Stiri despre idee afacere

  37 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Idei de afaceri pentru femei: 5 propuneri de proiecte creative şi interesante
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Idei de afaceri pentru femei: 5 propuneri de proiecte creative şi interesante

  Despre femei se spune că sunt foarte bune în afaceri, pentru că sunt atente la detalii, organizate şi responsabile. Dacă te gândeşti să începi un proiect pe cont propriu, dar nu ai încă o idee clară despre ce ţi-ar plăcea să faci, îţi prezentăm câteva idei care ar putea să fie puncte de plecare foarte bune.

 • Provocările unui business de food: angajările, în topul problemelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Provocările unui business de food: angajările, în topul problemelor

  Deţine şi face management de aproape zece ani pentru ceainăria Aromaroma din Bucureşti, a deschis mai multe mici business-uri în domeniul pub-urilor şi, recent, la începutul acestui an, a lansat un nou business care îşi propune să aducă pe piaţă locală un concept diferit pentru masă de prânz.

 • Un tânăr antreprenor român ia cu asalt lumea cu această idee
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un tânăr antreprenor român ia cu asalt lumea cu această idee

  Matei Pavel este unul dintre cei mai dinamici tineri antreprenori din online-ul românesc, având un mare atu: "are nas" şi viziune pentru noi proiecte şi, spune el, este chiar uneori frustrat că nu poate (că timp, spaţiu şi forţă de muncă) să înceapă şi să continue toate ideile pe care le are.

 • 10 cărţi pe care să le citeşti înainte să lansezi o afacere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 cărţi pe care să le citeşti înainte să lansezi o afacere

  Perspectiva de a lansa o afacere de la zero este o provocare pentru mulţi. Teama de eşec sau lipsa de capital sunt impedimente cu care se confruntă orice începător. Iată 10 cărţi în care antreprenori de succes te motivează să le depăşeşti, oferind răspunsuri la întrebări esenţiale legate de construirea unei afaceri.

 • Secretul familiei din Lunguleţu care livrează cartofi pentru chips-urile Lay's
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secretul familiei din Lunguleţu care livrează cartofi pentru chips-urile Lay's

  Familia Mirică din comuna Lunguleţu, cunoscută drept „patria cartofilor“, cultivă cartofi de peste două decenii, de 12 ani, livrând exclusiv întreaga producţie către PepsiCo. Aceşti cartofi sunt folosiţi la realizarea chips-urilor Lay’s şi generează 60% din profitul pe care îl obţine ferma din Lunguleţu, cea mai mare dintre cele cu care colaborează gigantul american pe zona de sud a ţării.

 • Horia Cardoş lansează un nou concept: supermarketul fermierului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Horia Cardoş lansează un nou concept: supermarketul fermierului

  Omul de afaceri timişorean Horia Cardoş, cel care a dezvoltat cea mai mare reţea de magazine pentru fermieri, mizează începând cu acest an pe un nou concept: nu mai creşte numărul de magazine, în schimb le extinde suprafaţa celor care performează cel mai bine. Pe scurt, lansează pe piaţă “supermarketul fermierului”.

 • La 31 de ani conduce o afacere de familie în „Toscana României“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La 31 de ani conduce o afacere de familie în „Toscana României“

  Andreea Micu absolvea în anul 2007 Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. În acelaşi an, Valeriu şi Cristiană Stoica, părinţii săi, lansau “la apă” afacerea cu vinuri premium Avincis pe care tânăra avocată avea să o transforme în nouă ani într-un nume important pe harta producătorilor de vin din zona Drăgăşani, supranumită “Toscana României” şi nu numai.

 • Prânz cu şeful Eturia: Tot ce am câştigat am dat pe călătorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prânz cu şeful Eturia: Tot ce am câştigat am dat pe călătorii

  Voi ce aţi face cu 200.000 de euro? Sorin Stoica i-a avut şi i-a cheltuit pe toţi pe călătorii: ale lui, ale fostei soţii, ale angajaţilor. În timp ce s-au plimbat prin America, Africa şi Asia, începea să crească o afacere: Eturia, agenţia care "croieşte" vacanţe după dorinţele clienţilor. Cum? Va invit la o călătorie în viaţă unui om care lucrează cu visurile altor oameni.

 • Povestea unui barista care şi-a transformat salariul într-o afacere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea unui barista care şi-a transformat salariul într-o afacere

  Începerea unei afaceri stă mereu în formulă curaj+risc. Un astfel de exemplu vine de la Gabriela Butnaru (24 ani), o tânără din Iaşi care a găsit reţeta vieţii ei: după ce a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare, tânăra şi-a făcut curaj şi a venit în Bucureşti, unde s-a angajat că barista într-o cafenea.

 • Doi părinţi creează cărţi senzoriale personalizate care contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi părinţi creează cărţi senzoriale personalizate care contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor

  Cristina Tomescu (41 de ani) a lucrat mulţi ani în atelierul unui designer cunoscut, iar în urmă cu câţiva ani s-a hotărât că este momentul să aibă un business propriu. În 2015 a deschis împreună cu soţul său un atelier de croitorie în care realizează, pe lângă retuşuri şi produse vestimentare noi, cărţi senzoriale textile care stârnesc curiozitatea şi dezvoltă atenţia şi creativitatea copiilor.

 • Afacere cu rapiţă: cum îţi rotunjeşti veniturile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afacere cu rapiţă: cum îţi rotunjeşti veniturile

  Anul 2014 a fost unul dintre cei mai productivi pentru cultivatorii de rapiţă care au o rată a exportului de 90% din întreaga cantitate recoltată. Recoltele tot mai bune din perioada 2012-2014 i-a făcut pe mulţi agricultori să rişte şi să intre într-o afacere cu rapiţă.

 • Cum să faci bani dintr-un hobby cu palincă de bună calitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să faci bani dintr-un hobby cu palincă de bună calitate

  Un tâmplar şi un pantofar din Sf. Gheorghe au ajuns dintr-un hobby să câştige medalii de aur în străinătate pentru palincă din fructe pe care o fac în timpul liber. Fustos Imre  a povestit care sunt provocările unei microdistilerii şi ce ar trebui să ştie alţi pasionaţi înainte de a începe o astfel de afacere.

 • Povestea unui tânăr din Moldova cu o firmă de „evadări“ în New York
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea unui tânăr din Moldova cu o firmă de „evadări“ în New York

  Metaforic, spune despre el că este obsedat de călătorii şi intoxicat cu virusul evadărilor turistice, iar matematic, că a călătorit 40.000 de km cu autostopul în jurul lumii. El este Pavel Ciobanu, în vârstă de 34 ani, născut în Republică Moldova, fost student în România şi antreprenor în SUA.

 • Ce trebuie să faci ca să ai o fermă bio şi în cât timp devine businessul profitabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să faci ca să ai o fermă bio şi în cât timp devine businessul profitabil

  Oana Gorbanescu, o tânără care se ocupă de marketing şi comunicare în una dintre cele mai mari companii de consultanţă şi audit de pe piaţă locală, se gândea în urmă cu un an la ideea de a lansă o afacere cu produse bio, dar care să aibă preţuri accesibile. Gândurile ei au prins contur, iar din iulie de când a început livrările Nutrivega a vândut legume de 10.000 de euro.

 • Povestea PiatraOnline.ro: un business născut în criza care e pe val
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea PiatraOnline.ro: un business născut în criza care e pe val

  Românilor le place să îşi amenajeze casele şi sunt buni gospodari, iar acest lucru este ştiut şi moştenit din generaţie în generaţie. Dacă până în urmă cu câţiva ani cei care erau interesaţi să îşi amenajeze casele după anumite tipare întâlnite în reviste, în prezent acest lucru s-a schimbat odată cu dezvoltarea unui nou segment de piaţă care a crescut tot mai mult interesul clienţilor, al arhitecţilor şi al celor specializaţi în design interior.

 • Cum să faci bani online: 5 paşi de bază
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să faci bani online: 5 paşi de bază

  Dacă te-ai hotărât să devii propriul tău şef şi să câştigi bani din pasiunea, talentul sau vocaţia ta există câţiva paşi pe care trebuie să-i urmezi pentru a reuşi.

Modifică Setările