Stiri despre consumerism

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Care este preţul unei vieţi intoxicate de o societate ultra consumeristă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care este preţul unei vieţi intoxicate de o societate ultra consumeristă

  Atunci când oamenii se distanţează de ei înşişi, îşi pierd individualitatea, armonia şi dragostea pentru semeni şi îşi activează automat un mecanism de reacţie la ce se întâmplă în jurul lor, prin regrete, frici, mâhnire, invidie – adică un cumul de emoţii negative care intoxică întreg corpul.

 • Papa şi fariseii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Papa şi fariseii

  Papa Francisc nu a vorbit vineri împotriva „familiei tradiţionale”. Dimpotrivă, Papa a spus că familia este celula de bază a societăţii, care este victima sărăciei, excluziunii şi izolării la care o supun „«cultura urii» din lumea contemporană, individualistă şi materialistă.”

 • Iubitele
noastre branduri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iubitele noastre branduri

  Vreau şi eu un Tuborg!... N-ai Tuborg? Atunci, dă-mi un Ursus!... Noroc, la mulţi ani, să-ţi fie barul plin de clienţi tot anul!... Uite, dom’le, că şi „norocul“ ăsta este un brand: berea Noroc!

 • Papa îi îndeamnă pe creştini să salveze planeta de la distrugere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Papa îi îndeamnă pe creştini să salveze planeta de la distrugere

  Papa Francisc a făcut apel joi ca toţi creştinii să se mobilizeze pentru acţiuni care au ca scop salvarea mediului înconjurător şi prevenirea schimbărilor climatice. Acesta a dublat o iniţiativă a sa mai veche în care blama consumerismul în exces şi lăcomia pentru profit financiar, tendinţe periculoase pentru planetă

 • Aspecte ale vidului existenţial: putere, bani, sex, hedonism, fanatism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aspecte ale vidului existenţial: putere, bani, sex, hedonism, fanatism

  De-a lungul evoluţiei sale, omul a suferit o dublă pierdere: prima – pierderea instinctelor animale în preistorie şi a doua – pierderea tradiţiilor, produsă în istoria recentă, ne spunea ilustrul psihiatru austriac, fondator al logoterapiei – Viktor Emil Frankl, în bestseller-ul „Omul în căutarea sensului vieţii".

 • Companii cu cele mai vechi logouri din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Companii cu cele mai vechi logouri din lume

  De-a lungul timpului, la fel cum întreprinderile şi consumatorii s-au schimbat, logourile celor mai mari companii au fost de asemenea schimbate radical. Totuşi, unele au avut o putere de rezistenţă incredibilă şi au durat timp de decenii sau chiar sute de ani.

 • La cumpărături: azi în chiloţi, mâine – fără
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La cumpărături: azi în chiloţi, mâine – fără

  PR-ul comercial a atins un nou obiectiv în persuadarea publicului naiv. A reuşit să sensibilizeze instinctul de consumator al omului de rând, demonstrându-ne tuturor cât de superficială este crusta noastră culturală şi cât de lejer poate fi ea abandonată sau dezbrăcată (ca să fiu mai în armonie cu subiectul vizat). Încă o dată, apelul la instincte a învins rezistenţa raţiunii (atâta cât o fi fost).

 • Cel mai mare defect al omenirii, prezentat drept un pom de Crăciun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai mare defect al omenirii, prezentat drept un pom de Crăciun

  Omenirea produce foarte multe ambalaje în care să-şi ţină produsele până le cumpără de la magazin, între magazin şi casă, şi pentru a le păstra acasă. O echipă de artişti s-a gândit să prezinte cumva această problemă şi a găsit simbolul perfect: pomul de Crăciun, dar puţin altfel.

 • De ce nu trăim doar în profan?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu trăim doar în profan?

  Pragmatismul a depăşit astăzi saturaţia nevoilor, iar sărbătorile capitaliste pun belşugul pe seama confortului, a consumerismului şi a bunăstării care au răspuns, măcar destinal şi folcloric, rugăciunilor sociale şi mercantile ale celor mulţi şi trişti. N-ai zice că lumea asta e din tolba Moşului, crescută după seducţia văzului şi a dorinţei. E un univers pus la uşa noastră dând de-a valma ghetele altcuiva. Pare mai curând un meşteşug ideologic.

 • Şlagăre româneşti care au scris istorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şlagăre româneşti care au scris istorie

  Muzică românească a sunat dintotdeauna bine, mai ales pentru că a încercat să se alinieze curentelor moderne. Dacă în trecut nume precum Temistocle Popa, Luigi Ionescu şi Dan Spătaru erau cei care stabileau standardele, acum Connect-R, Inna sau B.U.G. Mafia reprezintă adevărata faţă a muzicii româneşti.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Switched Over" la Victoria Art Center

  Proiectul interoghează rolul de "switch" existenţial al artei, ca declanşator al nevoii de autenticitate, confruntând alegerile fundamentale ale actorilor societăţii contemporane cu tendinţele epocii consumeriste sub egida cărora asumarea finitudinii umane devine un pariu tot mai greu de trăit la justa sa intensitate. Vernisajul "Switched Over" va avea loc miercuri, 23 octombrie, începând cu ora 19:00, la Victoria Art Center.

 • Occupy Barbie: casa păpuşii Barbie din Germania stârneşte furia extremiştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Occupy Barbie: casa păpuşii Barbie din Germania stârneşte furia extremiştilor

  Imperiul creat în jurul faimoasei păpuşi Barbie se va bucura în curând de casă de vis pentru păpuşi în mărime naturală care va fi deschisă în Berlin în luna mai. Însă activiştii de stânga au fost înfuriaţi de întregul proiect de turism şi plănuiesc să protesteze la deschiderea complexului, motivând că personajul de jucărie este un model greşit pentru copii, informează publicaţia germană „Der Spiegel”.

 • GALERIE FOTO Târgu-Mureşul a fost împânzit cu stenciluri anti-consumerism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO Târgu-Mureşul a fost împânzit cu stenciluri anti-consumerism

  Cele mai aglomerate zone din Târgu-Mureş au fost ”decorate” cu mesaje pe ziduri, menite să-i trezească pe oameni din mecanismul consumerist. Viu colorate, deci foarte vizibile, şi realizate de autori necunoscuţi, stencilurile transmit idei şi sfaturi care, dacă sunt înţelese, ne pot determina să ne regândim sistemul de valori după care ne trăim vieţile.

 • Societatea celor trei femei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Societatea celor trei femei

  O bună prietenă îmi spunea zilele trecute că lumea asta nu e făcută pentru femei şi pentru bărbaţi, ci pentru bărbaţi şi pentru femei în exerciţiu, de la soţii la menajere, de la metrese la prietene cu care poţi purta polemici cordiale. Îmi spune, cu tot atâta drag câtă vehemenţă şade în vorbele ei că „toate conflictele se trag de la ambiguitatea atribuţiilor”. I-aş fi răspuns că e firesc, însă numai pentru o jumătate de lume. De ce?!

 • Black Friday – Primele simptome ale bolii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Black Friday – Primele simptome ale bolii

  “Peste tot, de la cultura populara pana la sistemul de propaganda, se exercita o presiune constanta pentru a convinge oamenii ca sunt neajutorati, ca unicul lor rol este acela de a ratifica decizii si de a consuma.”(Noam Chomsky)

Modifică Setările