Moldoveanca acuzată de Rusia de spionaj în favoarea NATO a fost eliberată. Ce spune în primul interviu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karina Ţurcan a oferit un interviu televiziunii RBK
Karina Ţurcan a oferit un interviu televiziunii RBK

Karina Ţurcan, manager al companiei Inter-RAO, a fost acuzată de autorităţile de la Moscova de spionaj în favoarea serviciului secret moldovean fiind ulterior arestată. Ţurcan a fost eliberată recent şi a vorbit la postul TV RBK despre acuzaţiile care i s-au adus.

Moscova a acuzat faptul că moldoveanca, manager al Inter RAO, spiona pentru SIS, serviciul secret moldovean care transmitea mai departe informaţiile către NATO.

Aceasta a spus că acuzaţiile care i s-au adus sunt nefondate. În dosar apăreau şi numele actualului preşedinte Igor Dodon şi al fiului lui Vladimir Voronin, Oleg Voronin.

Acuzaţiile aduse de FSB vizau transmiterea de informaţii privind suplinirea cu gaz rusesc în Moldova şi de electricitate în Crimeea şi regiunea Donbass.

”Nu este adevărat ce s-a spus, eu nu am avut acces la astfel de informaţii. Iar pe Igor Dodon îl cunosc doar din întâlnirile interguvernamentale moldo-ruse”, a spus Ţurcan la postul TV.

Raluca Ţurcan a devenit manager al companiei de enrgie Inter RAO în 2012, avansând rapid la conducerea acesteia. FSB susţine că 

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite