, organizate de Agenţia de presă IPN.

 • Igor Munteanu: Ajutorul european mai mic pentru R. Moldova este o notă proastă Guvernului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Munteanu: Ajutorul european mai mic pentru R. Moldova este o notă proastă Guvernului

  Deputatul Platformei Demnitate şi Adevăr Igor Munteanu este de părere că Republica Moldova ar fi putut primi mai mulţi bani din partea Uniunii Europene, „dacă actualul Guvern ar fi apelat mai rapid la UE, punând la dispoziţia autorităţilor europene mai multă informaţie credibilă despre gravele probleme ale sistemului sanitar şi clinic din Republica Moldova”.

 • Igor Munteanu cere să fie făcut public numele autorului amendamentului ce „distruge bugetul de stat prin evaziune fiscală”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Munteanu cere să fie făcut public numele autorului amendamentului ce „distruge bugetul de stat prin evaziune fiscală”

  Deputatul Platformei DA Igor Munteanu îi cere premierului Ion Chicu să facă public numele persoanei care a propus amendamentul ce „distruge bugetul de stat prin evaziune fiscală”. Deputatul se referă la amendamentul „care permite prin asumarea răspunderii guvernamentale importul la ţigări fără accize – evaziuni de milioane de lei pierdere la bugetul de stat”, transmite IPN.

 • Igor Munteanu: Vom trece cu buldozerul peste bugetul anului 2020
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Munteanu: Vom trece cu buldozerul peste bugetul anului 2020

  „Inflaţia va creşte, sper să nu crească atât de ucigător pentru veniturile mici ale populaţiei, şi cu cât mai rapid Guvernul va interveni cu un pachet de măsuri anticriză în favoarea ÎMM-urilor, cu atât sacrificiile umane nu vor fi atât de mari”. Declaraţia aparţine deputatului Igor Munteanu şi a fost făcută în platoul emisiuni „În Profunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chişinău.

 • Raport: Parteneriatul public-privat privind Gările Auto a fost nociv interesului public
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raport: Parteneriatul public-privat privind Gările Auto a fost nociv interesului public

  Cu o viteză fulgerătoare, Guvernul a reuşit să adopte o decizie absolut pripită, neargumentată şi pe alocuri absurdă ca să iniţieze un parteneriat public-privat cu privire la întreprinderea de stat „Gările şi Staţiile Auto”. Autorităţile au desfăşurat un concurs viciat, cu multiple încălcări ale legislaţiei şi au semnat un contrat de parteneriat public-privat nociv interesului public.

 • Igor Munteanu: Retragerea banilor din rezervele de stat va duce la o inflaţie de 25%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Munteanu: Retragerea banilor din rezervele de stat va duce la o inflaţie de 25%

  Deputatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr Igor Munteanu susţine că iniţiativa lansată de preşedintele Igor Dodon de a retrage din rezervele de stat un miliard de dolari ar însemna o inflaţie de 25% care va afecta cei mai săraci oameni din Republica Moldova. Parlamentarul consideră că instituţiile internaţionale serioase nu vor saluta o asemenea iniţiativă, transmite IPN.

 • Igor Munteanu: Deputaţii trebuie să adopte legea Magnitsky pentru a dovedi că servesc legii şi nu infractorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Munteanu: Deputaţii trebuie să adopte legea Magnitsky pentru a dovedi că servesc legii şi nu infractorilor

  Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr consideră că Parlamentul trebuie să adopte legea Magnitsky, ca măsură de securitate naţională. „Republica Moldova trebuie să adopte legislaţia Magnitsky, pentru a oferi o dovadă în plus că are un parlament legitim, că are deputaţi care servesc legii şi nu infractorilor”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă vicepreşedintele PPDA, Igor Munteanu, transmite IPN.

 • Igor Munteanu: Are loc o repartajare a tuturor comisiilor parlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Munteanu: Are loc o repartajare a tuturor comisiilor parlamentare

  Preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Igor Munteanu, a prezentat vineri, 29 noiembrie, un raport de activitate pentru perioada 18 iunie-6 noiembrie. Întrebat de jurnalişti dacă prezentarea acestui raport ar însemna plecarea sa de la preşedinţia Comisiei, Igor Munteanu a declarat că are loc „o configurare a radicală a tuturor comisiilor şi nici nu va avea timp să demisioneze”, transmite IPN.

 • Igor Munteanu cere investigarea celor implicaţi în preluarea terenului ZEL Bălţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Munteanu cere investigarea celor implicaţi în preluarea terenului ZEL Bălţi

  Preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe a Parlamentului, deputatul Igor Munteanu, a depus o sesizare la Procuratura Anticorupţie în care solicită pornirea urmăririi penale în privinţa funcţionarilor şi ex-funcţionarilor implicaţi în „schema de preluare a terenului de pe strada Sprâncenoaia, nr. 1”, municipiul Chişinău, transmite IPN.

 • Igor Munteanu: Guvernul Filip a orchestrat reformatarea pieţei de nuci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Munteanu: Guvernul Filip a orchestrat reformatarea pieţei de nuci

  Prăbuşirea preţurilor, taxele neoficiale mari pentru exportatori şi intimidarea companiilor din domeniul producerii şi exportului de nuci au fost orchestrate de Guvernul Filip. Este declaraţia preşedintelui Comisiei economie, buget şi finanţe a Parlamentului. Într-o conferinţă de presă, Igor Munteanu, a menţionat că, din anul 2016, piaţa nucilor a cunoscut un regres în Republica Moldova, transmite IPN.

 • Igor Munteanu: Nu am găsit confirmare că „Avia Invest” ar fi investit bani proprii în Aeroportul Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Munteanu: Nu am găsit confirmare că „Avia Invest” ar fi investit bani proprii în Aeroportul Chişinău

  Preşedintele Comisiei parlamentare care a studiat condiţiile de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău, deputatul Igor Munteanu, susţine că nu au fost găsite documente care să certifice că întreprinderea „Avia Invest” ar fi investit vreodată bani proprii în Aeroport. Declaraţia a fost făcută în cadrul  emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

 • Alexandru Slusari: Anunţul lui Octavian Ţîcu că vrea să candideze la funcţia de primar de Chişinău este o trădare faţă de Andrei Năstase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandru Slusari: Anunţul lui Octavian Ţîcu că vrea să candideze la funcţia de primar de Chişinău este o trădare faţă de Andrei Năstase

  Anunţul deputatului Octavian Ţîcu că părăseşte fracţiunea Platformei DA din Parlament, dar totodată rămâne în blocul ACUM, este mai mult o declaraţie politică pentru că, din punct de vedere juridic, acest lucru nu este posibil. Declaraţia aparţine preşedintelui fracţiunii Acum Platforma DA Alexandru Slusari.

 • Igor Munteanu: Privatizarea Air Moldova a fost ineficientă, netransparentă şi ilegală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Munteanu: Privatizarea Air Moldova a fost ineficientă, netransparentă şi ilegală

  Privatizarea companiei „Air Moldova” a fost un exerciţiu ineficient, netransparent şi ilegal, scopurile privatizării nefiind atinse. Declaraţia a fost făcută într-o conferinţă de presă susţinută pe 4 august de deputatul Igor Munteanu, preşedintele Comisiei de anchetă privind privatizarea şi concesionarea proprietăţii publice.

 • Igor Munteanu spune care sunt paşii pentru anularea contractului de concesionare a Aeroportului Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Munteanu spune care sunt paşii pentru anularea contractului de concesionare a Aeroportului Chişinău

  Deputatul blocului ACUM Igor Munteanu, preşedinte al Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare şi desfăşurare a privatizării şi concesionării proprietăţii publice (2013-2019), spune că există acţiuni care trebuie întreprinse pentru a fi posibilă declararea nulităţii contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău.

 • Munteanu, despre anunţul Investments Ltd privind cumpărarea companiei Avia Invest: Se încearcă de a denigra Guvernul şi de a intimida o ţară întreagă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Munteanu, despre anunţul Investments Ltd privind cumpărarea companiei Avia Invest: Se încearcă de a denigra Guvernul şi de a intimida o ţară întreagă

  Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru analiza modului de organizare şi desfăşurare a privatizării şi concesionării proprietăţii publice, Igor Munteanu, a declarat că anunţul companiei NR Investments Ltd, prin care a comunicat că a procurat Avia Invest SRL, companie căreia i-a fost concesionat Aeroportul Internaţional Chişinău, „sunt nişte declaraţii prin care se încearcă de a denigra Guvernul şi de a intimida o ţară întreagă”.

Modifică Setările