Igor Munteanu: Vom continua efortul de a căuta oameni de bună credinţă în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO moldnova.eu
FOTO moldnova.eu

Blocul ACUM DA PAS susţine că va continua eforul de a identifica deputaţi de bună credinţă în Parlament. De asemenea, va explora toate mecanismele parlamentare pentru a crea evenimente şi pe viitor. Declaraţia aparţine deputatului blocului ACUM Igor Munteanu şi a fost făcută la Jurnal TV, transmite IPN.

„Noi suntem în căutare de oameni de bună credinţă în Parlamentul Republicii Moldova. Oameni care ar putea să fie suficient de motivaţi ca să voteze legile din pachetul „antioligarhie”, sunt o prioritate a noastră. Invitarea deputaţilor la discuţii face parte din această căutare”, a declarat Igor Munteanu referindu-se la invitaţia pe care a lansat-o către deputaţi de a discuta pe marginea pachetului de proiecte privind „deoligarhizarea” ţării.

Potrivit lui, invitarea deputaţilor la discuţii constituie un exerciţiu foarte important pentru a ieşi din scenaristica PDM. „Blocul ACUM va continua efortul temerar de a căuta oameni de bună credinţă în Parlament, explorând toate mecanismele parlamentare cunoscute şi folosind regulamentul legislativului pentru ca să creăm evenimente şi pe viitor”, a menţionat parlamentarul.

Venirea celor trei deputaţi din Partidul „Şor” face parte dintr-un scenariu care, consideră Igor Munteanu, a fost conceput în „ograda Partidului Democrat”.

Vasile Şoimaru, deputat în primul Parlament, este de părere că discuţiile preşedintelui Igor Dodon cu liderii PDM şi PSRM, dar şi faptul că nimeni în afară de trei deputaţi din Partidul „Şor” nu a venit la discuţii cu blocul ACUM înseamnă pregătirea electoratului pentru o alianţă dintre socialişti şi democraţi. „Mă mir că ei fac asemenea spectacole când Republica Moldova este pe malul unei prăpastii de care nu a cunoscut până acum”, spune Vasile Şoimaru.

Comentatorul politic Roman Mihăeş este de părere că alegătorii au votat în aşa fel încât să existe o continuitate în interesul implementării Acordului de Asociere. În opinia lui, cele 26 de mandate ale ACUM şi cele 30 ale PDM sunt o demonstraţie în acest sens. „Oamenii ar fi vrut o guvernare între PDM şi ACUM. Cetăţenii cu viziuni pro-europene au câştigat aceste alegeri, au dat 56 de mandate pentru o guvernare în interes european. Faptul că blocul ACUM nu se aşază la o masă de negocieri să vadă care e propunerea PDM este o greşeală din punctul de vedere al comunicării politice”, consideră Roman Mihăeş.

La invitaţia preşedintelui Igor Dodon pentru 2 aprilie de a discuta cu liderii partidelor care au acces în Parlament pe marginea creării coaliţiei de guvernare au răspuns doar PDM şi PSRM. Totodată, la invitaţia blocului ACUM de a discuta pe marginea pachetului de proiecte privind „deoligarhizarea” nu au venit decât trei deputaţi din Partidul „Şor” cu care deputaţii ACUM nu au dorit să discute.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite