Igor Munteanu: Vom trece cu buldozerul peste bugetul anului 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO moldnova.eu
FOTO moldnova.eu

„Inflaţia va creşte, sper să nu crească atât de ucigător pentru veniturile mici ale populaţiei, şi cu cât mai rapid Guvernul va interveni cu un pachet de măsuri anticriză în favoarea ÎMM-urilor, cu atât sacrificiile umane nu vor fi atât de mari”. Declaraţia aparţine deputatului Igor Munteanu şi a fost făcută în platoul emisiuni „În Profunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chişinău.

În opinia deputatului, de suferit va avea şi piaţa valutară din Moldova, astfel urmează ca leul să se devalorizeze.

„Trebuie să ne aşteptăm la schimbări importante pe piaţa schimburilor valutare şi acest lucru se va datora remitenţelor care vor intra mai puţin, intervenţiilor valutare pentru că Banca Naţională a Moldovei nu va putea decât să-şi asume un rol activ. BNM va trebui să ofere mai multe posibilităţi pentru băncile comerciale, dar va trebui să intervină şi pe piaţa valutară şi se va răsfrânge asupra cursului leu-dolar”, a declarat Igor Munteanu.

Alesul poporului afirmă că autorităţile trebuie să tragă concluzii rapide, iar bugetul pentru anul 2020 va suferi rectificări semnificative.

„Noi nu am avut asemenea cazuri de epidemie în masă până în acest moment. Nu a existat niciodată în istoria modernă a Republicii Moldova situaţii de acest gen. Trebuie să învăţăm repede din această criză majoră. Trebuie să ne maturizăm şi să avem reacţii cât mai apropiate de provocările pe care le avem în faţă. Decidenţii trebuie să nu să se comporte ca nişte copii alintaţi care cred că dacă au jucăria în faţă, mecanismul de luare a deciziilor le aparţine pe veci. Instituţiile din sectorul public trebuie să fie extrem de exigente faţă de propriii angajaţi. Să urmeze sfaturile Comisiei Excepţionale şi în acelaşi timp să optimizeze la maxim resursele pe care le administrează. Va trebui să trecem cu buldozerul peste bugetul anului 2020 şi să rectificăm foarte multe din cheltuielile care au fost prevăzute in condiţii de necunoaştere a crizei care urmează”, a precizat deputatul.

În opinia lui Igor Munteanu, Republica Moldova se va confrunta cu o criză economică care va dura mai mult decât cele 60 de zile de stare de urgenţă instituite în ţară.

https://www.ipn.md/ro/igor-munteanu-vom-trece-cu-buldozerul-peste-bugetul-anului-7967_1072485.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite