Top 10 cele mai scumpe mâncăruri şi ingrediente din lume: de la peştele otrăvitor Fugu la pepenele negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele Fugu, o delicatesă scumpă şi riscantă FOTO Shutterstock
Peştele Fugu, o delicatesă scumpă şi riscantă FOTO Shutterstock

Cu siguranţă aţi auzit şi poate chiar aţi testat caviar sau şofran, unele dintre cele mai scumpe ingrediente din lume. În aceeaşi categorie intră peştele otrăvitor Fugu şi pepenele negru, produse rare şi tocmai din acest motiv vândute la preţuri prohibitive. Iată care sunt cele mai scumpe 10 mâncăruri din lume şi motivele pentru care costă atât de mult.

În timp ce unii oameni sunt fericiţi dacă au mâncat o felie de pizza sau o bucată de ciocolată, alţii au gusturi culinare sofisticate: caviar beluga, foie gras, şofran sau trufe albe.

Aceste mâncăruri sunt considerate de lux datorită rarităţii lor, a procesului de cultivare ş,i bineînţeles, pentru că au preţuri exorbitante. Ştiaţi că un kilogram de caviar Beluga costă cel puţin 5.000 de dolari? Sau că o trufă albă rară a fost vândută cu mai mult de 160.000 de dolari pentru un kilogram şi jumătate? Descoperiţi aceste mâncăruri şi ingrediente de lux aflate în lista celor mai scumpe preparate din lume.

Pepenele negru

Deşi este neobişnuit să consideri un pepene mâncare de lux, un anumit soi din acest fruct, mai exact pepenele negru, este considerat aşa. Căutat pentru că este foarte rar, acest tip de pepene este cultivat numai pe mica insulă Hokkaido din Japonia. Specia Densuke este cunoscută pentru textura foarte crocantă şi incredibila sa dulceaţă. Acest soi este foarte rar pentru că la o recoltă se culeg doar câteva duzini de pepeni. Un pepene obişnuit costă 250 de dolari, dar unele exemplare pot ajunge şi la 6.000 de dolari pe bucată!

Află ce e Fugu şi de ce este atât de riscant (şi de scump) să-l mănânci, dar şi cum un cuib de pasăre e considerat o delicatesă. Top 10 cele mai scumpe mâncăruri din lume pe clickpoftabuna.ro

BucătăriePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite