Stiri despre enescu 2019

  141 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Festivalul Enescu, în cifre. Peste 250.000 de melomani au fost prezenţi online şi în sălile de concert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu, în cifre. Peste 250.000 de melomani au fost prezenţi online şi în sălile de concert

  Ediţia 2019 a Festivalului Internaţional George Enescu (31 august-22 septembrie) s-a încheiat în acordurile Simfoniei nr.1, de Ceaikovski, cu viziunea copleşitoare a Orchestrei Regale Concertgebow din Amsterdam. Melomanii au petrecut aproape 200 de ore imersaţi în muzică interpretată la cel mai înalt nivel internaţional. Adevărul.ro a fost partener şi al ediţiei din 2019 a Festivalului

 • REPORTAJ VIDEO Dirijorul Christian Badea, la repetiţiile cu muzicienii din Sankt Petersburg: „Această orchestră e o istorie vie a muzicii clasice“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPORTAJ VIDEO Dirijorul Christian Badea, la repetiţiile cu muzicienii din Sankt Petersburg: „Această orchestră e o istorie vie a muzicii clasice“

  Am fost la Sala Palatului la repetiţiile Orchestrei din Sankt Petersburg, joi dimineaţă. Seara, pe 19 septembrie, era programat concertul în festival. Christian Badea avea o misiune dificilă: să repete, în mai puţin de trei ore, lucrări foarte diferite de Enescu, Şostakovici şi Dvořák. În lupta cu timpul scurt al repetiţiilor, a fost un singur avantaj: dirijorul avea în faţă una dintre cele mai "grele", ca tradiţie, orchestre din Europa.

 • Adevărul.ro transmite „Agrippina“ de Händel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul.ro transmite „Agrippina“ de Händel

  Opera în concert „Agrippina” de Händel va fi interpretată de ansamblul Les Talens Lyriques, sub conducerea dirijorului Christophe Rousset, pe scena Ateneului Român. Adevărul.ro va transmite acest concert, de la ora 22.30.

 • Concertul faimoasei Orchestre Regale Concertgebouw
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul faimoasei Orchestre Regale Concertgebouw

  Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam va concerta, la Sala Palatului, de la ora 19.30, în secţiunea Mari Orchestre ale Lumii.  În program: Poemul simfonic „Don Quijote” – de Richard Strauss şi Simfonia a III-a în mi bemol major „Eroica” – de Ludwig van Beethoven. Adevarul.ro va transmite acest concert, de la 19. 30.

 • Celebra pianistă Mitsuko Uchida, pe scena Ateneului, în dublă ipostază de dirijor şi solist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Celebra pianistă Mitsuko Uchida, pe scena Ateneului, în dublă ipostază de dirijor şi solist

  De la ora 16.30, astăzi, la Ateneu, are loc concertul Orchestrei de Cameră Mahler, alături de pianista Mitsuko Uchida, în dublu rol de dirijor şi solist. În program: Concertul nr. 19 pentru pian şi orchestră în fa major - de W.A. Mozart, „Metamorphosen”, Studiu pentru 23 de instrumente cu coarde soliste - de R. Strauss şi Concertul nr. 20 pentru pian şi orchestră în re minor – de W.A. Mozart.

 • Capodopera lui Händel, „Iuliu Cezar în Egipt”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capodopera lui Händel, „Iuliu Cezar în Egipt”

  Ansamblul Les Talens Lyriques, sub conducerea dirijorului Christophe Rousset, va interpreta pe scena Ateneului Român, de la ora 22.30,  o capodoperă de Händel – ”Iuliu Cezar în Egipt”. În distribuţie: sopranele Karina Gauvin şi Ann Hallenberg, contratenorul Christpher Lowrey, contratenorul Kacper Szelazek, mezzosoprana Eve-Maud Hubeaux şi basul Ashley Riches. Adevarul.ro va transmite, de la 22.30, acest concert.

 • Opera „Moise şi Aron“, de Arnold Schönberg, de la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera „Moise şi Aron“, de Arnold Schönberg, de la Sala Palatului

  La Sala Palatului, de la ora 19:30, are loc reprezentaţia operei „Moise şi Aron”, de Arnold Schönberg,  interpretată de Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, dirijată de maestrul Lothar Zagrosek şi de Corul Filarmonicii “George Enescu”, dirijat de maestrul Iosif Ion Prunner, alături de ansamblul Vocalconsort Berlin. Adevarul.ro transmite acest concert de la 19.30.

 • Concertul Cameratei Salzburg, care interpretează lucrări de Mozart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Cameratei Salzburg, care interpretează lucrări de Mozart

  În seria Mozartweek in Residence, de la ora 16:30, pe scena Ateneului Român are loc concertul Cameratei Salzburg, cu o serie de lucrări de W.A. Mozart. Solişti: Pauliina Tukiainen, la pian, Akkiko Suwanai, la vioară, şi Timothy Ridout, la violă. Ariile vor fi interpretate de tenorul Rolando Villazón şi de soprana Mojca Erdmann. Adevarul.ro transmite acest concert.

 • Orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, la Sala Radio

  Nicola Piovani şi-a dirijat propriile compoziţii de la pupitrul Orchestrei Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, în concertul de la ora 15.00, de la Sala Radio, în seria Muzica secolului XXI. Programul este prilej pentru audienţă să descopere compoziţii semnate de autori contemporani cu multe creaţii în domeniul muzicii de film şi teatru.

 • Mozartweek in Residence, la Teatrul Excelsior
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mozartweek in Residence, la Teatrul Excelsior

  În secţiunea Mozartweek in Residence, de la ora 18.00, la Teatrul Excelsior, are loc  reprezentaţia Scrisori şi muzică (Briefe & Music), cu extrase din corespondenţa dintre Leopold şi Wolfgang Amadeus Mozart (1779 – 1782). Scrisorile schimbate între Mozart şi tatăl său, Leopold Mozart vor fi cadrul în care Rolando Villazón va asigura lectura. Îşi vor da concursul violonistul Emmanuel Tjeknavorian şi pianistul Maximilian Kromer.

 • Britten Sinfonia, la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Britten Sinfonia, la Sala Radio

  Astăzi, de la ora 15.00, formaţia Britten Sinfonia, dirijată de Andrew Gourlay, evoluează pe scena Sălii Radio. În program sunt lucrări de  Charlotte Bray, Ulpiu Vlad şi John Woolrich.

 • Marion Cotillard, în distribuţia oratoriului Jeanne d'Arc au bûcher de Honegger, în concertul de la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marion Cotillard, în distribuţia oratoriului Jeanne d'Arc au bûcher de Honegger, în concertul de la Ateneul Român

  Actriţa premiată cu Oscar, Marion Cotillard, face parte din distribuţia oratoriului Jeanne d'Arc au bûcher, de Arthur Honegger, care se va cânta la Ateneul Român, de la ora 16.30, în interpretarea Orchestrei Naţionale din Lille, sub bagheta lui Alexandre Bloch. Vor participa  Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijat de Iosif Ion Prunner şi Corul de copii al Radiodifuziunii Române, dirijat de Răzvan Rădos.

 • Concertul Orchestrei din Sankt Petersburg, condus de Christian Badea la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei din Sankt Petersburg, condus de Christian Badea la Sala Palatului

  Orchestra Filarmonică din Sankt Petersburg, dirijată astăzi, de la 19.30, de Christian Badea, la Sala Palatului, va avea în program lucrări de  George Enescu, Dmitri Şostakovici şi Antonín Dvořák. Solist va fi celebrul violonist Vadim Repin. Va participa Corul Academic al Radiodifuziunii Române, dirijat de Ciprian Ţuţu. Adevarul.ro va transmite acest concert de la ora 19.30.

