caviar - ultimele știri
Mâncarea ajunge să coste pe zi ce trece tot mai mult în România, dar în cazul anumitor alimente se depășește orice limită. Așa s-a ajuns ca banalele jumări, odinoară cunoscute și ca „mâncarea săracului”, să coste aproape cât caviarul
O cooperativă românească s-a apucat de crescut creveți și livrări de caviar, după ce și-a extins portofoliul cu cea mai mare fermă piscicolă și o fabrică de procesare din România.
În cei aproape 20 de ani de la interzicerea pescuitului de sturioni în România nu s-a realizat niciun studiu ştiinţific din care să reiasă dacă măsura luată în 2005 a fost justă, dacă s-au refăcut stocurile de peşte în mediul natural sau, dimpotrivă.
Trei bărbaţi din Mehedinţi au fost prinşi în flagrant delict la un popas turistic din Argeş în timp ce încercau să comercializeze ilegal icre de sturion.
Cu siguranţă aţi auzit şi poate chiar aţi testat caviar sau şofran, unele dintre cele mai scumpe ingrediente din lume. În aceeaşi categorie intră peştele otrăvitor Fugu şi pepenele negru, produse rare şi tocmai din acest motiv vândute la preţuri proh...
Brandul de lux Caviar a anunţat noua sa serie de iPhone 11 Pro, denumită Discovery, care include telefoane cu aur pe spate, cu materiale de pe Marte sau de pe Lună.
Când îl asculţi pe Mihai Stoica, rămâi cu gura căscată. Un om care n-a jucat niciodată fotbal profesionist, îşi dă cu părerea pe un ton pe care nu-l vezi nici la Mourinho.
Un român în vârstă de 44 de ani care stă de zece ani în Germania are gusturi culinare foarte fine, deşi locuieşte pe străzi. Bărbatul a fost prins recent în timp ce fura dintr-un supermarket din Düsseldorf conserve cu caviar, somon şi păstrăv afumat....
Specie aflată pe cale dispariţie, sturionii din Dunăre nu pot fi pescuiţi nici în următorii 5 ani (în ultimele trei decenii capturile au scăzut cu 99% la nivel mondial). Considerat cel mai valoros, peştele de un miliard de dolari este una dintre cele...
O fotografie postată pe Facebook readuce în memoria localniclor din Deltă o perioadă demult apusă: când caviarul se mânca la orice masă. Pentru oamenii din baltă nu era un lux, ci făcea parte din meniul zilnic.
Cele mai rafinate mâncăruri şi băuturi din lume, precum caviarul alb sau şampania servită la nunta Prinţesei Diana cu Charles, au fost adunate într-un coş exclusivist de Sărbători, în valoare de 108.000 de euro....
Un producător britanic de mâncare de câini a creat o reţetă de hrană uscată cu cele mai rafinate ingrediente din lume: trufe, caviar şi homar. O pungă de două kilograme de mâncare costă 250 de euro, iar producătorul nu duce lipsă de comenzi.
Morunul. “Bună ziua, poftiţi, avem toate bunătăţile din peşte”, ne invită şefa de sală într-unul din cele mai mari restaurante tulcene. Eram cu un amic, jurnalist de investigaţie, şi cercetam pentru WWF piaţa neagră a caviarului şi a braconării stur...
Tânărul Raul Gheba a amuzat juriul şi spectatorii show-ului „Românii au talent“ cu glumele cu specific tulcean şi aluzii la originile cântăreţului Connect-R. El nu s-a sfiit să îl înfrunte nici pe Mihai Petre, iar cartea jucată astfel a fost una câşt...
Pentru amorezii cu dare de mână există oferte de Valentine’s Day de care nici cu gândul nu te poţi atinge ca simplu angajat
Inventivitatea nu cunoaşte limite atunci când vine vorba de ascunderea unor produse de contrabandă la trecerea vămii. Un bucureştean a încercat să scoată din ţară, prin vama Giurgiu, 46 de kilograme de icre de sturion ascunzându-le în roata de rezerv...
În satul Adrian, judeţul Satu Mare, un investitor sătmărean a creat o adevărată comoară: o bază genetică pentru sturioni- cea mai valoroasă specie de peşte, care produce celebrele icre negre şi care, după ce a supravieţuit peste 200 de milioane de an...
Campionatul românesc e plin de echipe insolvente, de jucători neplătiţi, şi de antrenori nepricepuţi. Totuşi, pentru unii, această întrecere reprezintă Everestul.
Un bucătar britanic a alcătuit pentru un grup exclusivist cea mai scumpă cină de Crăciun din lume. Niciunul dintre feluri nu costă mai puţin de 1.000 de lire sterline, adică 1.200 de euro. Patru persoane plătesc pentru o astfel de masă 125.000 de lir...
Unul din produsele alimentare la care autorităţile din Republica Moldova menţin deja de patru ani neschimbată mărimea accizelor este caviarul (icrele). Cota acestora din anul 2009 este de 25% din valoarea declarată la vamă şi va rămâne neschimbată şi...
Caviarul este considerat unul dintre cele mai scumpe produse din lume, iar producţia acestuia se dezvoltă foarte rapid, în ciuda crizei, potrivit cotidianului New York Time (NYT)....