frunze - ultimele știri
Ne-am obișnuit ca, toamna, frunzele copacilor să se transforme din verdele lor obișnuit în roșu aprins, galben și portocaliu. Ni se pare firesc, dar câți dintre noi cunoaștem explicația pentru această schimbare?
Românii care stau la curte și se abat de la această lege pot să primească o amendă de până la 20.000 de lei.
Foametea face ravagii în Madagascar şi îi obligă pe locuitorii ţării să mănânce greieri, frunze de cactus şi chiar noroi, alerteză un oficial de la ONU, care subliniază că este vorba despre prima ţară din lume afectată de o foamete cauzată de criza î...
Acţiunea are la bază ani de studiu în cadrul tezelor de doctorat, iar viitorii absolvenţi calculează beneficiile pe care le aduce planta organismului uman.
De câte ori ai auzit la piaţă „Vă rup frunzele la ridichi?“. Poate până acum credeai cu tărie că nu sunt comestibile, aşa cum probabil gândeşti şi despre alte părţi ale unor legume şi fructe. Nimic mai greşit. Uită ceea ce ştiai şi află cum să profiţ...
Un preparat naturist, pe care-l poţi prepara simplu, acasă, rivalizează ca efect cu şampoanele balsamurile şi tratamentele speciale pentru regenerarea părului şi înlăturarea mătreţii.
Specialiştii sunt de părere că una dintre cele mai mari greşeli pe care o poate face proprietarul unei grădini este să arunce frunzele la gunoi sau să le dea foc. Inginerul agronom Iulian Arhip explică, pentru „Adevărul”, de ce.
Frunzele de salată verde sunt o sursă excelentă de substanţe nutritive, conţinând vitaminele A, C, B1, B2, K, E şi minerale, precum potasiu, fier, cupru, fosfor şi molibden. Salata verde se consumă ca atare, în sandvişuri sau în amestec cu alte legum...
Un artist englez se foloseşte de beţe, pietre şi alte materiale pentru a crea o artă efemeră elaborată. Mandalele complicate, spiralele infinite şi sculpturile unice - seria de instalaţii în aer liber - continuă tradiţia artei contemporane de a folos...
Frunzele de roiniţă – plantă cu un puternic miros de lămâie – conţin substanţe care au efecte relaxante pentru organism. Dar nu numai....
Primăria Chişinău a procurat cinci aspiratoare şi cinci remorci pentru colectarea mecanizată şi transportarea frunzelor. În Capitală urmează să ajungă şi cinci tractoare multifuncţionale. Informaţiile au fost prezentate de către şeful Direcţiei gener...
Încă din Grecia antică, gutuia era considerată drept dar al zeilor. Avicenna i-a dedicat un întreg capitol în „Canonul Medicinei”. Din timpuri străvechi, fructul a fost de ajutor într-o gamă variată de boli, folosindu-se pe scară largă în medicina po...
Frunzele şi fructele de afin conţin printre altele taninuri şi săruri minerale, care îmbunătăţesc circulaţia sângelui, dar şi vederea....
Centrala verde este un sistem inovator care transformă compostul, amestecul de lemn tocat cu frunze, în căldură şi energie electrică. Invenţia i-a fost atribuită francezului Jean Pain. Pe Internet sunt o mulţime de filmuleţe cu oameni din diverse col...
Nelipsit la asezonarea multor feluri de mâncare, banalul pătrunjel este o comoară pentru sănătate. Întăritor natural al sistemului imunitar, bun stimulent al sistemului nervos, antiinfecţios, vasodilatator, bun renegerator capilar, planta devine foar...
Cunoscută la noi în ţară şi sub numele de Dragavei sau ştevie creaţă, această plantă (Rumex crispus) are frunze lungi şi comestibile, pe care le poţi folosi inclusiv în reţetele de sarmale. Aşa că primăvara aceasta profită de oferta de ştevie de pe t...
Frunzele de leuştean sunt folosite adesea la ciorbe. Nu la toate însă. Bucătarul arădean Adrian Pop ne spune la ce fel de ciorbe este indicat să folosim leuşteanul, dar mai ales în ce cantitate trebuie puse frunzele puternic aromate pentru ca gustul ...
Denumită în termeni populari şi salcâm boieresc sau jaleş de grădină, salvia este o plantă de origine mediteraneană care poate fi întâlnită în grădinile din ţara noastră, cu condiţia să beneficieze de mult soare. Bogată în flavonoide, fenoli şi tanin...
Meteorologii îi avertizează pe fermierii români şi francezi că tremperaturile ridicate din această iarnă le pot fi fatale culturilor de gâu însămânţate în toamnă....
Luna mai, la fel ca oricare altă lună din an, are superstiţiile ei. Este considerată a fi o lună de tranziţie între primăvară şi vară, fiind luna în care se citesc semnele vremii pentru partea din an care a rămas. Luna mai, se spune, este luna în car...
Frunzele a peste un milion de copaci ce împânzesc Oradea sunt transformate în profit de către o firmă din localitate. Este un sistem unic în ţară, astfel că sute de tone de resturi vegetale sunt adunate din oraş de angajaţii societăţii şi transformat...
Un sortiment de ceai foarte rar, dar şi foarte scump a apărut recent pe piaţă. Frunzele din care este obţinut sunt lăsate la macerat vreme de 80 de ani....
Este binecunoscut că, în dieta noastră, nu trebuie să uităm de fructele şi legumele proaspete. Însă, uneori, partea din legumă sau din fruct cu cele mai mari beneficii asupra sănătăţii noastre este înlăturată. Mărul îl decojim, aruncăm frunzele sfec...
În fiecare an există câteva ingrediente care cuceresc reţetele, dar şi trendurile culinare. Dacă seminţele chia, recunoscute pentru toate proprietăţile lor, dar şi crogoşile au fost vedete în 2013, anul acesta va fi dominat de frunze de ceai şi conop...
Mulţi dintre noi le consideră resturi alimentare şi le aruncă, dar specialiştii spun că funzele, tulpinile şi cojile anumitor fructe şi legume aduc chiar mai multe beneficii decât vegetala în sine....
O femeie a fost surprinsă de jandarmi în timp ce vindea pachete de țigări în care se aflau frunze, în centrul municipiului Satu Mare. Femeia este cercetată de Biroul Vamal Satu Mare....
Inedita expoziţie a fost vernisată astăzi după amiază. Tulcenii care doresc să admire piesele sunt invitaţi până la finalul lunii la Muzeul de Istorie şi Arheologie de la Monument.
fără imagine
Mâine, la ora 13.00, la Muzeu de Istorie de la Monument va fi vernisată expoziţia „Înger păzitor“. Tulcenii pot vedea exponatele până pe data de 28 februarie 2011.
Profesorii de la Universitatea Agronomică din Iaşi încearcă să afle ce a determinat planta să ajungă la aceste dimensiuni. Sfecla de zahăr remarcată pe un teren cultivat la Făurei are însă o rădăcină de dimensiuni normale.
O sfeclă de zahăr de dimensiuni impresionante a fost descoperită înainte de a fi recoltată, într-o tarla din nemţeană Făurei....
Forfotă mare în oraş. Administraţia a dat startul pentru "cosmetizarea" centrului vechi, dar şi a parcurilor din municipiu. În Grădina Mare, s-a trecut la toaletarea spaţiului verde încă de la primele ore ale dimineţii....
Frunzele de plămânărică au calităţi terapeutice deosebite: ajută la vindecarea şi la cicatrizarea rănilor, uşurează respiraţia şi calmează tusea....