 • INTERVIU Dirijorul Christian Badea: Festivalul George Enescu rivalizează cu Festivalurile de la Salzburg şi Lucerna, în multe privinţe fiind chiar mai bun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Dirijorul Christian Badea: Festivalul George Enescu rivalizează cu Festivalurile de la Salzburg şi Lucerna, în multe privinţe fiind chiar mai bun

  În această seară, de la ora 19.30, maestrul Christian Badea va conduce Orchestra Filarmonică din Sankt Petersburg, care va prezenta în programul susţinut la Sala Palatului lucrări de  George Enescu, Dmitri Şostakovici şi Antonín Dvořák. Solist va fi violonistul Vadim Repin. Dirijorul vorbeşte despre faptul că Festivalul "George  Enescu" a reuşit performanţa să adune artişti exemplari ai lumii, alături de cele mai mari orchestre.

 • Concertul Orchestrei Filarmonicii din Sankt Petersburg, de la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Filarmonicii din Sankt Petersburg, de la Sala Palatului

  În seria Mari Orchestre ale Lumii, de la ora 20.00, din Sala Palatului, a avut loc, miercuri, concertul Orchestrei Filarmonicii din Sankt Petersburg, condusă de dirijorul Vassily Sinaisky. În program: Concertul nr. 4 pentru pian şi orchestră de L.v. Beethoven şi Simfonia I de Gustav Mahler. Solist a fost pianistul brazilian Nelson Freire în concertul lui Beethoven. Adevarul.ro a transmis acest concert.

 • Concertul Orchestrei Naţionale din Lille
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Naţionale din Lille

  Miercuri, în seria Recitaluri şi Concerte Camerale de la Ateneul Român, Orchestra Naţională din Lille, dirijată de Vlad Vizireanu, a avut în program lucrări de George Enescu, Johannes Brahms şi Hector Berlioz.  Solişti au fost violonistul Sergey Khachatryan şi violistul Timothy Ridout. Adevărul.ro a transmis acest concert.

 • Despre contraste şi
lumini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre contraste şi lumini

  Nu, acesta nu este un articol tehnic. Ori îl putem numi şi aşa, din punct de vedere al mecanismelor umane de percepţie. Însă, vorbesc despre contrastele aparenţelor şi luminile din sufletele oamenilor.

 • PORTRET Pianistul Nelson Freire: „Sunt foarte leneş când vine vorba de studiat. Învăţ partiturile, înţeleg contextul şi pur şi simplu cânt“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Pianistul Nelson Freire: „Sunt foarte leneş când vine vorba de studiat. Învăţ partiturile, înţeleg contextul şi pur şi simplu cânt“

  Nelson Freire, care va urca pe scena de la Sala Palatului, miercuri, de la ora 20.00, alături de Orchestra Filarmonică din Sankt Petersburg, a fost un copil minune al pianului, fiind de părere că totul funcţionează, în primul rând, prin dragoste. Vor fi interpretate Concertul nr.4 pentru pian şi orchestră de Beethoven, şi Simfonia nr. 1 de Mahler. Orchestra din Sankt Petersburg va concerta şi joi, de la 19.30, sub conducerea lui Christian Badea.

 • Concertul  Orchestrei şi al Corului Maggio Musicale Fiorentino
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul  Orchestrei şi al Corului Maggio Musicale Fiorentino

  Astăzi, de la ora 20.00, în seria Maria Orchestre ale Lumii, pe scena Sălii Palatului se vor afla Orchestra şi Corul Maggio Musicale Fiorentino, dirijate de Fabio Luisi. Solist va fi violonistul Sergei Krylov.  În program, vor fi Concertul nr. 1 în Re major op. 6 pentru vioară şi orchestră de Nicolò Paganini şi Simfonia a III-a in Do major, op. 21 de George Enescu. Adevărul.ro transmite acest concert.

 • Trio Nuova Musica Consonante, la Sala Auditorium
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trio Nuova Musica Consonante, la Sala Auditorium

  Luni, de ora 18.00, la Sala Auditorium, la Muzeul Naţional de Artă, va evolua Trio Nuova Musica Consonante, cu Ion Nedelciu la clarinet, Şerban Nichifor la violoncel şi Emanuel Pusztai la pian. În program, vor fi lucrări de Anatol Vieru, Şerban Nichifor şi Liana Alexandra.

Modifică Setările