Stiri despre dodon

  96 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Elefanţii şi iarba“, un dicton valabil la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Elefanţii şi iarba“, un dicton valabil la Chişinău

  „Elefanţii se bat sau se iubesc şi iarba are mereu de suferit“ este un dicton atotprezent în relaţiile internaţionale, nicidecum că „suntem prea mici pentru a suferi din cauza conflictelor geopolitice“, aşa cum a afirmat noul ministru de externe de la Chişinău.

 • Moldova: a fi sau a nu fi stat eşuat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova: a fi sau a nu fi stat eşuat

  Nu doar Hong-Kong-ul merită libertatea. Ci şi românii. Ori Moldova. Dar accesul la libertate nu e suficient. E nevoie şi de asigurarea democraţiei pe termen lung, prin eliminarea riguroasă, de la putere, a duşmanilor ei.

 • Hotărât lucru, Maia Sandu nu-i V.V. Dăncilă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hotărât lucru, Maia Sandu nu-i V.V. Dăncilă!

  Maia Sandu, premierul Republicii Moldova, face un pas decis şi de aplaudat în zona marilor jocuri internaţionale. Intră curajos pe terenul minat, fără ezitări, cu un impresionant fler al momentului şi transmiţând un mesaj extrem de important.

 • Noul condominiu. De la Meseberg la
Minsk cu escală la Chişinău şi Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul condominiu. De la Meseberg la Minsk cu escală la Chişinău şi Moscova

  Varşovia, primele zile ale lunii septembrie 1939. Aviaţia germană bombardează puternic oraşul, armata poloneză este în retragere. Locuitorii capitalei se consolează cu ideea că puterile aliate au declarat război Germaniei naziste, iar graniţa de est este sigură.

 • De ce tace Bucureştiul când Rusia, UE şi SUA se înghesuie la Chişinău?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce tace Bucureştiul când Rusia, UE şi SUA se înghesuie la Chişinău?

  Săptămâna ce precede eventuala dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova a activat toate resorturile interne şi internaţionale, după o relativă perioadă de acalmie. Pe plan intern, Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a ieşit public să anunţe că trece la treabă, că doar nu credeam că lasă politicienii ceilalţi de capul lor, că nu mai fac majoritate niciodată... A venit imediat şi propunerea de negocieri cu PSRM.

 • Menghina lui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Menghina lui Putin

  Congresul UDMR şi alegerile din Republica Moldova ne-au revelat menghina în care Rusia prinde România. Separatismul maghiar devine tot mai agresiv şi făţiş, iar la est continuă ofensiva pentru readucerea hotarului imperial pe Prut. Două obiective urmărite consecvent de Moscova şi Budapesta, într-o alianţă ce reprezintă principalul pericol pentru România.

 • Lovituri dure, de ultimă oră, la Chişinău: Rusia se implică abrupt în alegerile generale din Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lovituri dure, de ultimă oră, la Chişinău: Rusia se implică abrupt în alegerile generale din Republica Moldova

  În orice campanie electorală, loviturile tari vin în ultima săptămână. Dacă se poate în ultimele zile, înainte de a se închide campania pentru perioada de reflecţie, suficient de devreme pentru a putea fi lovitura cu răsunet şi a ajunge la populaţia vizată de loviturile din campanie şi suficient de târziu pentru a nu exista vreo reacţie.

 • Dragi fraţi moldoveni, mergeţi la vot acasă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragi fraţi moldoveni, mergeţi la vot acasă!

  Alegerile parlamentare din 24 februarie vor constitui un punct de răscruce pentru Moldova şi orbita de care se va lipi în zona istorică şi geografică periculoasă pe care i-a hărăzit-o destinul. În momentul bifării unui partid şi a unui candidat duminică, moldovenii ar trebui să ia în considerare câteva adevăruri despre realitatea politică şi socială în care trăiesc.

 • Cine-i răul cel mai mic, Dodon sau Plahotniuc?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine-i răul cel mai mic, Dodon sau Plahotniuc?

  Pe data de 24 februarie 2019, în Moldova au loc alegeri parlamentare. Regimul autoritar electoral de la Chişinău are nevoie de alegeri pentru a se legitima.

 • Mâna Moscovei în alegerile din R. Moldova? Scenarii electorale şi post-electorale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mâna Moscovei în alegerile din R. Moldova? Scenarii electorale şi post-electorale

  La data de 24 februarie 2019, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare, concomitent cu referendumul republican consultativ (Care va avea două întrebări privind reducerea numărului de deputaţi, de la 101 la 61, şi posibilitatea revocării acestora în cazul neîndeplinirii obligaţiilor).

 • Lista ruşinii. Cum se face jurnalism în presa Binomului Plahotniuc-Dodon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lista ruşinii. Cum se face jurnalism în presa Binomului Plahotniuc-Dodon

  Dezbaterea „De la furtul miliardului la furtul alegerilor. 25 ianuarie - începutul campaniei electorale din R. Moldova”, organizată la Bucureşti, marţi, 22 ianuarie, de Fundaţia Universitară a Mării Negre, la care au luat parte - alături de ambasadorul Segiu Celac, academicianul Victor Voicu, Dan Dungaciu sau Petrişor Peiu – şi liderii blocului electoral ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, a deranjat foarte mult establishmentul de la Chişinău.

 • Republica Moldova şi cei „4 călăreţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova şi cei „4 călăreţi“

  Toate alegerile parlamentare de la Chişinău, începând din 1990 şi până în prezent, s-au desfăşurat sub logica „pe marginea prăpastiei“. La ora actuală, Republica Moldova riscă să devină „Venezuela Europei“ şi nu „Noua Elveţie“. Unica sansa reala la un viitor cert si sigur este Unirea cu România!

 • Când Iordache arăta UE degetul mijlociu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când Iordache arăta UE degetul mijlociu

  În timp ce deputatul Florin Iordache îşi exprima dispreţul faţă de instituţiile UE într-un mod huliganic, iată ce se mai întâmpla în Europa:

 • Igor Dodon, suspendat a patra oară din funcţia de preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon, suspendat a patra oară din funcţia de preşedinte

  Preşedintele Igor Dodon a fost suspendat pentru a patra oară, în decurs de un an, pentru 5-10 minute - atât cât va dura ceremonia de învestire în funcţie a doi miniştri noi pe care el a refuzat să-i confirme prin decret.

 • „Prin toate modalităţile posibile“, Republica Moldova spre dictatură?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Prin toate modalităţile posibile“, Republica Moldova spre dictatură?

  Se pregăteşte oare România? O ştire din Republica Moldova care tocmai a ajuns la mine m-a uimit până la stupoare: Igor Dodon, preşedintele socialist, pro-rus, a declarat, nici mai mult, nici mai puţin, că în cazul în care vor pierde alegerile parlamentare din februarie 2019, va scoate oamenii în stradă şi va încerca „prin toate modalităţile“ să facă în aşa fel încât să schimbe situaţia.

 • Manipularea prin tăcere a presei ruse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manipularea prin tăcere a presei ruse

  Ca să dovedim tăcerea stupefiantă a Federaţiei Ruse după episodul scandalos de anulare a rezultatelor alegerilor pentru primăria Chişinăului, am decis să realizăm o revistă a presei ruse din Federaţia Rusă şi din Republica Moldova. Perioada aleasă – 25.06.2018-13.07.2018 – nu este întâmplătoare.

 • Adevărul despre Republica Moldova. Adevărul meu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul despre Republica Moldova. Adevărul meu

  La câteva săptămâni după ce m-am întors din Republica Moldova, unde am fost să dau o mână de ajutor în lupta moldovenilor pentru libertate şi democraţie, am primit de la cineva de acolo un mesaj întristător.

 • Modelul basarabean: fură, judecă, striveşte!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Modelul basarabean: fură, judecă, striveşte!

  Suntem în camera groazei, după eşecul moţiunii de cenzură – previzibil, fiind opera unor inşi care păcălesc politica, aşa cum unii jucători păcălesc fotbalul. Ce ne aşteaptă? Să uităm de Ungaria şi Polonia, al căror grad de evoluţie se traduce prin grija pentru dezvoltare economică şi preocupări ideologice. Modelul nostru, fatalmente, este la est, unde se fură un miliard de dolari, iar grija justiţiei este anularea alegerilor democratice.

 • De Centenar, Chişinău a respins Eurasia. Bucureştiul, prins în ofsaid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Centenar, Chişinău a respins Eurasia. Bucureştiul, prins în ofsaid

  Pe 27 noiembrie 2017, Larics publica un material intitulat „«Regele» Dodon este mort. Soluţia nucleară: alegeri anticipate în Chişinău“. Punctul de plecare era eşecul socialiştilor lui Dodon la referendumul de la Chişinău din 19 noiembrie pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă, care nu au reuşit să aducă la urne cele 30% necesare pentru a-l valida (au adus doar 110.512 de cetăţeni, respective 17,54%).

 • Cocarda imperialismului velicorus afişată sfidător la Bucureşti şi Chişinău de ziua Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cocarda imperialismului velicorus afişată sfidător la Bucureşti şi Chişinău de ziua Europei

  Două sunt simbolurile imperialismului velicorus asumate de către noile tradiţii ale Federaţiei Ruse care a transformat ziua de 9 mai, Ziua Victoriei sale împotriva Germaniei Naziste – ştiut fiind că Stalin a dorit o a doua capitulare a Germaniei şi faţă de trupele sovietice care ocupaseră Berlinul, nu numai faţă de Armatele Aliate occidentale, către capitulaseră în ajun, pe 8 mai:

 • Atenţie: Omul lui Igor Dodon va lua Primăria Chişinăului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie: Omul lui Igor Dodon va lua Primăria Chişinăului

  Într-un stat eşuat precum Republica Moldova, un exerciţiu electoral corect pare a fi o utopie. Ce şanse au candidaţii antioligarhici şi proeuropeni în lupta cu maşinăria electorală formată de Dodon şi Plahotniuc şi cu marile puteri care aşteaptă la coadă pentru a-şi mai regla nişte conturi pe seama bietei provincii româneşti care acum orbecăie în neant? Aproape NULE!

 • VIDEO Gest istoric: Satul lui Dodon votează Unirea cu România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Gest istoric: Satul lui Dodon votează Unirea cu România

  Gest istoric: satul în care s-a născut Igor Dodon a votat astăzi Unirea cu România. Acest lucru s-a întâmplat după ce reprezentanţii comunei au întrebat fiecare cetăţean şi majoritatea a decis să aprobe declaraţia de unire cu România.