Igor Dodon, acuzat de un deputat că ar fi oferit câte 15.000 de lei unor cetăţeni din Comrat: „Am solicitat Procuraturii să investigheze legalitatea faptelor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO moldnova.eu
FOTO moldnova.eu

Deputatul Platformei DA Igor Munteanu îl acuză pe Igor Dodon de faptul că ar fi oferit bani mai multor cetăţeni din Comrat, după ce gospodăriile acestora au avut de suferit ca urmare a ploilor abundente din perioada 6-10 iulie. Parlamentarul a anunţat că a sesizat Procuratura Anticorupţie şi Autoritatea Naţională de Integritate pentru ca organele competente să investigheze acţiunile respective ale şefului statului.

„Cu prilejul unei vizite a preşedintelui Igor Dodon, unor cetăţeni din Comrat li s-au transmis plicuri cu bani (15.000 lei), circa 250.000 în total, fără a preciza din ce fonduri au fost achitate aceste sume, în condiţiile în care instituţia Preşedintelui nu are nicio competenţă de a interveni în cazul unor situaţii excepţionale (ploi abundente la Comrat)”, a scris Igor Munteanu pe Facebook.

Potrivit lui, aceste fapte au fost confirmate de mai multe agenţii de presă de un comunicat al Executivului UTAG.

„Comisia de Control al Finanţelor Publice are obligaţia de a verifica orice fapte care compromit integritatea sistemului public de finanţe, controlul şi supravegherea parlamentară asupra organizaţiilor finanţate din bugetul de stat, realizând că lipsa de reacţie la asemenea abuzuri naşte impunitate şi fraude. Faptele expuse trezesc bănuieli rezonabile privind anumite infracţiuni prevăzute în art.330/2 din Codul penal”, a mai spus Munteanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite