Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor a protestat la Guvern faţă de decizia autorităţilor de a vinde terenul fostului Stadion Republican către Ambasada SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Blocul politic al Comuniştilor şi Socialiştilor a protestat vineri, 18 februarie, în faţa sediului Guvernului Republicii Moldova, exprimând-uşi dezacordul cu decizia autorităţilor de a vinde Stadionul Republican către Ambasada SUA la Chişinău.

„Ţara nu se vinde! Stadionul este al sportivelor!”, au scandat protestatarii.

Agenţia Proprietăţii Publice a pregătit proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea Memorandumul de Înţelegere între Guvernul Republicii Moldova şi Statele Unite ale Americii privind achiziţionarea proprietăţii pentru construcţia noului sediu al Ambasadei SUA la Chişinău.

Potrivit IPN, încă în 2018, Guvernul Filip a aprobat un proiect care prevedea transmiterea terenului cu o suprafaţă de 5 ha a fostului Stadion Republican către Guvernul SUA pentru construcţia sediului unei noi ambasade. Decizia a fost anulată de coaliţia tacită PSRM-Şor din fosta legislatură. Ulterior, abrogarea legii ce autoriza construcţia ambasadei a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite