VIDEO Spectaculoasele mandale şi spirale create doar din pietre, frunze şi alte materiale naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mandalele perfecte din pietre obişnuite ale englezului James Brunt Foto mymodernmet com
Mandalele perfecte din pietre obişnuite ale englezului James Brunt Foto mymodernmet com

Un artist englez se foloseşte de beţe, pietre şi alte materiale pentru a crea o artă efemeră elaborată. Mandalele complicate, spiralele infinite şi sculpturile unice - seria de instalaţii în aer liber - continuă tradiţia artei contemporane de a folosi creativ natura în scop artistic.

GALERIE FOTO

   Artistul care uimeşte lumea prin creaţiile sale fabuloase se numeşte James Brunt şi este din Yorkshire, unul din vechile comitate din Marea Britanie.

„Colossal” scrie pe platforma sa internaţională „thisiscolossal.com”, o galerie on-line de lucrări de artă spectaculoase vizual, dedicată artei contemporane şi manifestărilor vizuale care explorează o gamă largă de discipline creative, despre Brunt că produce o „artă a transformării mediului înconjurător”. 

„Land Art”  este o mişcare apărută în 1960 care se foloseşte doar de materiale naturale. Aşa se întâmplă şi în cazul nostru, Brunt produce o serie de creaţii într-o gamă largă de locaţii, inclusiv pe plajele cu nisip, în parcuri, păduri, şi chiar în şcolile locale norocoase.

În fiecare caz, se foloseşte de toate materialele locului, pentru a crea instalaţiile sale temporare, găsind valori artistice prin obiectele de colecţie efemere. Brunt colectează crengi, stânci şi frunze şi le aranjează în spirale de tip mandala şi cercuri concentrice.

Pietrele obişnuite se transformă astfel în mandale perfecte, frunzele căzute în spirale radiante, iar crengile trecute cu vederea se transformă în iluzii răsucite.

Brunt fotografiază apoi fiecare creaţie şi redă materialele naturii. Ceea ce imortalizează postează frecvent pe conturile sale de Twitter şi Facebook şi uneori invită publicul să i se alăture în timp ce lucrează. 

În plus faţă de creaţiile sale efemere, Brunt experimentează şi alte hobby-uri. În calitate de cofondator şi lider  al unei mici organizaţii de artă care promovează pescuitul responsabil în Marea Britanie, de asemenea, cochetează cu jocul de dominou, dar şi cu desenele pe plajă şi creaţiile din carton prietenoase pentru copii.

Vă invităm să-i vedeţi spectaculoasele creaţii nu numai prin intermediul imaginilor din galeria foto ataşată, ci şi a filmărilor postate pe Facebook.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite