Franţa: Marine Le Pen cere eliminarea şcolarizării gratuite pentru copiii imigranţilor ilegali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa formaţiunii franceze de extremă-dreapta Frontul Naţional, Marine Le Pen, a declarat joi în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale de anul viitor, intenţionează să interzică şcolarizarea gratuită a copiilor străinilor aflaţi ilegal în Franţa, notează AFP şi Belga.

Totodată, Le Pen a apreciat că şi străinii care au acte în regulă, dar nu muncesc trebuie să plătească o contribuţie financiară pentru şcolarizarea propriilor copii.

„Nu am nimic împotriva străinilor, dar le spun: Dacă veniţi în ţara noastră, nu vă aşteptaţi să fiţi asistaţi social, să avem grijă de voi, iar copiii voştri să fie şcolarizaţi gratuit“, a susţinut preşedinta Frontului Naţional, adăugând că „solicitarea unei contribuţii străinilor pentru şcolarizarea propriilor copii (...) se practică în multe ţări“.

În Franţa toţi copiii au dreptul la şcolarizare gratuită, indiferent de situaţia administrativă a părinţilor, menţionează agerpres.ro, adăugând că de asistenţă medicală gratuită pot beneficia inclusiv imigranţii ilegali odată ce au trecut trei luni de şedere în ţară.

Marine Le Pen a mai anunţat că doreşte în general o restrângere a dreptului străinilor de a beneficia gratuit de unele servicii, dacă aceştia nu plătesc impozite statului francez, iar toate aceste propuneri vor fi înscrise în programul ei pentru candidatura la preşedinţia Franţei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite