Stiri despre dodon

  114 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Vârsta de pensionare, nou motiv de dispute între opoziţie şi guvernarea PAS
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vârsta de pensionare, nou motiv de dispute între opoziţie şi guvernarea PAS

  Revenirea la graficul anterior de majorare a vârstei de pensionare este o necesite impusă de realităţile economice şi demografice. O spune deputatul PAS, Dan Perciun, potrivit căruia lipsa de angajaţi în câmpul muncii a creat o discrepanţă majoră între numărul persoanelor care contribuie la fondul de asigurări sociale şi numărul persoanelor întreţinute, notează IPN.

 • Deputaţii PAS au votat legea majorării vârstei de pensionare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputaţii PAS au votat legea majorării vârstei de pensionare

  Începând cu 1 ianuarie 2022, vârsta standard de pensionare pentru bărbaţi va fi de 63 de ani, iar stagiul complet de cotizare – 34 de ani. Pentru femei, vârsta standard de pensionare de 63 de ani se va aplica începând cu 1 iulie 2028, iar stagiul complet de cotizare, de 34 de ani, va intra în vigoare la 1 iulie 2024, transmite IPN.

 • Sondaj: Activitatea primarului Ion Ceban, cel mai bine apreciată de cetăţeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sondaj: Activitatea primarului Ion Ceban, cel mai bine apreciată de cetăţeni

  Activitatea primarului general al capitalei, Ion Ceban, este cel mai bine apreciată de cetăţeni. În cadrul unui sondaj sociologic realizat de Compania [imas], întrebaţi cum apreciază activitatea lui Ion Ceban, 52,9% din respondenţi i-au dat note între 7 şi 10. La aceeaşi întrebare, care o viza pe preşedinta Maia Sandu, note între 7 şi 10 i-au dat 43,3% dintre respondenţi.

 • Convenţia de la Istanbul, mărul discordiei între opoziţia BCS şi guvernarea PAS
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Convenţia de la Istanbul, mărul discordiei între opoziţia BCS şi guvernarea PAS

  Ratificarea Convenţiei de la Istanbul este noul motiv de dispută între opoziţia şi guvernarea de la Chişinău. În timp de reprezentanţii puterii spun că documentul vine să prevină fenomenul violenţei domestice şi să-i sancţioneze pe agresori, opoziţia spune că prin ratificarea Convenţiei se atentează la valorile tradiţionale ale cetăţenilor Republicii Moldova, notează IPN.

 • Maia Sandu a promulgat legea de ratificare a Convenţiei de la Istanbul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maia Sandu a promulgat legea de ratificare a Convenţiei de la Istanbul

  Legea cu privire la ratificarea Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice (Convenţia de la Istanbul) a fost promulgată de către preşedintele ţării, Maia Sandu, transmite IPN.

 • Litvinenco, despre moţiunea simplă depusă de opoziţie: Lupta cu corupţia va continua
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Litvinenco, despre moţiunea simplă depusă de opoziţie: Lupta cu corupţia va continua

  Un drept constituţional al opoziţiei. Astfel califică ministrul justiţiei, Sergiu Litvinenco, moţiunea simplă depusă împotriva sa de deputaţii blocului PCRM-PSRM. Litvinenco spune că se va prezenta în plenul Parlamentului pentru a răspunde la toate întrebările deputaţilor, iar criticile opoziţiei nu vor împiedica guvernarea să continue lupta cu corupţia pentru a eradica acest flagel, notează IPN.

 • Experţi români: „Cazul Stoianoglo” nu avantajează guvernarea de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experţi români: „Cazul Stoianoglo” nu avantajează guvernarea de la Chişinău

  Cazul procurorului general suspendat Stoianoglo nu avantajează actuala guvernare. O spun comentatorii politici de la Bucureşti, Sorin Ioniţă şi Armand Goşu. Potrivit experţilor, înlăturarea unui procuror general care nu livrează rezultate în condiţiile unui mandat popular obţinut pe retorica anticorupţie ar fi fost oportună, însă arestul şefului Procuraturii Generale trezeşte bănuieli că ar fi un act exagerat, notează IPN.

 • Iohannis şi fereastra de oportunitate din R.Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis şi fereastra de oportunitate din R.Moldova

  Vizita preşedintelui României Klaus Iohannis la Chişinău este una firească după cinci ani de răceală ca urmare a poziţiilor anti-româneşti ale fostului preşedinte al R.Moldova, Igor Dodon, şi imagologic are rolul de a scoate simbolic din izolarea diplomatică statul frate dintre Prut şi Nistru la începutul mandatului preşedintelui recent învestit Maia Sandu.

 • Igor Dodon, un pietroi de gâtul PSRM, partidul prorus care plăteşte pentru imunitatea fostului preşedinte în Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon, un pietroi de gâtul PSRM, partidul prorus care plăteşte pentru imunitatea fostului preşedinte în Rusia

  PSRM se îndreaptă cu capul în zid. O face zi de zi, minuţios şi fără nici un fel de gândire pragmatică, raţională, fără ştiinţa necesară gesturilor politice sau măcar fără cel mai simplu reflex de auto-conservare care ar trebui să anime fiecare om politic, darămite un partid, cel mai mare ca număr de voturi în urmă cu aproape doi ani.

 • Între europeni şi ruşi: busola lui Dodon arată întotdeauna Siberia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între europeni şi ruşi: busola lui Dodon arată întotdeauna Siberia

  Am văzut programul de politică externă al Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în calitate de candidat la un al doilea mandat. Aveau dreptate atât Nicu Popescu, fostul ministru de Externe al Maiei Sandu, cât şi Asociaţia de politică Externă în comunicatul său recent în care priveau oripilaţi aberaţiile de acolo.

 • „Elefanţii şi iarba“, un dicton valabil la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Elefanţii şi iarba“, un dicton valabil la Chişinău

  „Elefanţii se bat sau se iubesc şi iarba are mereu de suferit“ este un dicton atotprezent în relaţiile internaţionale, nicidecum că „suntem prea mici pentru a suferi din cauza conflictelor geopolitice“, aşa cum a afirmat noul ministru de externe de la Chişinău.

 • Moldova: a fi sau a nu fi stat eşuat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova: a fi sau a nu fi stat eşuat

  Nu doar Hong-Kong-ul merită libertatea. Ci şi românii. Ori Moldova. Dar accesul la libertate nu e suficient. E nevoie şi de asigurarea democraţiei pe termen lung, prin eliminarea riguroasă, de la putere, a duşmanilor ei.

 • Hotărât lucru, Maia Sandu nu-i V.V. Dăncilă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hotărât lucru, Maia Sandu nu-i V.V. Dăncilă!

  Maia Sandu, premierul Republicii Moldova, face un pas decis şi de aplaudat în zona marilor jocuri internaţionale. Intră curajos pe terenul minat, fără ezitări, cu un impresionant fler al momentului şi transmiţând un mesaj extrem de important.

 • Noul condominiu. De la Meseberg la
Minsk cu escală la Chişinău şi Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul condominiu. De la Meseberg la Minsk cu escală la Chişinău şi Moscova

  Varşovia, primele zile ale lunii septembrie 1939. Aviaţia germană bombardează puternic oraşul, armata poloneză este în retragere. Locuitorii capitalei se consolează cu ideea că puterile aliate au declarat război Germaniei naziste, iar graniţa de est este sigură.

 • De ce tace Bucureştiul când Rusia, UE şi SUA se înghesuie la Chişinău?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce tace Bucureştiul când Rusia, UE şi SUA se înghesuie la Chişinău?

  Săptămâna ce precede eventuala dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova a activat toate resorturile interne şi internaţionale, după o relativă perioadă de acalmie. Pe plan intern, Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a ieşit public să anunţe că trece la treabă, că doar nu credeam că lasă politicienii ceilalţi de capul lor, că nu mai fac majoritate niciodată... A venit imediat şi propunerea de negocieri cu PSRM.

 • Menghina lui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Menghina lui Putin

  Congresul UDMR şi alegerile din Republica Moldova ne-au revelat menghina în care Rusia prinde România. Separatismul maghiar devine tot mai agresiv şi făţiş, iar la est continuă ofensiva pentru readucerea hotarului imperial pe Prut. Două obiective urmărite consecvent de Moscova şi Budapesta, într-o alianţă ce reprezintă principalul pericol pentru România.

 • Lovituri dure, de ultimă oră, la Chişinău: Rusia se implică abrupt în alegerile generale din Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lovituri dure, de ultimă oră, la Chişinău: Rusia se implică abrupt în alegerile generale din Republica Moldova

  În orice campanie electorală, loviturile tari vin în ultima săptămână. Dacă se poate în ultimele zile, înainte de a se închide campania pentru perioada de reflecţie, suficient de devreme pentru a putea fi lovitura cu răsunet şi a ajunge la populaţia vizată de loviturile din campanie şi suficient de târziu pentru a nu exista vreo reacţie.

Modifică Setările