Stiri despre frontul national

  124 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Imposibilul front împotriva terorii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imposibilul front împotriva terorii?

  Dificultatea mobilizării coaliţiei anti-teroriste dă seama despre şocul lumii occidentale în faţa actualităţii cuvintelor lui Troţki: „Poate nu vă interesează războiul, dar războiul e interesat de voi”. Întârzierea articulării unei riposte ferme riscă să târască Europa într-un conflict fără precedent pe teritoriul său, cu o gherilă urbană islamistă, şi favorizează expansiunea globală a Statului Islamic, precum în Libia acum.

 • Alegeri regionale în
Franţa: Frontul Naţional, lider în urma primului tur de scrutin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri regionale în Franţa: Frontul Naţional, lider în urma primului tur de scrutin

  Exit-poll-urile primului tur de scrutin al alegerilor regionale din Franţa, care a avut loc duminică, arată că partidul de extremă dreapta Frontul Naţional a primit cele mai multe voturi la nivel naţional, având un avans scurt în faţa partidului Les Republicains al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, informează France 24.

 • Franţa: alegeri regionale fără entuziasm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa: alegeri regionale fără entuziasm

  Întâmplarea face ca aceste prime alegeri regionale care au loc vreodată în Franţa în decembrie, deci iarna, dar şi primele alegeri care au loc după resegmentarea Franţei în 12 regiuni, să aibă loc într-o zi de Sfântul Nicolae...

 • Francezii, chemaţi la
urne pentru prima dată după atentatele de la Paris. Frontul
Naţional este favorit să preia conducerea a cel puţin două regiuni ale ţării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Francezii, chemaţi la urne pentru prima dată după atentatele de la Paris. Frontul Naţional este favorit să preia conducerea a cel puţin două regiuni ale ţării

  Franţa trece duminică prin primul scrutin în urma atacurilor teroriste de la Paris. Cetăţenii francezi sunt chemaţi la urne pentru a vota în primul tur al alegerilor regionale, care vor stabili componenţa consiliilor regionale în 13 regiuni administrative. Sondajele arată că Frontul Naţional ar putea înregistra primele victorii electorale semnificative din istoria sa, candidaţii săi fiind favoriţi la victoria în cel puţin două dintre regiuni.

 • Franţa: Frontul Naţional câştigă teren înainte de alegerile regionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa: Frontul Naţional câştigă teren înainte de alegerile regionale

  Frontul Naţional (extremă-dreapta) este creditat pe primul loc, cu 28,5% din intenţiile de vot, potrivit unui sondaj publicat cu doar trei zile înainte de primul tur al alegerilor regionale din Franţa, care urmează să aibă loc duminică, relatează AFP online.

 • Jean-Marie Le Pen, exclus din Frontul Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jean-Marie Le Pen, exclus din Frontul Naţional

  Jean-Marie Le Pen, lider istoric şi cofondator al Frontului Naţional, a fost exclus joi din partidul său, la capătul unui conflict deschis cu fiica sa Marine Le Pen, preşedintele formaţiunii de extremă dreapta din Franţa, informează AFP.

 • Un europarlamentar român împotriva
românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un europarlamentar român împotriva românilor

  O vorbă tristă, dar foarte des auzită în Diaspora, spune că primii de care trebuie să te fereşti, odată ajuns în Occident, sunt compatrioţii tăi, românii. Diaspora este, cu regularitate, ţinta unor atacuri violente venite din ţară. Dar nu credeam posibil ca un europarlamentar român să se poată alia, senin, cu inamicii propriului popor. Un reprezentant al  românilor împotriva naţiunii române, asta da originalitate…

 • Extrema dreaptă confiscă naţiunea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extrema dreaptă confiscă naţiunea

  Din 2004 încoace, Parlamentul European a fost împărţit în şapte grupuri politice. De curând, a mai apărut unul. E condus de o franţuzoaică – Marine Le Pen, şefa Frontului Naţional – şi de un olandez, Marcel de Graaff, membru în Partij voor de Vrijheid, formaţiunea condusă de Geert Wilders.

 • Jean-Marie Le Pen: Fiica mea îmi vrea moartea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jean-Marie Le Pen: Fiica mea îmi vrea moartea

  Disensiunile dintre Marine Le Pen, liderul partidului extremist francez Frontul Naţional, şi tatăl ei, Jean-Marie Le Pen, par să se accentueze, acesta din urmă afirmând că fiica lui îi vrea "moartea", informează BBC News online.

 • Marine Le Pen a decis deschiderea unei „proceduri disciplinare” contra lui Jean-Marie Le Pen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marine Le Pen a decis deschiderea unei „proceduri disciplinare” contra lui Jean-Marie Le Pen

  Preşedintele Frontului Naţional (FN), Marine Le Pen, a anunţat, joi, că va deschide o „procedură disciplinară" contra tatălui ei, Jean-Marie Le Pen, fondatorul partidului de extrema-dreapta şi preşedinte de onoare al acestuia, invitându-l să se retragă din politica după un interviu acordat unui ziar controversat, informează AFP şi „Le Monde”.

 • Scandal în familia Le Pen. Marine, lidera Frontului Naţional, a refuzat să-şi pună tatăl pe listele pentru alegerile regionale. Jean-Marie: „E o trădătoare”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandal în familia Le Pen. Marine, lidera Frontului Naţional, a refuzat să-şi pună tatăl pe listele pentru alegerile regionale. Jean-Marie: „E o trădătoare”

  Politicienii francezi de extremă dreapta Jean-Marie Le Pen, fondatorul partidului Frontul Naţional, şi fiica sa, Marine, căreia i-a predat puterea în urmă cu patru ani, îşi aruncă vorbe dure, după luni bune de tensiuni. Lidera partidului a refuzat să-şi pună tatăl pe listele pentru alegerile regionale din decembrie din cauza declaraţiilor pro-naziste ale acestuia. În replică, Jean-Marie, a avertizat-o că „se poate aştepta la orice zilele astea”.

 • Fabule europene. Românii, polonezii şi Marine Le Pen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fabule europene. Românii, polonezii şi Marine Le Pen

  În faţa celor 460 de muncitori români şi polonezi angajaţi aproape la negru pe şantierul unui viitor reactor nuclear în Franţa, Marine Le Pen nu mai are nimic de făcut, decît să-şi frece mîinile de bucurie. Şi să-şi stilizeze în voie rînjetul antieuropean. Dar nu asta vrem?

 • Nu despre caricaturi este vorba
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu despre caricaturi este vorba

  Emoţia stârnită de uciderea caricaturiştilor de la Charlie Hebdo a generat tone de comentarii în presă, pe Facebook, peste tot. E firesc: lumea de azi, dominată de mass-media, reacţionează rapid şi abundent la astfel de episoade cu o încărcătură emoţională puternică.

 • Atentat terorist în Franţa. Jean-Marie Le Pen: „Îmi pare rău, eu nu sunt Charlie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atentat terorist în Franţa. Jean-Marie Le Pen: „Îmi pare rău, eu nu sunt Charlie“

  „Îmi pare rău, eu nu sunt Charlie“, a declarat sâmbătă fondatorul partidului francez de extremă-dreapta Frontul Naţional, Jean-Marie Le Pen, delimitându-se de sloganul care s-a răspândit de miercuri, după atentatul terorist din Franţa, de la redacţia revistei Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, relatează AFP.

 • Este integrarea romilor imposibilă în Franţa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este integrarea romilor imposibilă în Franţa?

  „Din nefericire, romii nu doresc să se integreze în ţara noastră din motive culturale sau pentru că se află pe mâna reţelelor de cereştorie şi prostituţie”, declara Manuel Valls, actualul premier al Franţei, în martie 2013, pe când era ministru de Interne. Între timp, un tânăr rom din România, de 17 ani, a fost ţinta unei tentative de linşare în Franţa.

 • Viviane Reding face apel ca forţele extremiste din Europa să fie blocate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viviane Reding face apel ca forţele extremiste din Europa să fie blocate

  Vicepreşedinta Comisiei Europene, Viviane Reding, alături de ministrul portughez de Justiţie, Paula Teixeira da Cruz, şi-au exprimat luni îngrijorarea faţă de ascensiunea partidelor de extremă dreaptă în Europa, făcând totodată un apel pentru unirea forţelor democrate împotriva acestui fenomen, relatează AFP, citată de Agerpres.

Modifică Setările